Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Επίδομα… υπομονής πριν από το επίδομα θέρμανσης

Ηλεκτρονικά η υποβολή της αίτησης μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σήμερα, μετά το διπλό «όχι» της τρόικας, αναμένεται να εγκριθεί η νέα πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης. Εφόσον τελικά εγκριθεί το νέο σχέδιο που προβλέπει και προκαταβολή τμήματος του επιδόματος, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να τους πιστωθεί στον λογαριασμό το ποσό της προκαταβολής. Οι αιτούντες θα πρέπει να αναγράψουν το ονοματεπώνυμό τους, τη διεύθυνσή τους, τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού.

Το βασανιστικό ερώτημα είναι: θα αντέξει το σύστημα τον καταιγισμό των αιτημάτων; Θυμηθείτε το χάος που είχε δημιουργηθεί με την υποβολή των δηλώσεων Ε9. Αρμόδιος να απαντήσει είναι ο υπεύθυνος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Τσαβδαρής.

Μετά το διπλό «όχι» της τρόικας προς το υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση κατά 15% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα, το υπουργείο επέστρεψε με νέα πρόταση. Αυτή προβλέπει προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης που θα αγγίζει το 25% του συνολικού ποσού, αύξηση της επιδότησης από 0,28 ευρώ το λίτρο στα 0,35 ευρώ το λίτρο και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Συγκεκριμένα τα εισοδηματικά κριτήρια θα αυξηθούν κατά 5.000 ευρώ στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων. Ετσι, για τους άγαμους το ετήσιο εισόδημα αυξάνεται από τα 25.000 ευρώ στα 30.000 ευρώ. Για τους έγγαμους χωρίς παιδιά από 35.000 ευρώ στα 40.000 ευρώ και για τους έγγαμους με ένα παιδί στα 43.000 ευρώ από 38.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών θα προτείνει για τους έγγαμους με δύο παιδιά το ετήσιο εισόδημα να αυξηθεί από 41.000 ευρώ στα 46.000 ευρώ και για τους έγγαμους με τρία παιδιά στα 49.000 ευρώ, από 44.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Οσον αφορά το περιουσιακό κριτήριο για τους άγαμους, θα οριστεί στα 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία περιουσίας από 150.000 ευρώ που ισχύει σήμερα και για τους έγγαμους 300.000 ευρώ από 200.000.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...