Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο Τσοχατζόπουλος και το «άχτι» του για τον Σμπώκο!

Σε ποιες υποθέσεις εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Αμυνας, τα νταραβέρια με το συνδικάτο και ο χορός εκατομμυρίων

Ο καταδικασθείς για τις χρυσές μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα (για τα υποβρύχια και τα αντιαεροπορικά TOR-M1), πρώην υπουργός Αμυνας και άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, Ακης Τσοχατζόπουλος, φέρεται τώρα ότι εμπλέκεται και στην ίδια εγκληματική οργάνωση με τους βαρυποινίτες κρατουμένους και άλλους κατηγορουμένους, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της έκρηξης, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες κατ’ εξακολούθηση και εκβίασης. Η εμπλοκή του αφορά τα περιστατικά τεσσάρων εκρήξεων, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του 2014, σχετικά με τον πρώην συνεργάτη του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας Γιάννη Σμπώκο και συγγενικά του πρόσωπα. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της υπόθεσης και όσα υποστήριξε η «Λίτσα», που ξεσκέπασε την εγκληματική οργάνωση, ο Ακης Τσοχατζόπουλος «είχε άχτι» τον Γιάννη Σμπώκο, καθώς ο τελευταίος είχε παραλάβει μια βαλίτσα με 10.000.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για τον πρώην υπουργό, αλλά δεν του τα έδωσε ποτέ!
tt35t3t 4Γι’ αυτό, όπως αναφέρει η «Λίτσα» στην κατάθεσή της, ο Τσοχατζόπουλος πληροφόρησε τον βαρυποινίτη Γιάννη Σκαφτούρο για τα χρήματα που είχε ο Σμπώκος και πιθανόν για τις διευθύνσεις κατοικίας των αδελφών του. Η «Λίτσα» εκτίμησε στην κατάθεσή της πως από τα χρήματα που απαιτούσε εκβιαστικά ο Σκαφτούρος από τον Σμπώκο προφανώς θα έπαιρνε μερίδιο και ο Τσοχατζόπουλος. Πληροφορίες ωστόσο για τον Γιάννη Σμπώκο δεν φαίνεται να έδινε μόνο ο Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς όπως είχε πει ο Παναγιώτης Βλαστός στη «Λίτσα», είχε μάθει πληροφορίες για τον πρώην διευθυντή εξοπλισμών και από τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος επίσης κρατούνταν στη ΣΤ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, ο Βλαστός είχε πει στην εξαδέλφη του (τη «Λίτσα») πως ο Σμπώκος από τις μίζες των εξοπλιστικών είχε αποκομίσει 500.000.000 – 700.000.000 ευρώ σε χρυσό, τα οποία είχε σε τράπεζες στην Ελβετία. Για την υπόθεση έχει καταθέσει και ο Σμπώκος, ο οποίος αναφέρεται στις πιέσεις και τις απειλές που δέχτηκε. Ειδικότερα, καταθέτει πως μέσα στο αρχιφυλακείο της ΣΤ’ πτέρυγας ο Γιάννης Σκαφτούρος τού είπε: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Κοίταξε να μάθεις ποιος είμαι και επειδή ξέρω ότι έχεις πολλά λεφτά, θα μου δώσεις 10.000.000 ευρώ, αλλιώς θα σου διαλύσω το σπίτι, τα πάντα, και μετά θα με παρακαλάς για να μου τα δώσεις!»
tt35t3t 5Ο Σμπώκος τού απάντησε ότι δεν ήξερε ποιος ήταν και δεν καταλάβαινε τον λόγο να του δώσει οτιδήποτε. Τότε ο Σκαφτούρος τού είπε: «Μην κάνεις σε μένα τον μάγκα, μάθε ποιος είμαι και θα τα ξαναπούμε αύριο».

Η χλιδή του σκληρού Βλαστού στη φυλακή

Πριβέ επισκεπτήρια (ακόμη και ερωτικές συνευρέσεις μέσα στο κελί!), ελεύθερη είσοδο σε όλες τις πτέρυγες και επαφές με πολιτικούς, επιχειρηματίες και επωνύμους φαίνεται ότι απολάμβανε ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, όπως προκύπτει από την ογκώδη δικογραφία! Ο Βλαστός φαίνεται ότι περνούσε… όμορφες στιγμές πίσω από της φυλακής τα σίδερα, έχοντας ιδιαίτερα προνόμια. Και τούτο διότι, σύμφωνα με τη δικογραφία και όσα κατέθεσε στην Αστυνομία η περιβόητη «Λίτσα» (η εξαδέλφη του), κυκλοφορούσε ελεύθερα σε όλες τις πτέρυγες του Κορυδαλλού και είχε πρόσβαση ακόμη και στη λεγόμενη VIP πτέρυγα.

«Διάσημοι» κρατούμενοι

Εκεί φέρεται ότι ήρθε σε επαφή με οικονομικά ευκατάστατους και τους πιο «διάσημους» κρατούμενους, όπως ο Μάκης Ψωμιάδης, ο Βίκτορας Ρέστης, ο Γιώργος Σπανός (τον οποίο παρακολουθούσαν), ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Λάκης Γαβαλάς και άλλοι. Παρ’ όλα αυτά, ο Βλαστός προσπαθούσε να περνά απαρατήρητος ώστε να μην τον καταγράφουν οι κάμερες ασφαλείας, ενώ φέρεται ότι είχε απαιτήσει και καταφέρει να τις έχουν στραμμένες σε «τυφλά σημεία».

