Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Σαμποτέρ γάμου! Το επάγγελμα που κάνει θραύση στην Ιαπωνία για εύκολα διαζύγια

Το 2010 ο Τακέσι Κουαμπάρα στην Ιαπωνία καταδικάστηκε για τη δολοφονία της ερωμένης του Ρίε Ισοχάτα. Αυτό που έκανε εντύπωση σε αυτήν την ιστορία δεν ήταν η δολοφονία όσο ότι ο Κουαμπάρα ήταν ένας wakaresaseya, δηλαδή ένας επαγγελματίας που είχε προσληφθεί από τον άνδρα της Ισοχάτα προκειμένου να διαλύσει τον γάμο τους! Ο Κουαμπάρα, που είναι και ο ίδιος παντρεμένος με παιδιά, φρόντισε να γνωρίσει την Ισοχάτα στο σούπερ μάρκετ και άρχισε να τη φλερτάρει, μέχρι που κατάφερε να κάνει παράνομη σχέση μαζί της. Τελικά η σχέση εξελίχθηκε σε πραγματική. Στο μεταξύ, συνάδελφος του Κουαμπάρα τούς φωτογράφισε σε ένα ξενοδοχείο και έδωσε τις φωτογραφίες που χρειαζόταν ο άνδρας της Ισοχάτα για να εξασφαλίσει διαζύγιο. Όταν η Ισοχάτα έμαθε την αλήθεια για τον Κουαμπάρα, του επιτέθηκε και αυτός πάνω στον πανικό του ότι θα την έχανε, τη στραγγάλισε.

Πλήγμα

Αυτό το περιστατικό, που δεν είναι ο κανόνας στη «βιομηχανία» των wakaresaseya, της επέφερε σημαντικό πλήγμα. Δέκα χρόνια όμως μετά τη δολοφονία οι δουλειές έχουν αρχίσει και παίρνουν πάλι τα πάνω τους, παρά το υψηλό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών.
«Οι υπηρεσίες μας κοστίζουν αρκετά χρήματα» παραδέχεται ο Yusuke Mochizuki, πράκτορας του First Group, μιας από τις 270 σχετικές εταιρίες που διαφημίζονται διαδικτυακά. Ο πρώην μουσικός λέει ότι μπορεί να χρεώσει ακόμα και 3.500 ευρώ για μια σχετικά εύκολη υπόθεση, ενώ οι αμοιβές μπορεί να εκτοξευτούν ακόμα και στα 200.000 ευρώ, αν ο πελάτης είναι πολιτικός ή διασημότητα.

Γιατί όμως να χρειαστεί έναν wakaresaseya για να πάρει διαζύγιο; «Για να γλιτώσει τις εντάσεις και την καταπρόσωπο αντιπαράθεση» εξηγεί η Λονδρέζα συγγραφέας Στέφανι Σκοτ, που έχει κάνει σχετική έρευνα. Πάντως, υπάρχουν και περιπτώσεις πελατών που θέλουν ένας πράκτορας να μπει ανάμεσα στη γυναίκα τους και στον εραστή της!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...