Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ανεβασμένη διάθεση από τη γυμναστική

ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΑ PUSH UPS • Ανεβασμένη διάθεση από τη γυμναστική • ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΑΣΘΜΑΤΙΚΟΥΣ • Ανάκτηση ενέργειας με τις σωστές τροφές • ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΠΡΑΟΥΝ • Το μυστικό της Γκουέν για μια τέλεια σιλουέτα • ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ SMOOTHIE

ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΑ PUSH UPS

Πόσα λάθη μπορεί να κάνει κανείς σε μια απλή -θεωρητικά- άσκηση, που είναι τα push ups; Πολλά, σύμφωνα με τον celebrity προσωπικό γυμναστή Τόνι Χόρτον, ο οποίος τονίζει ότι η σωστή τεχνική είναι πολύ σημαντική, καθώς μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού, βελτιώνει την ενδυνάμωση και βοηθάει στην καύση περισσότερων θερμίδων. Τι σημαίνει σωστή τεχνική;

Οι γλουτοί δεν πρέπει να είναι πιο ψηλά από τον κορμό, αφού το σώμα πρέπει να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή από τους ώμους μέχρι τις φτέρνες. Επίσης, τα χέρια πρέπει να είναι κοντά στον κορμό, όχι πολύ μπροστά και στην ευθεία, σαν κολόνες που στηρίζουν κτίριο. Για να έχει σωστή θέση το κεφάλι σας, φανταστείτε ότι τοποθετείτε ένα γκρέιπφρουτ ανάμεσα στο σαγόνι και το πάνω μέρος του στέρνου σας. Τέλος, ένα κομμάτι της άσκησης που συνήθως δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν, αλλά έχει μεγάλη σημασία, είναι η σωστή αναπνοή. Βεβαιωθείτε ότι εκπνέετε όταν ανεβαίνετε και ότι εισπνέετε όταν κατεβαίνετε.

Ανεβασμένη διάθεση από τη γυμναστική

Η ανεβασμένη διάθεση που νιώθει κανείς μετά την άσκηση δεν είναι τυχαίο γεγονός. Ερευνες έχουν δείξει τους διάφορους τρόπους με τους οποίους η γυμναστική επιδρά στην ψυχολογία. Για παράδειγμα, ενεργοποιεί ένα κέντρο του εγκεφάλου που είναι σημαντικό στη λήψη αποφάσεων, αλλά και στην επεξεργασία των συναισθημάτων. Το ίδιο κέντρο, ο κοιλιακός προμετωπιαίος λοβός, ρυθμίζει και τη διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων.

Η συχνή άσκηση αλλάζει και τη λειτουργία των πυρήνων σεροτονίνης του εγκεφάλου, καταπολεμώντας έτσι το στρες, αλλά και βελτιώνει τη μνήμη, αφού αυξάνει τη δραστηριότητα στον ιππόκαμπο.

Ωφελημένη είναι και η νοητική λειτουργία, αφού μικρά διαλείμματα άσκησης κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει αποδειχθεί ερευνητικά ότι αυξάνουντην επίδοση και την παραγωγικότητα στη δουλειά. Τέλος, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ακόμα και η χαμηλής έντασης άσκηση, όπως η αεροβική στο νερό, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πόνο.

ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΑΣΘΜΑΤΙΚΟΥΣ

Τα νέα για τους πάσχοντες από άσθμα, που φοβούνται ότι η άσκηση μπορεί να επιβαρύνει την κατάστασή τους, είναι καλά. Νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στην Cochrane Library και η οποία αποτελεί στην ουσία επανεξέταση 15 παλιότερων, έδειξε ότι η γιόγκα έχει θετική επίδραση τόσο στα συμπτώματα όσο και στην ποιότητα ζωής των ασθματικών.

Συγκεκριμένα, έγινε ανάλυση των δεδομένων 1.048 ανδρών και γυναικών από διάφορες χώρες, που είχαν από ήπιο έως μέτριας σοβαρότητας άσθμα, από το οποίο έπασχαν είτε για έξι μήνες είτε και για 23 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο, οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί αν η γιόγκα μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική της φαρμακευτικής θεραπείας.

Ανάκτηση ενέργειας με τις σωστές τροφές

Τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας μπορούν να καταπολεμηθούν διατροφικά. Οπως υποστηρίζει ο διατροφολόγος Ρικ Χέι, συγγραφέας του βιβλίου «The Anti Ageing Food & Fitness Plan», κάποιες τροφές μπορούν να προλάβουν την κόπωση και τον εκνευρισμό. Δεν έχει κανείς παρά να αντικαταστήσει το ψωμί, τα ζυμαρικά και το ρύζι με γλυκοπατάτες, αλλά και να βάλει την μπανάνα με το βούτυρο αμυγδάλου στη διατροφή του, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικό «κοκτέιλ» συστατικών, όπως οι πολύπλοκοι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες, το μαγνήσιο, τα αμινοξέα και η βιταμίνη Β. Πηγή ενέργειας είναι επίσης οι ξηροί καρποί, αλλά και τα μανιτάρια, που είναι πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη D και Β12.

ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΠΡΑΟΥΝ

Τι είναι μια μερίδα; Σε αυτό το ερώτημα απάντησε η διατροφολόγος Εμα Μπράουν από το σάιτ Nutracheck κι αυτά που λέει δεν θα σας αρέσουν, ειδικά μετά το πασχαλινό ξεχείλωμα του στομάχου. Εχουμε και λέμε, λοιπόν. Για την Μπράουν, μία μερίδα κρέας είναι 120 γραμμάρια, ψάρι 125 γραμμάρια, αμαγείρευτα ζυμαρικά 70 γραμμάρια, πατάτες 235 γραμμάρια και λαχανικά 80 γραμμάρια. Οσο για τις λιχουδιές, μερίδα είναι τα 30 γραμμάρια πατατάκια και τα 14 γραμμάρια μπισκότου…

Το μυστικό της Γκουέν για μια τέλεια σιλουέτα

Η Γκουέν Στεφάνι, παρά τις τρεις εγκυμοσύνες της, διατηρεί ένα από τα πιο ζηλευτά κορμιά της σοουμπίζ. Η ίδια αποδίδει τη σιλουέτα της στη γυμναστική, στην οποία κάνει επιλογές «περισσότερο σαν άνδρας». Οπως έχε αποκαλύψει, προτιμάει την άρση βαρών, το μποξ και τη σκληρή αεροβική. Επίσης, η 46χρονη φροντίζει να κάνει το fitness οικογενειακή υπόθεση, οπότε, όταν πάει διακοπές με τα παιδιά της, φροντίζει να κάνουν καθημερινά, ανάλογα με την εποχή, σκι ή κολύμβηση.

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ SMOOTHIE

Το smoothie, όσο υγιεινό και να είναι, χάρη στα συστατικά του, δεν σημαίνει ότι είναι και αθώο για τη σιλουέτα. Η διατροφολόγος Γκάμπριελ Μάστον από την Αυστραλία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το παραγέμισμα του smoothie με συστατικά. «Το τέλειο smoothie είναι 50% υγρό, 25% φρούτα και 25% λαχανικά. Πολλοί βάζουν πάρα πολλά υλικά στα σπιτικά smoothies. Πρέπει να μάθουν να είναι προσεκτικότεροι στις ποσότητες» λέει χαρακτηριστικά και προτείνει: «Βάλτε μία μερίδα φρούτου, δηλαδή μία κούπα μικρά φρούτα ή ένα μήλο. Μετά προσθέστε ένα υγρό χαμηλών λιπαρών, όπως το νερό καρύδας ή το άπαχο γάλα, και χρωματιστά λαχανικά».

EASTAR Ποιοτική Αθλητική Διατροφή

Τι είναι πρωτεΐνη EASTAR;

Οι πρωτεΐνες είναι μεγάλες ενώσεις που παρασκευάζονται με τον συνδυασμό μικρότερων αμινοξέων. Στη διατροφή είναι γνωστές ως μακροθρεπτικά συστατικά και δίνουν ενέργεια στο σώμα μας. Κάθε γραμμάριο πρωτεΐνης περιέχει 4 θερμίδες.

Υπάρχουν 20 αμινοξέα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πρωτεΐνης. Οι πρωτεΐνες που δεν έχουν και τα 20 αμινοξέα ονομάζονται ελλιπείς. Οι πηγές πρωτεΐνης που περιέχουν και τα 20 αμινοξέα ονομάζονται πλήρεις. Επιλέγοντας λοιπόν τις πλήρεις θα εξασφαλίσετε όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Ορισμένα αμινοξέα μπορούν να παραχθούν στο σώμα και δεν είναι τόσο απαραίτητα για τη διατροφή μας. Τα αμινοξέα που δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό μας όμως, θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή μας.

Ψάξαμε στη αγορά και βρήκαμε την καλύτερη φυσική 100% WHEY PROTEIN (πρωτεΐνη ορού γάλακτος άμεσης απορρόφησης) η οποία μάλιστα παράγεται στην Ελλάδα από την EASTAR. Κυκλοφορεί σε περιεκτικότητες 80% & 92% με ή χωρίς υδατάνθρακες σε απίστευτες γεύσεις ώστε να φτιάχνετε smoothies και ενεργειακά ποτά για ενδυνάμωση / αποκατάσταση μυών/ γράμμωση / μυικό όγκο / έλεγχο βάρους. Μπείτε στο site της εταιρίας, www.eastar.gr   εκμεταλευτείτε τις εξαιρετικά καλές τιμές της σε σχέση με την άριστη ποιότητα της. www.eastar.gr   

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...