Επιπλέον, όταν ο Βλαστός δεχόταν επισκεπτήρια ήταν μόνος του και ενώ απαγορευόταν η επίσκεψη σε κρατούμενο πάνω από μία φορά την εβδομάδα, φέρεται ότι είχε απειλήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους λέγοντάς τους: «Εγώ δεν είμαι χθεσινός, θα σας γ… όλους. Θα γίνει κανονικά το επισκεπτήριο, μη σας ανατινάξω»!
tt35t3t 221Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εξαδέλφης του, δεχόταν παράτυπα επισκεπτήρια σε χώρους των φυλακών όπου δεν επιτρέπεται. 

Ακόμη και στο κελί του μπορούσε κάποιος να τον δει, όπως συνέβαινε με τη δικηγόρο του, η οποία σύμφωνα με το διαβιβαστικό «έκανε πολλά ελεύθερα επισκεπτήρια εντός του κελιού του, όπου συνευρίσκονταν ερωτικά»!

Ο βαρυποινίτης φέρεται, τέλος, να παραλάμβανε τις τηλεφωνικές συνδέσεις και τις κινητές συσκευές, τις οποίες ενάλλασσε συχνά προκειμένου να επικοινωνεί με ασφάλεια με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους χρηματίζοντάς τους.

Αναφέρεται ειδικότερα και μία περίπτωση δωροδοκίας υπαλλήλου, τον Αύγουστο του 2011 στην περιοχή Σοφάδες Καρδίτσας, όπου η πρώην σύντροφος του βαρυποινίτη συναντήθηκε με άγνωστο άτομο και του παρέδωσε 800 ή 1.000 ευρώ για να τα δώσει σε σωφρονιστικό υπάλληλο.

Ο ρόλος του Πατουχέα και η συνάντηση
tt35t3t 3
Τον απότακτο ΕΚΑΜίτη Χρήστο Πατουχέα (φερόμενος ως συνεργός του Ξηρού) αναγνώρισε ο Γιάννης Σμπώκος ως τον άνθρωπο ο οποίος στις 19 Μαρτίου 2014 και ενώ βρισκόταν στο κελί του, τον ειδοποίησε πως ο Παναγιώτης Βλαστός ήθελε να του μιλήσει.

Οπως αναφέρει ο Σμπώκος, εκείνος και ο Χρήστος Πατουχέας κρατούνταν σε διπλανά κελιά στη ΣΤ’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού. Στο πρώτο κάλεσμα ο Σμπώκος δεν ανταποκρίθηκε. Λίγο αργότερα άλλο άτομο ή πάλι ο Πατουχέας (δεν θυμόταν ο Σμπώκος) του είπε ξανά να συναντήσει τον Βλαστό αναφέροντας: «Δεν είναι τίποτα, θέλει να σου δώσει ένα μήνυμα από τον Σκαφτούρο».

Τότε ο Σμπώκος πήγε στην κιγκλίδα του ισογείου της ΣΤ’ Πτέρυγας, όπου τον ανέμενε ο Βλαστός.

Ο τελευταίος τού είπε ότι έκανε εξυπηρέτηση στον έγκλειστο Σκαφτούρο, ο οποίος του ζήτησε να μεταφέρει το μήνυμα πως έπρεπε να ανταποκριθεί σε αυτό που του είχε ζητήσει. Αλλη φορά ο Βλαστός είπε στον Σμπώκο: «Ο Σκαφτούρος επιμένει και πρέπει να του δώσεις 2.700.000 ευρώ».

Η απάντηση του Ραγκούση στις κατηγορίες
tt35t3t 6
Στη λίστα των κατηγορουμένων -αλλά μόνο για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε δωροληψία, και όχι για εγκληματική οργάνωση ή άλλου είδους κακουργήματα- είναι και γνωστός ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης. Η «Λίτσα», το «βαθύ λαρύγγι» (εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού), όπως αναφέρει το διαβιβαστικό της Αστυνομίας: «Μετέβη στο δικηγορικό γραφείο του Φραγκίσκου Ραγκούση, όπου παρουσία του δωροδόκησε σωφρονιστικό υπάλληλο ονόματι Βασίλης με το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, καθώς τους παρέδωσε απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το οποίο ενημερώνονταν όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας ότι ο Βλαστός επέκειτο να αποδράσει από το κατάστημα κράτησης των Τρικάλων με τη βοήθεια ελικοπτέρου (…)».

Ο κ. Ραγκούσης έδωσε τη δική του απάντηση: «Υπενθυμίζω στους σκευωρούς και κακόπιστους ότι το έγγραφο ήρθε στα χέρια μου μετά την απόπειρα απόδρασης, το κατήγγειλα δημόσια και το κατέθεσα στην ανακρίτρια (…). Υπενθυμίζω ότι ο δικηγόρος υπερασπίζεται και δεν ταυτίζεται με τους πελάτες του».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...