Ο 32χρονος έκανε το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα και χειροτονήθηκε διάκονος.
Αστυνομικός χειροτονήθηκε διάκονος! Ο Βασίλης Ρούσσας από την Πρέβεζα εργάζεται στην Τροχαία, όμως από μικρός ένιωθε το κάλεσμα του Θεού. Πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, έκανε το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα και χειροτονήθηκε διάκονος. Η τελετή έγινε κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πρεβέζης, παρουσία του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας Φώτη Νάκια και πλήθος κόσμου.
Ο 32χρονος Βασίλης Ρούσσας στην ομιλία του ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο για την εμπιστοσύνη, την πατρική αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξε, όπως και τον αστυνομικό διευθυντή Πρέβεζας κ. Νάκια και τους συναδέλφους του για τη συνεργασία. Ο σεβασμιότατος του ευχήθηκε καλή ιεροσύνη και υπομονή στο νέο διακόνημά του.
Ο νεαρός αστυνομικός και πλέον διάκονος (αμισθί), πατέρας δύο παιδιών, θα παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία. Ετσι, συνεχίζει να πηγαίνει στην υπηρεσία του και συγκεκριμένα στο γραφείο του στο Τμήμα Τροχαίας με τα ράσα! Χαίρει εκτίμησης και σεβασμού από τους υπόλοιπους εργαζομένους, όχι μόνο λόγω των ράσων, αλλά επειδή, όπως ανέφεραν στην «Espresso» συνάδελφοί του, είναι σεμνό και ευγενικό παιδί.
Η περίπτωση του κ. Ρούσσα όμως δεν είναι η μοναδική. Πριν από μερικούς μήνες η Μητρόπολη Δημητριάδος Βόλου απέκτησε έναν νέο κληρικό (εθελοντή), τον 40χρονο αστυνομικό Γιάννη Κατσαρό, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου και χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς. Ο άμισθος ιερέας τις Κυριακές, τις αργίες και τις γιορτές βρίσκεται στην υπηρεσία της Εκκλησίας και τις καθημερινές στην αστυνομική υπηρεσία:
«Από μικρός ήθελα να γίνω ιερέας. Ηταν το όνειρό μου. Τώρα το πραγματοποίησα και νιώθω ευτυχισμένος» είχε δηλώσει σε τοπικά μέσα.
Επίσης και η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης Θεσσαλονίκης έχει αποκτήσει έναν νέο κληρικό για άμισθη εφημεριακή θέση. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Παπαδόπουλος, πατέρας δύο παιδιών, παράλληλα με τα αστυνομικά του καθήκοντα υπηρετεί και την τοπική Εκκλησία.
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


