Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Ο σχιζοφρενής αδερφός που «στοίχειωνε» τον Μπόουι

Ο τραγουδιστής μετέτρεψε τον Τέρι σε ένα είδος ήρωα και τελικά σε alter ego του

Απίστευτες λεπτομέρειες έρχονται στο φως λίγο μετά τον θάνατό του! Ο τραγουδιστής μετέτρεψε τον Τέρι σε ένα είδος ήρωα και τελικά σε alter ego του

Πώς μπορεί να ήταν ως παιδί ένας άνθρωπος που κατά τη διάρκεια της καριέρας του απέκτησε πέντε διαφορετικά alter ego, βαφόταν, δεν είχε αποφασίσει αν ήταν γκέι, στρέιτ ή αμφιφυλόφιλος και πέθανε ως ευτυχισμένος οικογενειάρχης και aaaa 0εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνης; Λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Ντέιβιντ Μπόουι έρχονται στο φως λεπτομέρειες της ζωής του που δείχνουν ότι αυτός ο άνθρωπος είχε ζήσει στα 69 χρόνια του «πολλές ζωές».

Ο Ντέιβιντ Τζόουνς ήταν μόλις 3 ετών όταν η μητέρα του Πέγκι, μια λαμπερή ταξιθέτρια κινηματογράφου που είχε όνειρα να γίνει κι αυτή σταρ, τον βρήκε μακιγιαρισμένο. «Οταν τον βρήκα, έμοιαζε με κλόουν. Του είπα ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιεί μακιγιάζ και μού απάντησε: “Μα εσύ το χρησιμοποιείς, μανούλα”. Συμφώνησα, αλλά του τόνισα ότι δεν ήταν για μικρά αγόρια» είχε δηλώσει η ίδια, όταν ο γιος της πια είχε γίνει διάσημος και βαφόταν και πάλι για τις ανάγκες της περσόνας του Ziggy Stardust.

z 3O Ντέιβιντ, που έγινε για τις ανάγκες της καριέρας του Μπόουι, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1947 στο σπίτι του, στο Στάνσφιλντ Ρόουντ του Μπρίξτον, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Αυτό το παιδί κατά κοινή ομολογία είχε κάτι ξεχωριστό. Η μαμή που τον έφερε στον κόσμο και είχε τη φήμη ότι διέθετε ταλέντο μέντιουμ είχε πει στη μητέρα του: «Αυτό το παιδί έχει ξανάρθει στη Γη».

Ο πατέρας του, ο Χέιγουντ Στέντον Τζόουνς, ένας πράος υπάλληλος φιλανθρωπικής οργάνωσης για παιδιά, που είχε υπηρετήσει στη βόρεια Αφρική κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παντρεύτηκε την Πέγκι εννέα μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού και αφού είχε πάρει διαζύγιο από την προηγούμενη σύζυγό του.

Η μητέρα του Ντέιβιντ, που ήταν πολύ εξωστρεφής και απολάμβανε τον χορό και το τραγούδι, είχε προηγουμένως αρραβωνιαστεί με έναν Γάλλο, όμως εκείνος την παράτησε όταν έμεινε έγκυος στον Τέρι, ο οποίος γεννήθηκε το 1937. Οταν ο μικρός Ντέιβιντ έκλεισε τα έξι χρόνια του, η οικογένεια μετακόμισε στο Μπρόμλεϊ, όπου το παιδί μπήκε στην εκκλησιαστική χορωδία και στους προσκόπους.

d 9dd 8

Ο Μπόουι έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του ότι η καλύτερη στιγμή της εβδομάδας ήταν το κυριακάτικο τραπέζι με το ψητό κρέας και μετά όλη η οικογένεια, μαζεμένη κοντά στη φωτιά, να ακούει την αγαπημένη της ραδιοφωνική εκπομπή.
aaaaaaaaaaΗ μουσική επιφοίτηση τού ήρθε πάντως, όπως είχε πει ο ίδιος, όταν ήταν οκτώ ετών και ο πατέρας του αγόρασε ένα γραμμόφωνο και μια στοίβα από 45άρια δισκάκια καλλιτεχνών όπως οι Platters και ο Fats Domino.

