Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

«Έφυγε» ξαφνικά από την ζωή υγιέστατος 35χρονος λόγω κορονοϊού

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό αποτέλεσε για τους θεράποντες γιατρούς στη Θεσσαλονίκη ο ξαφνικός θάνατος ενός 35χρονου, που είναι πλέον ο νεότερος άνθρωπος στη χώρα μας που έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό.

Η περιγραφή τους συγκλονίζει για την περίπτωση του Μ.Κ., για τον οποίο έδωσαν πολύωρη μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή και δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι «έσβησε» τόσο ξαφνικά στα χέρια τους.

«Ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του. Χωρίς καμία ένδειξη. Ο ασθενής είχε τον πυρετό του, χωρίς όμως να εμπνέει κάποια ανησυχία. Και ξαφνικά έφυγε. Σαν να… ανατινάχθηκε! Είναι τραγικό, γιατί δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε ούτε να χορηγήσουμε κάποιο φάρμακο και να προλάβουμε την κατάσταση» είπαν γιατροί και νοσηλευτές για τις τραγικές τελευταίες στιγμές του 35χρονου που «έφυγε» τα ξημερώματα της Τρίτης στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης.

Έσφιξαν οι καρδιές μας

«Είναι ένα τραγικό περιστατικό. Εσφιξαν οι καρδιές μας. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους στο νοσοκομείο. Εχουμε σοκαριστεί. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Στέφανος Χατζηλιάδης.

Η περίπτωση του 35χρονου ξυλουργού που ζούσε στη Νεάπολη έχει προκαλέσει προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα, καθώς ήταν υγιέστατος και εύρωστος. Αρχικά εμφάνισε ήπια συμπτώματα και τη Μεγάλη Τετάρτη εισήχθη στο νοσοκομείο γιατί δεν έπεφτε ο πυρετός. Όμως στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διασωληνώθηκε, όμως κατέληξε από πνευμονία. Από την πρώτη στιγμή το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως κρούσμα κορονοϊού, αν και το πρώτο τεστ είχε βγει αρνητικό, κάτι που προκαλεί πολλά ερωτήματα. «Είναι συγκλονιστικό να χάνεις έναν νέο άνθρωπο. Δώσαμε μάχη, κάναμε ό,τι μπορούσαμε…» ανέφερε σε δηλώσεις της η διευθύντρια της ΜΕΘ Γλυκερία Βλαχογιάννη, η οποία παρέπεμψε στο υπουργείο Υγείας για περισσότερες απαντήσεις για αυτή την τραγωδία.

Ο 35χρονος με καταγωγή από τα πομακοχώρια, που αφήνει ορφανό ένα κοριτσάκι μόλις 18 μηνών, ήταν αγαπητός στη γειτονιά του, όπως και στην επιχείρηση επίπλων όπου εργαζόταν. Η περίπτωσή του μοιάζει με εκείνη του 42χρονου Γερμανού καθηγητή Χημείας που άφησε την τελευταία του πνοή στην Κρήτη, όταν είχε έρθει στη χώρα μας για να διδάξει στο πανεπιστήμιο. Και εκείνος ήταν υγιέστατος και αθλητικός τύπος, σε άριστη φυσική κατάσταση. Όμως η πνευμονία από τον κορονοϊό τού επιτέθηκε άγρια και τον λύγισε.

Όπως έγινε γνωστό, ο θάνατός του σχετίζεται με θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων, μια σπάνια επιπλοκή που προκαλεί ο ιός. Οι ειδικοί αναζητούν σε πιθανούς γενετικούς παράγοντες τα αίτια των θανάτων του 35χρονου Πομάκου και του Γερμανού καθηγητή, αν και ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα παγκοσμίως.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...