Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Η πιστολιά έσβησε τις φωτοβολίδες

Ο «πιστολέρο» Κώστας Μήτρογλου πάγωσε (με το γκολ του) τη Λεωφόρο στο τελευταίο λεπτό του «αιώνιου» ντέρμπι.


Ο,τι δεν μπορούν να κάνουν όλοι οι άλλοι μαζί, το κάνει ένας! Γιατί πολύ απλά αυτός ο ένας είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της «λευκής» ισοπαλίας, που ίσως ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, ήρθε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του φετινού πρωταθλήματος για να δείξει τη μεγάλη κλάση του και να βάλει «με το έτσι θέλω» τη δική του σφραγίδα. Πέτυχε το δέκατο τρίτο φετινό γκολ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (για το πρωτάθλημα) μέσα στη Λεωφόρο ύστερα από τριάντα χρόνια. Το χρονόμετρο σημάδευε το 90′ κι εκείνος λες και τον τσίμπησε μύγα Τσε τσε, άρχισε τη μετωπική προς την εστία του Καπίνο.


Αντεξε την πίεση του Τριανταφυλλόπουλου που τελικά τον έχασε, άλλαξε την μπάλα με τον Φούστερ και όταν έφτασε σε θέση βολής, όπλισε την κάννη και εκπυρσοκρότησε. Η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού και ο Ολυμπιακός έφυγε από την «καυτή» Λεωφόρο Αλεξάνδρας με μια σημαντική νίκη γοήτρου (1-0), αλλά και βαθμολογική, καθώς διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ τον οποίο περιμένει την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Το 1ο ημίχρονο πέρασε σαν να μην έγινε ποτέ. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μήτρογλου, αλλά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν μετά το 35′ και στο 41′ μάλιστα θα μπορούσαν να προηγηθούν με τον Μέντες που σούταρε χλιαρά απέναντι στον Ρομπέρτο. Το 2ο ημίχρονο που είχε τρεις διακοπές (λόγω ρίψης βεγγαλικών και φωτοβολίδων) έναντι μιας, ήταν καλύτερο και βοήθησε σε αυτό η άνοδος του Παναθηναϊκού που έπαιξε πολύ καλά την αντεπίθεση και δημιούργησε φάσεις για γκολ με τους Πράνιτς (55′), Τριανταφυλλόπουλο (58′), Φιγκερόα (70′). Δεν τα κατάφερε όμως και σαν να μην του έφτανε αυτό, δέχτηκε στην εκπνοή τη χαριστική βολή από τον Μήτρογλου.


Ο διαιτητής Μάνταλος είχε να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία των γηπεδούχων, αλλά κατάφερε να «κρατήσει» το ντέρμπι πετυχαίνοντας να μην είναι εκείνος που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Κίτρινη κάρτα πήραν οι Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Ρομπέρτο, Σαλίνο.


Η αφιέρωση


«Είναι μια φανταστική νίκη. Η καρδιά μου είναι πολύ ευχαριστημένη και πλέον σκέφτομαι το ματς με την Μπενφίκα. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον κόσμο του Πειραιά, γιατί ακούστηκαν πολλά άσχημα για την πόλη» δήλωσε περιχαρής ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε τα εξής: «Δεν έχω παράπονο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και περισσότερα συγχαρητήρια στον κόσμο για τη στήριξη, αλλά και γιατί παρά την ήττα, χειροκρότησε τα παιδιά. Είναι μια νέα ομάδα σε μια δύσκολη εποχή. Ο Παναθηναϊκός αξίζει και κέρδισε τον σεβασμό όσων φιλάθλων ξέρουν μπάλα».


ΣΚΟΡΕΡ: Μήτρογλου (90′).


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (72′ Αμπέιντ), Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (85′ Κλωναρίδης), Μπεργκ.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (61′ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (90’+2 Εντινγκά), Σαβιόλα (66′ Βάις), Μήτρογλου.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...