Στις αρχές της εφηβείας του είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ εκκεντρική συμπεριφορά και η οικογένειά του άρχισε να φοβάται ότι έπασχε από κάποιο ψυχιατρικό νόσημα. Εξάλλου υπήρχε κληρονομικότητα από την πλευρά της μητέρας του. Μια θεία του ήταν σχιζοφρενής και μία άλλη είχε υποστεί λοβοτομή. «Ολοι λένε ότι η οικογένειά τους είναι τρελή. Η δικιά μου είναι πραγματικά» είχε πει ο ίδιος.

Ο ετεροθαλής αδερφός του, ο Τέρι, ήταν διαγνωσμένα σχιζοφρενής. Υστερα από μία συναυλία στην οποία είχαν πάει μαζί, ο Τέρι έπεσε στα τέσσερα και άρχισε να κάνει σαν ζώο στον δρόμο. Στα 15 του το ‘σκασε από τον νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν και αυτοκτόνησε ξαπλώνοντας στις γραμμές του τρένου. Ο Μπόουι αργότερα εκμυστηρεύτηκε ότι μετέτρεψε μέσα του τον Τέρι σε ένα είδος ήρωα και τελικά σε ένα alter ego του.

Η τεράστια περιουσία του star στα χέρια των δύο παιδιών του

301420c800000578 0 image a 12 1452600986456


Τα 700 τραγούδια του, οι περιοδείες του, η πρωτοποριακή διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων του επί των τραγουδιών, αλλά και η τέχνη του στις πωλήσεις ακινήτων εξασφάλισαν στον Ντέιβιντ Μπόουι μια περιουσία που υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 798.000.000 ευρώ (σύμφωνα με την «Daily Mail») και εκτιμάται ότι θα πάει στα δύο παιδιά του, τη 15χρονη Λέξι από τον γάμο του με την Ιμάν και τον 44χρονο γιο του Ντάνκαν από τον πρώτο γάμο του. Ο δε θάνατός του εκτιμάται ότι θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την κληρονομιά, αφού οι πωλήσεις των άλμπουμ του έχουν αρχίσει να εκτινάσσονται και πάλι από την ημέρα του θανάτου του. Ακόμα και η συναυλία προς τιμήν του, που είχε προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, θα πραγματοποιηθεί, αλλά ως συναυλία μνήμης, με το συγκρότημα του παραγωγού του Μπόουι, Τόνι Βισκόντι και τη Σίντι Λόπερ να ερμηνεύουν τα τραγούδια του.

Μεγάλο μέρος της περιουσίας του τραγουδιστή προέρχεται από τις εξαιρετικά επιτυχημένες παγκόσμιες περιοδείες που πραγματοποίησε από το 1974 έως το 2004. Ενδεικτικό είναι ότι η περιοδεία του «Serious Moonlight» το 1983 πούλησε 2.600.000 εισιτήρια. Συνέβαλαν όμως και τα δικαιώματα των 700 τραγουδιών που έγραψε αλλά και των 140.000.000 δίσκων που πούλησε. Το 1997 ο τραγουδιστής παρουσίασε τα «Bowie Bonds», δηλαδή τα «ομόλογα Μπόουι» που επέτρεπαν στον κόσμο να επενδύει στα μελλοντικά έσοδά του. Από την πώληση των ομολόγων του στην εταιρία Prudential Insurance Inc. συγκέντρωσε 46.550.000 ευρώ και απέδωσε ένα γενναιόδωρο επιτόκιο 7,9% στους επενδυτές σε διάστημα 10 ετών. Με αυτόν τον τρόπο ο τραγουδιστής κατάφερε να πάρει «μπροστά» τα χρήματα από τα δικαιώματα των τραγουδιών του.

Αντίστοιχα έξυπνες κινήσεις έκανε και στα ακίνητα. Εζησε κατά καιρούς στη Νέα Υόρκη, στο Λος Αντζελες, στην Ελβετία, στο Σίδνεϊ, στο εξωτικό Μιστίκ της Καραϊβικής (το σπίτι του εκεί έχει ήδη βγει στο σφυρί) και στο Λονδίνο, στο Κένσινγκτον και το Τσέλσι. Επειδή το σπίτι του στο Λονδίνο ήταν σε πολιορκία από τους παπαράτσι, το πούλησε πριν από επτά χρόνια αντί 9.500.000 ευρώ, ενώ ενοικίαζε τα υπόλοιπα σπίτια του και ζούσε σε ένα διαμέρισμα στο Σόχο της Νέας Υόρκης.

Η κόρη του Λέξι τον πείσμωσε να πολεμήσει τον καρκίνο στο ήπαρ

 Εφτιαξε δωμάτιο πανικού για να βρουν καταφύγιο οι δικοί του σε περίπτωση εισβολής

Ο γάμος του με την Ιμάν, το μοντέλο από τη Σομαλία, άλλαξε τη ζωή του καλλιτέχνη, αφού έπαψε να προκαλεί και έδειχνε όλο και λιγότερο ενδιαφέρον να πρωταγωνιστεί στη μουσική σκηνή.aa 23 Η γυναίκα όμως που άλλαξε πραγματικά τη ζωή του, όπως λένε οι άνθρωποι που τον ήξεραν καλά, και ήταν αυτή που τον πείσμωνε να πολεμήσει τον καρκίνο στο ήπαρ όσο περισσότερο μπορούσε, ήταν η κόρη τους Λέξι.

Ξαφνικά άρχισε να φοβάται τη δημοσιότητα και να νοιάζεται για την υγεία του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φρόντισε να φτιαχτεί ακόμα και δωμάτιο πανικού στο διαμέρισμά του στο Σόχο για να μπορεί να βρει καταφύγιο εκεί η οικογένειά του σε περίπτωση εισβολής. Από το 2000, οπότε ήρθε στη ζωή η κόρη του, την οποία ονόμασε Αλεξάνδρια, αλλά χαϊδευτικά φώναζε Λέξι, ο Μπόουι διαχειρίστηκε την πατρότητα με πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχε επιλέξει όταν απέκτησε τον γιο του, στον πρώτο γάμο του. Κυκλοφορούσε σπάνια δημόσια μαζί της, ενώ, όπως είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του, προσπάθησε να υιοθετήσει έναν σχετικά συμβατικό τρόπο ζωής για να μεγαλώσει φυσιολογικά η Λέξι. Τα περισσότερα πρωινά ο Μπόουι πήγαινε ο ίδιος την κόρη του στο σχολείο και όταν δεν μοιράζονταν χρόνο μαζί στο διαμέρισμα του Σόχο, έμεναν στο εξοχικό στο Γούντστοκ που ήταν λίγες ώρες μακριά με το αυτοκίνητο.

Λάτρης του σούσι

Ο παραδομένος στις ουσίες και στο αλκοόλ σταρ άρχισε να ξυπνάει 6.30 το πρωί, να γυμνάζεται τρεις φορές την εβδομάδα και να πολεμάει την επιθυμία του για τσιγάρο μασώντας οδοντογλυφίδες με γεύση τεϊόδεντρου. Από το 2004, οπότε έπαθε καρδιακή προσβολή και υποβλήθηκε σε επέμβαση για να ανοίξει τις βουλωμένες αρτηρίες του, αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή και περνούσε όλο και περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. Το σούσι ήταν η μεγαλύτερη λιχουδιά που επέτρεπε στον εαυτό του, όπως αποκαλύπτει ο παραγωγός του Τόνι Βισκόντι.

Πάρτι στους δρόμους από θαυμαστές του

q 25

Οι θαυμαστές του Ντέιβιντ Μπόουι μετέτρεψαν τον θρήνο σε μια γιορτή για τη μνήμη του και ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μπρίξτον (φωτό) όπου μεγάλωσε για να ξεπροβοδίσουν το πνεύμα του με μουσική και τραγούδι. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του με δάκρυα στα μάτια και μπίρες στα χέρια, την ώρα που χιλιάδες άλλοι στη Νέα Υόρκη, στο Βερολίνο και το Λος Αντζελες μαζεύονταν επίσης σε σημεία που ήταν συνδεμένα με τη ζωή και την καριέρα του σταρ.

qq 7

Εξω από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη και στο αστέρι του στη Λεωφόρο της Δόξας ο κόσμος άφηνε λουλούδια και μηνύματα αγάπης στον καλλιτέχνη που έντυσε μουσικά τους έρωτες και τα γλέντια πολλών γενιών.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...