Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Kατάθεση-σοκ αναισθησιολόγου που έπιασε στα «πράσα» το «τέρας του Παίδων» να ασελγεί σε δύο κοριτσάκια

Συγκλονίζουν όσα περιγράφει στην προανακριτική της κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής η νεαρή ειδικευόμενη αναισθησιολόγος που έπιασε στα πράσα -και μάλιστα δύο φορές!- τον 61χρονο τραυματιοφορέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» να κακοποιεί σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια που είχαν πάρει νάρκωση για να χειρουργηθούν.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Το πρώτο περιστατικό ήταν ένα κοριτσάκι 6 ετών, το οποίο είχε έρθει για καθετηριασμό λόγω καρδιολογικού προβλήματος. «Ενώ η μικρή ήταν υπό αναισθησία και διασωληνωμένη, εγώ, ενώ βρισκόμουν στη θέση πλαγίως του παιδιού, κάποια στιγμή έσκυψα -δεν θυμάμαι για ποιον λόγο- και καθώς όρθωνα το σώμα μου, ασυναίσθητα κοίταξα προς την ασθενή, η οποία ήταν ακάλυπτη στο χειρουργικό τραπέζι. Αυτό που είδα ήταν μια απότομη απόσυρση του χεριού του τραυματιοφορέα από το αιδοίο του κοριτσιού. Αυτό διήρκεσε κλάσματα του δευτερολέπτου. Εκείνος βρισκόταν αριστερά της, στο ύψος του ισχίου… Οταν έγινε αυτή η κίνηση, δεν ήταν κάποιος άλλος παρών» περιγράφει.

Η γιατρός υποψιάστηκε τον τραυματιοφορέα, τον έθεσε υπό επιτήρηση και στο δεύτερο περιστατικό με ένα κοριτσάκι 8,5 ετών που προοριζόταν για καθετηριασμό, βεβαιώθηκε για την αρρωστημένη δράση του.

«Ηταν ακάλυπτη στο πάνω μέρος του σώματός της, είχε μόνο την ποδιά στην περιοχή του εφηβαίου. Παρατήρησα κινητικότητα κάτω από την ποδιά του κοριτσιού. Συγκεκριμένα, είδα ο τραυματιοφορέας να έχει το αριστερό του χέρι κάτω από την ποδιά και να κάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις απόσυρσης και επαναφοράς στην περιοχή του εφηβαίου. Την ώρα που κάναμε αλλαγή στη διασωλήνωση ξανά, παρατήρησα παρόμοιες κινήσεις, δηλαδή επαναλαμβανόμενες κινήσεις απόσυρσης και επαναφοράς του αριστερού χεριού του τραυματιοφορέα κάτω από την ποδιά».

f1 3033317

Κακοποίηση

Σοκαρισμένη η αναισθησιολόγος, περιγράφει πώς διαπιστώθηκε η κακοποίηση του κοριτσιού: «Την ώρα που η νοσηλεύτρια αφαίρεσε το εσώρουχο του παιδιού, παρατήρησα την παρουσία αίματος στο εσώρουχο. Το είδε και η επιμελήτρια ότι ήταν στο σημείο του εσωρούχου που αντιστοιχεί στα έξω γεννητικά όργανα… Ψάξαμε το σώμα του παιδιού μήπως υπάρχει κάποια εξωτερική πληγή που να δικαιολογεί το αίμα, δεν βρήκαμε όμως κάτι. Υστερα από λίγο, είδα και μια κηλίδα αίματος στην απορροφητική πάνα που βάζουμε κάτω από το σώμα των παιδιών. Επανελέγξαμε το παιδί και παρατήρησα ότι ανάμεσα στα πόδια της μικρής υπήρχε ένα έκκριμα πολύ ανοιχτού κόκκινου χρώματος… Παρατήρησα ότι το γάντι του τύπου λάτεξ και συγκεκριμένα ο δείκτης του αριστερού χεριού του τραυματιοφορέα ήταν λερωμένος με αίμα εφάμιλλο αυτού του εσωρούχου. Τέθηκε πιθανότητα για πρώιμη ήβη και ότι έπρεπε να ειδοποιηθούν οι γονείς και να συστηθεί εξέταση από γυναικολόγο. Εν τω μεταξύ, ήρθε ο καρδιολόγος και ενημερώθηκε για την ύπαρξη του αίματος. Την ώρα που αναρωτιόμασταν για την ύπαρξη του αίματος ήταν και ο τραυματιοφορέας παρών. Υστερα από λίγο είδα ότι έκανε τον γύρο του τραπεζιού και αποχώρησε».

Ο 61χρονος, ο οποίος ετοιμαζόταν να συνταξιοδοτηθεί, κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς ακολούθησαν άλλες 10 καταθέσεις από γιατρούς, νοσηλευτές και τους γονείς των δύο παιδιών. Πλέον εξετάζεται αν στο παρελθόν υπήρξαν και άλλα θύματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...