Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 27 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΑκούστε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα, που προσπαθούν να σας...

Μυστήριο με τη δολοφονία 33χρονης ράπερ στο Μεξικό

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες του θανάτου 33χρονης ράπερ στο...

Εξώδικη δήλωση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso»

Με εξώδικη δήλωση που απέστειλαν στην εφημερίδα «Espresso» και...

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Η κουμπαριά της Ιωάννας και της Έφης και τα ανούσια likes του 40χρονου που οδήγησαν στις παρανοϊκές σκέψεις

Από τη Νάντια Αλεξίου

Αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας η Έφη Κ., που δείχνει εντελώς αποστασιοποιημένη και απόμακρη σε σχέση με όσα της καταλογίζουν.

Ωστόσο, σήμερα θα κληθεί να παραθέσει ενώπιον του ανακριτή τους ισχυρισμούς της για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει και η στάση της θα καθορίσει τη μετέπειτα ποινική της μεταχείριση.

Έως το πρωινό της 20ής Μαΐου, που μεταμφιεσμένη κοίταξε στα μάτια την Ιωάννα και την περιέλουσε με το καυστικό υγρό στο πρόσωπο, οι δύο γυναίκες διατηρούσαν φιλικούς δεσμούς. Το 2016 είχαν κοινές παρέες, διασκέδαζαν μαζί σε νυχτερινά μαγαζιά και έχουν φωτογραφηθεί μαζί σε τραπέζι που οργάνωσε μια νύφη. Συγκεκριμένα, στις 10 Ιουλίου 2016 είχαν βρεθεί σε κοινή παρέα και στα μπουζούκια, σε μπάτσελορ πάρτι, με την Έφη να κάνει check in στο νυχτερινό μαγαζί όπου εμφανιζόταν ο Κωνσταντίνος Αργυρός μαζί με την Ιωάννα. Η σχέση μεταξύ των δύο γυναικών, που κατάγονται από διπλανά χωριά στην περιοχή του Βάλτου Αμφιλοχίας -τον Σταθά και το Λουτρό- και γνωρίζονταν από τα μαθητικά τους χρόνια στην Αμφιλοχία, ακροβατούσε στα όρια μιας αδιάφορης γνωριμίας. Κατά έναν περίεργο τρόπο υπήρχε μεταξύ τους μια αδιόρατη απόσταση κι έτσι δεν εξελίχθηκε σε φιλία, αν και την οικογένεια της Ιωάννας συνδέει μια μακρινή κουμπαριά με την αδελφή της κατηγορουμένης.

Σοβαρή δέσμευση

Tο 2018 οι σχέσεις των δύο γυναικών διαταράχθηκαν για τα «μάτια» ενός 40χρονου με τον οποίο διατηρούσε «ελεύθερη σχέση» η Έφη Κ. Η παρουσία του γοητευτικού άνδρα στο πλευρό της σε γάμους και οικογενειακές υποχρεώσεις της, όπου ήταν προσκεκλημένη στο χωριό της, την είχε κάνει να θεωρεί ότι είχαν σοβαρή δέσμευση και ότι ήταν ο ιδανικός σύντροφος. Ωστόσο, όταν η σχέση της έφτασε σε αδιέξοδο, έκρινε ότι αιτία ήταν η κατά έναν χρόνο μικρότερη συντοπίτισσά της Ιωάννα Π.

Όταν οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν την Ιωάννα στο Θριάσειο Νοσοκομείο, εκείνη τους παρέθεσε όλο το χρονικό της ανούσιας αντιπαράθεσής τους, ενώ τους έδειξε screen shots από συνομιλίες που είχαν στο Messenger. Η Έφη παρακολουθούσε τις κινήσεις της Ιωάννας μέσω των social media και της έκανε αίτημα φιλίας, το οποίο η 34χρονη διέγραφε, αλλά εκείνη επανερχόταν με νέο.

