Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Ξεχωριστή γιορτή για τα άτομα με αναπηρία στο Ελαιουργείο Ελευσίνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναγνώρισης Δικαιωμάτων των Ατόμων...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής...

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Εξιτήριο και επιστροφή στις πρόβες για την Παπαρίζου

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται πλέον η γνωστή τραγουδίστρια, η...

«Κλικ» της Ανδριολάτου με τον Παπακαλιάτη στην Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του...

Μαζί και «ερωτευμένοι» στη Βουδαπέστη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και...

Αγριες μάχες στις φυλακές Κορυδαλλού

Βίαιες συμπλοκές (με πολλούς τραυματίες) σε όλες τις πτέρυγες του σωφρονιστικού ιδρύματος μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων.

Πόλεμος ξέσπασε χθες το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων σε τρεις τουλάχιστον πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος όπου κρατούνται βαρυποινίτες. Η μάχη που ξέσπασε αρχικά μεταξύ Αφγανών και Κούρδων στην 3η πτέρυγα, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, έληξε με συνολικά έντεκα τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αφγανοί κρατούμενοι αντέδρασαν στη μετακίνηση Κούρδων κρατουμένων στη δική τους πτέρυγα, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα και να ξεσπάσουν συμπλοκές. Αμέσως σήμανε συναγερμός στους σωφρονιστικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ομως, οι αντιμαχόμενες πλευρές συμπλέκονταν με αγριότητα σε ολόκληρη την πτέρυγα, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αντικείμενα. Γρήγορα η συμπλοκή επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέες συμπλοκές στην 4η πτέρυγα, επίσης μεταξύ Αφγανών κρατουμένων και Κούρδων, ενώ στο «παιχνίδι» μπήκαν και άλλοι Ασιάτες κρατούμενοι στο πλευρό των Αφγανών.

Τα ΜΑΤ

Η διεύθυνση των φυλακών και το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στο προαύλιο της φυλακής. Στη θέα των πάνοπλων αστυνομικών, οι αλλοδαποί κρατούμενοι άρχισαν να ηρεμούν και να μπαίνουν στα κελιά τους. Η άγρια μάχη άφησε πίσω της συνολικά έντεκα αλλοδαπούς τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση, με τραύματα από σκληρά και αιχμηρά αντικείμενα στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους. Κι εκεί που όλοι νόμισαν πως το επεισόδιο έληξε, μια νέα εστία έντασης ξέσπασε στις φυλακές Κορυδαλλού, μεταξύ Αφγανών με Κούρδων, αυτή τη φορά στη 2η πτέρυγα! Και αυτή έληξε λίγη ώρα αργότερα, έπειτα από δυναμική παρέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ήδη διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια και τις συμπλοκές.

Οπλοστάσιο στα κελιά του Δομοκού

Ο θανάσιμος τραυματισμός ενός 33χρονου Αλβανού κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού προκάλεσε καθυστερημένη έρευνα στα κελιά των συγκρατουμένων του, στα οποία οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν ένα μεγάλο οπλοστάσιο με πλήθος από αυτοσχέδια μαχαίρια, σουβλιά και ρόπαλα. Για τη δολοφονία συνελήφθησαν έξι ομοεθνείς του, ηλικίας από 27 έως και 35 χρόνων, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οπλοκατοχή. Ωστόσο, οι συνθήκες και τα ακριβή αίτια της συμπλοκής δεν έχουν εξακριβωθεί. Οι δράστες επιτέθηκαν αρχικά σε έναν 30χρονο ομοεθνή τους και τον τραυμάτισαν με αυτοσχέδια μαχαίρια και ξύλινο ρόπαλο, ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσαν και τον 33χρονο που μεταφέρθηκε νεκρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα