Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

«Θερίζει» η πείνα στην Πάτρα μετά την καραντίνα

Κόμπο στο στομάχι προκαλούν τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με τα οποία η πείνα «θερίζει» μετά την καραντίνα, με συνέπεια όλο και περισσότερες οικογένειες να καταφεύγουν στα συσσίτια για ένα πιάτο φαΐ!

Είναι ενδεικτικό ότι τον Μάιο παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση, της τάξης του 10%, στα άτομα τα οποία γράφτηκαν στους δικαιούχους της Τράπεζας Τροφίμων. Εξίσου ανησυχητικά είναι όμως και τα στοιχεία που κατέγραψε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών για την αύξηση των ανθρώπων οι οποίοι προσέρχονταν για φαγητό στα συσσίτια τόσο το διάστημα της καραντίνας όσο και μετά τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στη δομή του Αρτου Αγάπης, σύμφωνα με το σάιτ patrastimes.gr, οι μερίδες φαγητού που δίνονται στα άτομα που καταφεύγουν εκεί έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 50 με 70 σε καθημερινή βάση!

Τον Νοέμβριο του 2016, όταν ξεκίνησε να λειτουργεί η δομή της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, οι μερίδες που μοιράζονταν ημερησίως δεν ξεπερνούσαν τις 65. Έναν χρόνο αργότερα είχαν σχεδόν διπλασιαστεί, φτάνοντας τις 150, ενώ τους μήνες πριν από την καραντίνα δεν ξεπερνούσαν τις 280. Πλέον, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί στις 350 κατά μέσο όρο, με τις ανάγκες των πολιτών όσο περνά ο καιρός να αυξάνονται όλο και περισσότερο!

Αυξητική τάση παρουσιάζει όμως και ο συνολικός αριθμός των συσσιτίων που διανέμονται από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τις τοπικές ενορίες της Πάτρας σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Πριν από τον κορονοϊό το σύνολο των συσσιτίων που μοιράζονταν έφταναν τις 2.000 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση. Σχεδόν δύο μήνες μετά το τέλος της καραντίνας ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί αρκετά, φτάνοντας κατά προσέγγιση τις 2.500 μερίδες! Την ίδια ώρα, προκαλούν σοκ οι ειδήσεις που μιλούν για υποσιτισμένα παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία. Στα τέλη Ιουνίου, μια 9χρονη από τη Ρόδο είχε χάσει τις αισθήσεις της από την πείνα και σωριάστηκε στο πάτωμα του φούρνου, όπου είχε πάει μαζί με τη μητέρα της για να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί. Λίγο καιρό αργότερα θα έβλεπε το φως της δημοσιότητας μια παρόμοια, θλιβερή ιστορία με πρωταγωνιστή ένα 9χρονο αγοράκι, επίσης στην Πάτρα, το οποίο αποκάλυψε με ένα σημείωμα ότι έτρωγε επί μια βδομάδα ρύζι!

Η υπεύθυνη του ανθρωπιστικού σωματείου Φωτεινό Αστέρι, το οποίο είχε δημοσιοποιήσει την κραυγή απόγνωσης του μικρού παιδιού, τότε είχε κάνει λόγο για «τραγική κατάσταση», προσθέτοντας ότι έρχονται καθημερινά άνθρωποι και ζητούν από τους εθελοντές να τους δώσουν γάλα και μακαρόνια, επειδή δεν έχουν να φάνε!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...