Η καραντίνα έφερε πιο κοντά τα παντρεμένα ζευγάρια

Φράσεις όπως «δεν έχω όρεξη σήμερα, αγάπη μου» ή «έχω πονοκέφαλο» φαίνεται ότι δεν… ακούστηκαν πολύ μέσα στην καραντίνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, η οποία έδειξε ότι επί εποχής κορονοϊού οι παντρεμένοι βελτίωσαν τη σεξουαλική ζωή τους!

Η εν λόγω έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας πραγματοποιήθηκε από την 1η Μαΐου, οπότε ολοκληρώθηκαν οι 40 ημέρες καραντίνας, ως τις 30 Ιουνίου, σηματοδοτώντας τους δύο πρώτους μήνες μετάβασης από την περίοδο περιορισμού της κυκλοφορίας στη σταδιακή άρση των μέτρων.

Ένα από τα πιο ενθαρρυντικά συμπεράσματά της ήταν ότι οι παντρεμένοι, εκτός από… ψυχή, είχαν και μεγαλύτερη διάθεση για σεξ μέσα στην καραντίνα, αφού παρουσίασαν μικρότερη μείωση της σεξουαλικής ζωής τους (16% των συμμετεχόντων), διατηρώντας την περισσότερο σταθερή! Αντίθετα, όσοι βρίσκονταν σε καθεστώς συμβίωσης παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση της σεξουαλικής ζωής τους (23% των συμμετεχόντων), ενώ περισσότερο φαίνεται ότι επηρεάστηκαν οι άγαμοι, καθώς τους πρώτους δύο μήνες μετά το τέλος της καραντίνας αύξησαν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα μόνο σε ποσοστό 9%, ενώ για το 23% μειώθηκε.

«Στους έγγαμους δόθηκε η ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το σεξ. Η καθημερινότητα φαίνεται να μας απομακρύνει, το άγχος είναι ο μεγάλος εχθρός της σεξουαλικής μας ζωής» δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνος Ασκητής μιλώντας στο protothema.gr.

Η μεγαλύτερη μείωση της σεξουαλικής ζωής παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα των 41-50 χρόνων, καθώς το 29% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι μειώθηκε η σεξουαλική ζωή τους ανήκει στην ομάδα αυτή. Επίσης, το 32% των συμμετεχόντων χαρακτήρισε «κακή» τη σεξουαλική ζωή του, ενώ το 12% αποφάσισε να χωρίσει.

Άλλα «διαφωτιστικά» συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η έρευνα ήταν ότι το 24% των ερωτηθέντων στράφηκε στο πορνό και στον αυνανισμό ως τρόπους… εκτόνωσης μέσα στην καραντίνα και ότι μόνο το 6% έδειξε ενδιαφέρον στην πιθανότητα να αποκτήσει απογόνους στη διάρκεια της απομόνωσης. Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα έχουμε… baby boom τον Ιανουάριο του 2021!

Ακόμη, το 36% των ερωτηθέντων εκτίμησε ότι θα υπάρξει επιδείνωση στις διαπροσωπικές σχέσεις από την καραντίνα και μετά, ενώ το 39% απάντησε ότι απειλείται με πιθανό χωρισμό.

Τέλος, το 1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Θεός μάς τιμωρεί με την πανδημία, λόγω της πρότερης ανήθικης σεξουαλικότητάς μας!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ήρωες με τη μάνικα έγιναν στάχτη

Μάρτυρες χαρακτηρίζονται οι πυροσβέστες που μέχρι τελευταία στιγμή επιχειρούσαν να αποτρέψουν...

Ποιος κορονοϊός; Παρά τις απαγορεύσεις έστησαν τρικούβερτο γλέντι στην Ικαρία

Τι κι αν τα πανηγύρια απαγορεύτηκαν λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων...

Ανέλκυση εξπρές για το «Σάμινα»

Το κουφάρι του πλοίου που βυθίστηκε το 2000 στην Πάρο παίρνοντας...

Πέρασε για αλεπού τον γιο του και τον πυροβόλησε

Σε τραγωδία λίγο έλειψε να μετατραπεί το καρτέρι που είχαν στήσει...

Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ, η οποία γκρεμίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο!

Ιστορική μέρα για την Ελλάδα, αυτή της συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών...

Τσιπάκι θα (μας) φτιάχνει τη διάθεση – Ανακούφιση από στρες και ανησυχίες

Τη δυνατότητα επιλογής διάθεσης φιλοδοξεί να προσφέρει ένα νέο μικροτσίπ εγκεφάλου...

«Έσβησε» ξεχασμένος και έρημος σε γηροκομείο ο Γιώργος Παπανδρέου

Μόνος και ξεχασμένος από όλους, στο «παγερό» δωμάτιο του οίκου ευγηρίας...

Σερφάρεις συχνά στο διαδίκτυο; Προστάτεψε την ιδιωτικότητά σου με VPN

Το κινητό και ο υπολογιστής έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητά...

Κινητό, μάσκα & φιλότιμο! Τo διάγγελμα που έγινε τελικά μήνυμα

Ο Μητσοτάκης ζήτησε από όλους τους Ελληνες να τηρήσουν τους κανόνες...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