Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Μπίζνες» στις πλάτες απλήρωτων υπαλλήλων

Ο «Mr Nammos» Ζαννής  Φραντζέσκος ετοιμάζει διπλή  συνεργασία με τον Φλάβιο Μπριατόρε.

Το Nammos πάει και στις Κάννες! Ερχεται στη Μύκονο το privé club των διασήμων, Billionaire.

Μπίζνες «αλά ιταλικά» για τον Ζαννή Φραντζέσκο, συνιδιοκτήτη του Nammos, ο οποίος σε συνεργασία με τον Φλάβιο Μπριατόρε ετοιμάζει διπλό «χτύπημα» για τη νέα σεζόν, παρά τα «φέσια» που άφησε στους εργαζομένους του μετά το «λουκέτο» (τον Δεκέμβριο του 2019) στο υπερχλιδάτο Nammos στην Κουρσεβέλ, στις Γαλλικές Αλπεις!

Το καλοκαίρι του 2020, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι μία από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία του μυκονιάτικου Nammos!

Τα τραπέζια του μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού είναι σχεδόν άδεια, απουσία διάσημων θαμώνων και 50μετρων θαλαμηγών και μόνο η χρυσή νεολαία των Αθηνών, γόνοι εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών έχουν αυτή τη στιγμή την τιμητική τους (σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εspresso») ζώντας στον δικό τους ονειρικό, εφηβικό κόσμο, πληρώνοντας τους πανάκριβους -ακόμα- λογαριασμούς με τα πορτοφόλια των πλούσιων μπαμπάδων τους. Μέχρι και το καθιερωμένο πανηγύρι στις 25 Ιουλίου με βεγγαλικά, 30λιτρες σαμπάνιες Armand de Brignac Midas, guest τον κολλητό φίλο του συνιδιοκτήτη Ζαννή Φραντζέσκου, Αντώνη Ρέμο, και αντίτιμο 1.000 ευρώ το άτομο για το πρώτο τραπέζι, αναβλήθηκε γι’ αργότερα… Επί σειρά ετών στο Nammos, μαζί με τον Ρέμο έχουν τραγουδήσει από τον Χούλιο Ιγκλέσιας έως τον Αιγύπτιο σταρ Αμρ Ντιάμπ και τον Ιταλό Ερος Ραματσότι.

φ5 5

Οι ιδιοκτήτες πάντως του γνωστού και εξωφρενικά ακριβού εστιατορίου, που ομολογουμένως έκανε διάσημη την παραλία της Ψαρούς σε όλο τον πλανήτη, ευελπιστούν ότι την κατάσταση θα σώσουν τον Αύγουστο οι billionaire πελάτες του από Ρωσία, Λίβανο, Αίγυπτο και Ινδία.

Φήμες

Για να δούμε τι θα δούμε, αφού η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία… Πάντως, σύμφωνα με φήμες και δημοσιεύματα που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, ο Ιταλός billionaire, playboy και πρώην «Mr Formula1» Φλάβιο Μπριατόρε, σε συνεργασία με τον ισχυρό άνδρα του Nammos Ζαννή Φραντζέσκο σκοπεύουν να συνεργαστούν το καλοκαίρι του 2021 σε δύο μεγαλεπήβολα projects. Το πλάνο είναι να ανοίξουν Nammos στις κοσμοπολίτικες Κάννες και στη συνέχεια να μεταφέρουν στη Μύκονο το brand «Billionaire», που εδώ και 22 χρόνια μαζεύει όλο το χαρτί στο Porto Cervo στη Σαρδηνία.

Πρόκειται για το αγαπημένο και πανάκριβο privé club των σταρ του Χόλιγουντ και των ισχυρών του πλανήτη, με την πιο σκληρή πόρτα, που άνοιξε το 1998 στο ιταλικό θέρετρο o δαιμόνιος Φλάβιο Μπριατόρε. Η πανδημία του κορονοϊού όμως χτύπησε και το Nammos Dubai, που έκανε opening στις αρχές Ιανουαρίου 2020 με μεγάλα όνειρα, ευελπιστώντας να μαζέψει όλο το αραβικό χρήμα.

φ4 3

Το πολυτελέστατο εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του μέσα στο ξενοδοχείο «Four Seasons Dubai» και με φόντο τους εξωτικούς φοίνικες και τη χρυσή άμμο των Αραβικών Εμιράτων, οι πελάτες του γεύονταν καραβίδες από τη Χαλκίδα και χταπόδι από τη Σύμη.

Τα μεγαλόπνοα σχέδια του Ζαννή Φραντζέσκου που, από το Μονακό όπου κατοικεί μόνιμα τον χειμώνα με τη σύζυγό του Βερόνικα Πάστρα και τα δύο τους παιδιά, μετακόμισε στο ηλιόλουστο Dubai, για να στήσει ο ίδιος το νέο του project, τα φρέναρε προς το παρόν ο κορονοϊός, αφού μέχρι και η συναυλία του Αντώνη Ρέμου που είχε προγραμματιστεί για το Πάσχα του 2020 ακυρώθηκε.

Το άδοξο τέλος και τα χρέη στη σκιά των Γαλλικών Άλπεων.

