Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Σωφρονιστικός υπάλληλος με «βιογραφικό» ντιλάριζε ουσίες στις Φυλακές Κορυδαλλού!

Μια πληροφορία ότι σωφρονιστικός υπάλληλος βάζει ναρκωτικά μέσα στις...

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η συμμορία των μπράβων εν δράσει!

Αποκάλυψη: Οι νονοί της νύχτας συναντούσαν τον αστυνομικό «εισπράκτορα» (που παρατούσε το πόστο του εν ώρα υπηρεσίας) εξω από την ΓΑΔΑ

Αποκάλυψη: Οι νονοί της νύχτας συναντούσαν τον αστυνομικό «εισπράκτορα» (που παρατούσε το πόστο του εν ώρα υπηρεσίας) εξω από την ΓΑΔΑ

Φωτογραφικά ντοκουμέντα, που δείχνουν εν δράσει τα μέλη των τριών συνεργαζόμενων συμμοριών νονών της νύχτας, οι οποίες εξαρθρώθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso».

Από τον Θεοδόση Π. Πάνου

Πρόκειται για φωτογραφίες που έβγαλαν κρυφά οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων υπόπτων που έκαναν στο πλαίσιο της έρευνας και περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία, η οποία έχει ήδη παραδοθεί στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα.

img 0774

Σε μία από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο διακρίνεται μέσα σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Κολωνάκι άτομο που περιμένει να παραλάβει τον φάκελο με τα χρήματα από τον κεφαλικό φόρο που είχαν επιβάλει οι κακοποιοί στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Στη συνέχεια το ίδιο πρόσωπο θα παραδώσει τον φάκελο με τα χρήματα για την «προστασία» στον «εισπράκτορα» των κακοποιών. Σε άλλη φωτογραφία διακρίνεται μια ομάδα «φουσκωτών» που στέκονται όρθιοι σε απόσταση λίγων μέτρων από γνωστό κέντρο διασκέδασης σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας περιμένοντας τον συνεργό τους, που τον έχουν στείλει για να εισπράξει τα χρήματα από τον ιδιοκτήτη.

Εκαναν σχέδια

Αλλη μία φωτογραφία, που επίσης τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης που έκαναν οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών, απεικονίζει μία από τις ηγετικές ομάδες των νονών. Τα μέλη της κάθονται σε ένα κατάστημα, όπου συζητούν για τις επόμενες κινήσεις τους και καταστρώνουν τα σχέδιά τους για τα καταστήματα που θα επισκεφτούν, ώστε να εισπράξουν από τους ιδιοκτήτες το αντίτιμο για την παροχή «προστασίας».

img 0776

Στο μεταξύ, συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται ολοένα στο φως για τον σημαντικό ρόλο που έπαιζε στη δράση των συμμοριών των νονών ένας αστυνομικός της Τροχαίας, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν πλήρως ενταγμένος στο κύκλωμα. Από την πρώτη στιγμή που άρχισε η διερεύνηση των υποθέσεων οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών κατέγραψαν τις συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν ορισμένοι από τους μπράβους με έναν συνεργό τους, ο οποίος υπηρετεί στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Τροχαίας, που στεγάζεται στο ισόγειο της ΓΑΔΑ. Αμέσως άρχισαν την παρακολούθηση μέσα από αυτοκίνητο που είχαν στήσει σε δρόμο παραπλεύρως της ΓΑΔΑ, έτσι ώστε να ελέγχουν τις κινήσεις του συναδέλφου τους.

Με έκπληξη διαπίστωσαν πως ο τροχονόμος εγκατέλειπε σε ώρα υπηρεσίας το πόστο του στις κάμερες του Κέντρου και συναντούσε τους «φουσκωτούς» σε καφετέριες κοντά στη ΓΑΔΑ, από όπου με αυτοκίνητο πήγαινε μαζί τους στο κέντρο της Αθήνας για να εισπράξουν τα χρήματα από την παροχή «προστασίας»! Μάλιστα, έπειτα από την… κοπιαστική δουλειά κάθονταν να πιουν καφέ σε συγκεκριμένο κατάστημα, κοντά στη ΓΑΔΑ, χωρίς βέβαια ποτέ να πληρώνουν τον λογαριασμό! Στη συνέχεια ο αστυνομικός επέστρεφε στο πόστο του, σαν κύριος!

Και εμπλοκή (;) σε στημένα ματς μπάσκετ και ποδοσφαίρου

peripoliko

Η ενδεχόμενη εμπλοκή ενός αστυνομικού, αποσπασμένου στην ΕΥΠ, με ποδοσφαιρικό παράγοντα επαρχιακής ομάδας της Football League, σε στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου και μπάσκετ έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών και των εισαγγελικών Αρχών, που ερευνούν δύο ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Ενα από τα τηλεφωνήματα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς ο αστυνομικός συνομιλεί με τον παράγοντα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας της ομάδας του με άλλη επαρχιακή ομάδα. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος παράγοντας φέρεται ότι είχε συχνές επικοινωνίες με αρχηγικά μέλη της συμμορίας των νονών της νύχτας.

Επικοινωνία στο ημίχρονο

Η επικοινωνία των δύο ανδρών καταγράφεται κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και αναφέρονται στο τελικό αποτέλεσμα και κυρίως στην απόδοση που δίνει το στοίχημα σε περίπτωση νίκης των φιλοξενουμένων με ακριβές σκορ 2-3. Μάλιστα, συμφωνούν ότι το σκορ θα πρέπει να είναι το προαναφερόμενο υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, όπως και έγινε τελικά!

Ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. έχει καταγράψει και δύο τηλεφωνήματα «φουσκωτών» μίας από τις σπείρες εκβιαστών με δύο μπασκετμπολίστες, ο ένας από τους οποίους αγωνίζεται σε ομάδα της Α1 και ο άλλος σε ομάδα της Α2 κατηγορίας. Και οι δύο συνομιλίες αφορούν αποτελέσματα σε συγκεκριμένους αγώνες, που θα διεξάγονταν εκείνη την εποχή, αλλά και στην απόδοση που δίνει το στοίχημα για αυτές τις αναμετρήσεις. Τελικά, και οι δύο αγώνες έληξαν με νίκες των ομάδων που φέρεται ότι επιθυμούσαν οι «φουσκωτοί»! 

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...