Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Σασμός»: Μαθιός και Καλλιόπη βλέπουν το τέλος να έρχεται!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η αποκάλυψη...

Ελένη Ράντου: Η συγκινητική φωτογραφία με την μητέρα της

Η Ελένη Ράντου έκανε μια τρυφερή ανάρτηση στον προσωπικό...

Ντοκιμαντέρ ξεγυμνώνει τον Κέβιν Σπέισι

Νέος εφιάλτης για τον Κέβιν Σπέισι, καθώς, μετά την...

Η Κιμ Καρντάσιαν στον Λευκό Οίκο για να της κάνει τη… Χάρις

Με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε στον...

Εβδομάδα των Παθών με lockdown στις εκκλησίες

Η Εκκλησία δεν προτρέπει τους πιστούς να προσέλθουν στους ναούς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου, ο οποίος εκτελεί χρέη εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα θέματα της πανδημίας του κορονοϊού.

Κάποια μέσα ενημέρωσης αλλά και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν και να χλευάσουν την Εκκλησία επειδή σε εγκύκλιο που απέστειλε ανέφερε, μεταξύ άλλων, τις ώρες που θα είναι ανοιχτοί οι ιεροί ναοί.

Αυτό, βέβαια, που δεν παρατήρησαν -ή δεν ήθελαν να παρατηρήσουν- ήταν ότι η εγκύκλιος αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τους μητροπολίτες και τους ιερείς και σε καμία περίπτωση δεν κάλεσε τους πιστούς να συγχρωτιστούν στις εκκλησίες.

Εξάλλου, ήθελαν να γίνει σαφές με αυτήν την εγκύκλιο και να τονιστεί ότι τις υπόλοιπες ώρες, κατά τις οποίες θα τελούνται θείες λειτουργίες και ακολουθίες, οι ναοί θα πρέπει να είναι ερμητικά κλειστοί χωρίς τη συμμετοχή πιστών. Να θυμίσουμε ότι η Ιερά Σύνοδος έχει αποστείλει επιστολή στον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων, με την οποία τον καλούσε να προβλεφθεί και η ατομική προσευχή στους λόγους μετακινήσεων των πολιτών.

Ταυτόχρονα, τήρησε την απόφαση της Πολιτείας, η οποία, αδιαφορώντας για την πνευματική ανάγκη των χριστιανών, δεν έκανε δεκτό το αίτημα.

Επικοινωνία

Ως αποτέλεσμα, οι πιστοί σκανδαλίζονται με την προθυμία της κυβέρνησης να διανθίσει την επικοινωνία με ψυχιάτρους, θεσπίζοντας και αντίστοιχη τηλεφωνική γραμμή, αλλά να καταργήσει την επικοινωνία με τους ιερείς και πνευματικούς, που έχουν στηρίξει με τις διδαχές τους τον ελληνικό λαό στο διάβα της Ιστορίας.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου εμμένει, επίσης, ότι η Ιερά Σύνοδος προτρέπει όλους τους πιστούς να κατανοήσουν ότι τη φετινή Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση, κατ᾿ άκραν εκκλησιαστική οικονομία και επειδή οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των καιρών, οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι, προσηλωμένοι στην κατ᾿ οίκον προσευχή.Ωστόσο, στην κυβέρνηση επικρατεί διγλωσσία, καθώς χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε υπεύθυνη τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στο θέμα, ενώ αναφορικά με το Πάσχα τόνισε ότι υπάρχει επικοινωνία με την Εκκλησία, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση.

«Όσον αφορά το ωράριο, εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός, υπενθυμίζοντας βέβαια πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες. Μπορεί, όμως, κάποιος όταν βγαίνει από το σπίτι του, για κάποιον από τους λόγους που δικαιολογεί τη μετακίνησή του, να μπορέσει να εκτελέσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία, περνώντας από την εκκλησία της ενορίας του» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Την ίδια ώρα, όμως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς επέμενε στην καθιερωμένη ενημέρωση ότι οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό και η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους ναούς, αλλά μόνο στο σπίτι!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...