φ6 1

Το 2003 η ιστορική ταβέρνα του Αγγελετάκη στην Ψαρού, έπειτα από μια βίαιη συμπλοκή μεταξύ γνωστών επιχειρηματιών – φανατικών θαμώνων της, αγοράστηκε από τους Μυκονιάτες Ζαννή Φραντζέσκο, Κωσταντή Κουσαθανά και τον Αιγύπτιο σεφ Σάμι Ιμπραήμ και μετατράπηκε σε μπιτς μπαρ-εστιατόριο διεθνών ομολογουμένως προδιαγραφών, εφάμιλλο -αν και για μερικούς καλύτερο-, λόγω της τοποθεσίας και της κουζίνας του, των αντίστοιχων μπαρ στο St. Tropez.

Η ελληνική μουσική, το ελληνικό ταμπεραμέντο και η μοναδική αύρα του νησιού έκαναν το μαγαζί διάσημο σε όλο τον πλανήτη, όπως συνέβη με το Remezzo και το Piero’s bar τη δεκαετία του ΄60. Η διαφορά είναι ότι τώρα στο νησί δεν συχνάζουν intellectual gay καλλιτέχνες και ξεπεσμένοι πρίγκιπες, αλλά τα τραπέζια του Nammos σπάνε πάμπλουτοι Αραβες, Τούρκοι και Ρώσοι που κάνουν λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ, μετατρέποντας το μαγαζί σε χρυσωρυχείο, κάνοντας τον πρώην συμπαθή μπάρμαν του Caprice Ζαννή να αισθάνεται «αυτοκράτορας του νησιού των ανέμων» και τον σεμνό Αιγύπτιο σεφ Ιμπραήμ, «βασιλιάς της Μυκόνου».

Καθώς τη δόξα πολλοί εμίσησαν, αλλά το χρήμα ουδείς, οι ιδιοκτήτες του ηλιόλουστου Nammos της Μυκόνου σκέφθηκαν να στήσουν ακόμα μία «μηχανή χρήματος» στο… Παρίσι των Πάγων, όπως ονομάζεται η αριστοκρατική Κουρσεβέλ στις Γαλλικές Αλπεις, τόπος συνάντησης για διακοπές, σκι και socializing των γαλαζοαίματων και των top επιχειρηματιών του πλανήτη. Έπειτα από τρεις καλές σεζόν, το Nammos, στα 1.850 μέτρα του χιονοδρομικού κέντρου της Κουρσεβέλ, έριξε γρήγορα, άδοξα και επεισοδιακά αυλαία, λόγω οικονομικών διαφωνιών μεταξύ του Κορσικανού ιδιοκτήτη του ακινήτου και των συνιδιοκτητών της ελληνικής επιχείρησης.

Φημολογείται ότι οι διαφωνίες και οι καβγάδες των ιδιοκτητών του Nammos με τον Κορσικανό συνεταίρο τους ήταν τρικούβερτοι και ότι τελικά τη νύφη πλήρωσαν οι απλήρωτοι υπάλληλοι, σερβιτόροι και γκαρσόνια που εργάζονταν στο Nammos Courchevel και είχαν φέρει από την Ελλάδα ο Ζαννής και ο Ιμπραήμ. Ο Κορσικανός δεν έδειξε να αστειεύεται, όπως και η La Folie Douce, η μεγαλύτερη επιχείρηση εστίασης και lifestyle διασκέδασης των Γαλλοελβετικών Αλπεων. Για την ιστορία, το Nammos στην Κουρσεβέλ πήρε σάρκα και οστά το 2016.

Ξύλινο σαλέ

Επρόκειτο για ένα all day restaurant, μέσα σε ένα πολύ μεγάλο ξύλινο σαλέ, με ένα θηριώδες τζάκι να δεσπόζει στον χώρο, στρωμένο όλο με μεγάλα χαλιά σε έντονα χρώματα. Στον εξωτερικό του χώρο την παράσταση έκλεβαν οι τεράστιοι ξύλινοι καναπέδες που φιλοξενούσαν τους πλούσιους και διάσημους θαμώνες. Το μαγαζί έσφυζε από Ρώσους και Αραβες πελάτες που συνοδεύονταν από εντυπωσιακές δίμετρες καλλονές.

φ7 2

Ο τζίρος φημολογείται ότι ξεπερνούσε τα 100.000 ευρώ την ημέρα. Το φρέσκο ψάρι έφτανε αεροπορικώς από την Ελλάδα στο αεροδρόμιο της Λιόν και από εκεί οδικώς στο βουνό και στις υπαίθριες σχάρες του restaurant, με τιμή 160 ευρώ το κιλό, την ώρα που μια χωριάτικη σαλάτα κόστιζε 27 ευρώ, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της επιχείρησης.

Αποκορύφωμα ήταν το 2017, όταν οι συνιδιοκτήτες του Nammos Ζαννής Φραντζέσκος και Σάμι Ιμπραήμ οργάνωσαν μια ελληνική βραδιά με guest και πάλι, όπως στη Μύκονο, τον αγαπημένο τους φίλο Αντώνη Ρέμο και καλεσμένους 300 πλούσιους Ελληνάρες, που μέσα σε μια βραδιά φημολογείται ότι ξόδεψαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, βάζοντας φωτιά στις χιονισμένες βουνοκορφές των )Γαλλικών Αλπεων με το κέφι τους και τις σαμπάνιες που κατανάλωσαν.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...