Έτσι, έβλεπε τα διάσπαρτα ανούσια likes που έκανε ο 40χρονος ερωτικός της πόθος σε αναρτήσεις και φωτογραφίες της Ιωάννας κι αυτό την οδηγούσε σε παρανοϊκές σκέψεις, που την έκαναν να οργανώσει την επίθεση σε βάρος της άτυχης κοπέλας έξω από το γραφείο της. Η δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αποτυπώνει την εμμονική ερωτική αντιζηλία της 35χρονης Εφης, όπως προκύπτει από δύο σημεία σε ένα ιδιόχειρο σημείωμά της που βρέθηκε σπίτι της και έχει κατασχεθεί. «Αυτός με τον οποίο πορεύομαι, ξαφνικά εκεί που είναι μόνος του και θέλει να με δει κάποια του κολλάει. Αλλά δεν έκανε κάτι. Με κρατάει στα χέρια του. Θα μεσολαβήσει άλλος άνδρας. Θα το μάθει και θα γίνει κολιτσίδα. Με θεωρεί δεδομένη. Θα ρολάρει και θα χωρίσουμε κάποια στιγμή… Θα φύγω από τη ζωή του ή θα με διώξει;» αναρωτιέται.

Κατά την παραμονή της από την περασμένη Πέμπτη στο κρατητήριο του έβδομου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, η 35χρονη δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμη με τους αστυνομικούς. Αρνήθηκε να της πάρουν βιολογικό υλικό και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους αναφορικά με την επίθεση με το βιτριόλι, αλλά και από πού το προμηθεύτηκε, καθώς παραμένει απόμακρη και υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Κεχαγιόγλου: Της είπα «βοήθησέ με για να σε βοηθήσω»

κεχαγιόγλου scaled

Τείχος σιωπής έχει υψώσει η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι, αφού σε όλο το διάστημα της κράτησής της κρατά το στόμα της κλειστό και συμπεριφέρεται σαν να είναι… απεργός πείνας! Επί τέσσερα μερόνυχτα παραμένει άυπνη και αρνείται να φάει, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι για να την υπερασπιστεί θα πρέπει πρωτίστως η Εφη Κ. να του μιλήσει και να δείξει τι στάση θα επιλέξει να κρατήσει.

«Η δικογραφία έχει μια πραγματικότητα, εγώ τη γνωρίζω και την έχω εξηγήσει και στην ίδια. Από τη στιγμή που αντιμετωπίζω μια άρνηση συνολική, όχι άρνηση απλώς ενοχής ή αθωότητας, αλλά άρνηση αντιμετώπισης της ίδιας της πραγματικότητας, ο ρόλος μου είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Της το εξήγησα αυτό. “Από τη στιγμή που ζήτησες και τη βοήθειά μου, βοήθησέ με για να σε βοηθήσω”…» της είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ο συνήγορος της 35χρονης εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι αρχικά δικαιολόγησε την άρνηση της Εφης Κ. λόγω του σοκ της σύλληψης, ωστόσο οι μέρες πέρασαν και η στάση της παραμένει ίδια. «Η ψυχολογική της κατάσταση ήταν τραγική και την πρώτη μέρα, το βράδυ της Πέμπτης που πήγαμε στον ανακριτή. Την ώρα της προσαγωγής στον ανακριτή, όταν περιμέναμε απέξω, επειδή δεν μπορούσε να ανεχθεί τις χειροπέδες, είχε ματώσει και έτρεχε αίμα από τους καρπούς της!» περιέγραψε ο κ. Κεχαγιόγλου, που σήμερα πρόκειται να τη συνοδεύσει για την απολογία της στον ανακριτή.

Μάλιστα, ο δικηγόρος εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μην προφυλακιστεί, ανεξαρτήτως του τι θα πει η ίδια» και διευκρίνισε ότι δεν έχει πρόθεση να την εμφανίσει ως έχουσα το ακαταλόγιστο. «Η μέχρι στιγμής θέση της είναι ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Η δε τραγική ψυχολογική της κατάσταση, επί του παρόντος, δυσχεραίνει τη νηφάλια ανάλυση των δεδομένων. Ελπίζω οι επόμενες ώρες και μέρες να επιτρέψουν μια πιο ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα» κατέληξε ο κ. Κεχαγιόγλου.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...