Υπαρκτό «πάθος» για «Αυτόνομη Δ. Θράκη»

Πώς οι Τούρκοι «στοχεύουν» με την ανοχή μας και αισιοδοξούν.

Σε μια μεγάλη αίθουσα είχαν τοποθετηθεί περισσότερα από είκοσι κυκλικά τραπέζια των οκτώ ατόμων. Ολα ήταν γεμάτα. Η αίθουσα ήταν στολισμένη με τουρκικές σημαίες διαφόρων μεγεθών και μια «σημαία» γνωστή στην Αγκυρα, αλλά καταδικαστέα από την Ελλάδα και τη διεθνή νομιμότητα: αυτή της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Ολα αυτά στην Προύσσα, όπου το εκεί παράρτημα του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) γιόρτασε τα σαράντα χρόνια από την ίδρυσή του. Ο πρόεδρος του παραρτήματος στην προκλητική ομιλία του δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Ο αγώνας μας για Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουν κάνει γνωστό στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα ότι απαιτούν από την ελληνική Πολιτεία να σεβαστεί το δικαίωμά τους για αυτονομία και ανεξαρτησία». Είναι γνωστό πως οι γενικότερες στρατηγικές που ακολουθούνται από την τουρκική εξωτερική πολιτική έχουν «στοχεύσει» την ελληνική Θράκη πριν από δεκαετίες. Τι έχει η Θράκη και την «ποθεί» η Αγκυρα; Μια σειρά από θέματα (π.χ. χρυσός, ουράνιο, πετρέλαιο κ.ά.) που διαθέτει. Επιπλέον αποτελεί το τμήμα σύνδεσης Ασίας και Ευρώπης, με δρόμους συγκοινωνιών και ενέργειας.

Η περιοχή της Θράκης σήμερα μεταβάλλεται σε περιοχή ελέγχου ροής ενέργειας προς την Ευρώπη, καθιστώντας τη στο εγγύς μέλλον περιοχή που θα συγκεντρώσει βαριά βιομηχανία και σημαντικά οικονομικά και τραπεζικά κεφάλαια, που θα ζητήσουν να κατοικοεδρεύσουν σε αυτήν.

Η Αγκυρα θέλει να «διευθύνει» και να αποκομίσει τα μέγιστα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη που προκύπτουν απ’ όσα προαναφέραμε. Και πώς είναι δυνατό να υλοποιηθεί μια ανακήρυξη της Θράκης ως ανεξάρτητου κρατιδίου;

Οταν αυτό το κρατίδιο θα πληρούσε τα απαραίτητα «δομικά στοιχεία» ενός κράτους, όπως: ενιαίο, συμπαγές και αδιαίρετο γεωγραφικό χώρο, οργανωμένη διοίκηση ή σύστημα αυτοδιοίκησης, υποτυπώδες σύστημα οικονομίας ή τραπεζικό σύστημα, υποτυπώδες έστω σύστημα Υγείας, οργανωμένο σύστημα Παιδείας, κοινή ιστορική και εθνική συνείδηση των πολιτών. Ολα αυτά τα στοιχεία, που τα περισσότερα (και με τη βοήθεια του ελληνικού κράτους) υπάρχουν, αποτελούν τη «μαγιά» για να γίνει ο εφιάλτης πραγματικότητα.

Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Σταρ Ελλάς και ο «πρίγκηψ» των Ρομά

Έξι χρόνια πριν, όταν το ζευγάρι κοσμούσε τις σελίδες lifestyle περιοδικών, η σχέση του αποτελούσε είδηση: μια πρώην Σταρ Ελλάς είχε ερωτευτεί τον «πρίγκιπα των Τσιγγάνων», όπως τον αποκαλούσαν, έναν άνδρα που συστηνόταν ως επιχειρηματίας.

Τέλος ο Κατερινόπουλος από τον Κουσουλό – Η ανατροπή που άλλαξε τα πάντα

Μια στιγμή που έμοιαζε καθοριστική εκτυλίχθηκε στον αέρα της...

Τρελά ερωτευμένος μετά από 15 χρόνια γάμου γνωστός τραγουδιστής – «Θα σε διάλεγα σε κάθε ζωή»

«Είσαι η αλήθεια μέσα σε όλο τον θόρυβο, η γαλήνη σε κάθε καταιγίδα και το φως που με οδηγεί πάντα πίσω στο σπίτι»

Ο «θησαυρός» της Μαρινέλλας – Η βίλα, οι επενδύσεις και τα πνευματικά δικαιώματα

Η Μαρινέλλα, στα 65 χρόνια καριέρας της στο τραγούδι,...

Αποκάλυψη για ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ – «Υπήρχε τρίτο άτομο στον γάμο και το ανακάλυψα από τη TV»

«Δε με απασχολεί τίποτα πια. Είχα πει ότι στη σχέση μας υπήρχε έλλειψη σεβασμού, εννοώντας την ύπαρξη τρίτου προσώπου»

Λαμπερό πάρτι γενεθλίων για γνωστή παρουσιάστρια μετά το διαζύγιο

Η παρουσιάστρια δείχνει έτοιμη να αφήσει το παρελθόν πίσω της και να επικεντρωθεί σε όσα έχουν πραγματική σημασία, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της νέας της καθημερινότητας με αισιοδοξία και δύναμη.

«Πριν από 17 χρόνια μετά από καμάκι γνώρισα αυτό το υπέροχο κορίτσι»

«Και ναι, πέρασαν 17 χρόνια σα να ήταν ψέμα»