Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τρόμος με κορονοϊό σε ιδιωτικές κλινικές – Τρεις νεκροί και δεκάδες κρούσματα

Συναγερμός σήμανε χθες στις υγειονομικές Αρχές και την Πολιτική Προστασία μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού σε δύο υγειονομικές δομές, και συγκεκριμένα στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και την κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό, που μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν σημειωθεί τρεις θάνατοι.

Στην κλινική του Περιστερίου, που είναι πλέον σε καραντίνα, επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 28 κρούσματα του ιού και έφυγαν από τη ζωή δύο νεφροπαθείς, ενώ στην κλινική «Κασταλία», όπου δεν είναι ακόμη γνωστός ο αριθμός των κρουσμάτων, αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι ένας τρόφιμος έχασε τη ζωή του εξαιτίας του ιού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύο κλινικές στη χθεσινή ενημέρωση, από τα 28 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι τα 13 αφορούν ασθενείς που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση, τα 11 εργαζομένους, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα κρούσματα αφορούν ασθενείς της κλινικής με άλλα νοσήματα. Συνολικά, τόσο από εργαζομένους όσο και από ασθενείς ελήφθησαν 101 δείγματα και ως χθες το βράδυ αναμένονταν τα αποτελέσματα για τα 45 από αυτά.

Τα κρούσματα καταγράφηκαν έπειτα από ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε σε ασθενή ο οποίος είχε πάει για αιμοκάθαρση την προηγούμενη εβδομάδα στην εν λόγω κλινική. Ο ασθενής παρουσίασε πυρετό και νοσηλεύτηκε σε θάλαμο του νοσοκομείου. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου μετά το απαραίτητο τεστ που έγινε βγήκε θετικός στον κορονοϊό. Σε νοσοκομείο αναφοράς ξεψύχησε ο επίσης νεφροπαθής που προσεβλήθη από τον ιό στην ίδια κλινική. Στην «Ταξιάρχαι» βρέθηκαν χθες τόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας όσο και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

12 13 φ1 5023626

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό ότι κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν και στην κλινική «Κασταλία», χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό. Όπως είπε, η δομή αυτή φιλοξενεί 300 τροφίμους και έχει 170 εργαζομένους. Από τα δείγματα που ελήφθησαν χθες τα 92 βρέθηκαν αρνητικά, αλλά ένας τρόφιμος της συγκεκριμένης κλινικής έχασε τη ζωή του από τον ιό.

Έλεγχοι

Σε σχέση με τα κρούσματα στις δύο υγειονομικές δομές, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι «οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά και ποινικά κυρίως για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών» και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να υπάρχουν εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσοι διαχειρίζονται ανθρώπινες ζωές. Από την πλευρά του, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε σε αυστηρό τόνο ότι «η απρόσεχτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικη για όσους προσέχουν» και επανέλαβε για ακόμα μία φορά την ανάγκη επαγρύπνησης σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Λίγη ώρα μετά, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι. Ο εισαγγελέας εξέταζε και την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής, όπου κι εκεί αναμενόταν να παρέμβει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...