Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Έγινε υπόδειξη στα συνεργεία σε ποιους θα κάνουν τεστ, σύμφωνα με τον Ντ. Γιαννακόπουλο

Τον πανικό σκόρπισε στη Λάρισα αργά το βράδυ της Παρασκευής η σοβαρή καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής Ντίνος Γιαννακόπουλος για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν από δύο διαγνωστικά εργαστήρια στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, με αφορμή τα κρούσματα του κορoνοϊού που βρέθηκαν εκεί.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Θεσσαλία tv, ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε πως, σύμφωνα με όσα του κατήγγειλαν τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα δείγματα από τους ελέγχους βγήκαν αρνητικά επειδή δεν ελήφθησαν με βάση το πρωτόκολλο.

Αυτό έγινε γιατί τα συνεργεία των εργαστηρίων που πήγαν στον οικισμό τρομοκρατήθηκαν από τους Ρομά! Σημειώνεται πως στον οικισμό τα εργαστήρια έκαναν 134 ελέγχους, ενώ άλλα 200 δείγματα έλαβαν κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

«Τα συνεργεία που έστειλαν τα ιδιωτικά εργαστήρια τρομοκρατήθηκαν από ορισμένους που ήταν επικεφαλής των Ρομά. Καθοδηγήθηκαν σε ποιες οικογένειες θα πάρουν δείγματα, οι οποίες ήταν κυρίως τέσσερις οικογένειες με πολύ νεαρά άτομα και μικρά παιδιά, όπου τα δείγματα αυτά κατά 90% θα ήταν αρνητικά. Ίσως αυτό έγινε με σκοπιμότητα για να δείξουν ότι δεν υπάρχει διασπορά στον οικισμό και κατ’ επέκταση για να αρθούν τα μέτρα της καραντίνας» ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Αναστάτωση

Η καταγγελία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας προκάλεσε αναστάτωση αλλά και παρεμβάσεις δύο βουλευτών της περιοχής.

Η Ευαγγελία Λιακούλη ανέφερε σε δήλωσή της πως πρέπει να επαναληφθούν τα τεστ για να εξαχθούν αξιόπιστα αποτελέσματα και ο Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε με επείγουσα αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να ελεγχθεί άμεσα η καταγγελία.

Ωστόσο, το Σάββατο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας ανασκεύασε τις δηλώσεις του, αναφέροντας ότι «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και όλα έγιναν όπως έπρεπε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο»!

Επίσης, σχετικά με την καθοδήγηση των ελέγχων από τους Ρομά, είπε ότι έγινε από κάτοικο του οικισμού ο οποίος όμως λειτουργούσε σύμφωνα με οδηγίες του υπεύθυνου καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστου Χατζηχριστοδούλου.

Η καταγγελία του κ. Γιαννακόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Λάρισας, η οποία τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι «η διαδικασία λήψης των δειγμάτων έγινε σύμφωνα με τους καθορισμένους επιστημονικούς κανόνες», επισήμανε πως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να αμφισβητήσει το έργο «αγωνιστών γιατρών της πρώτης γραμμής» και πρόσθεσε: «Οι γιατροί οι οποίοι συμμετείχαν είναι γιατροί πρώτης γραμμής, οι οποίοι εργάζονται με αυτοθυσία στα επείγοντα και στις κλινικές και αντιμετωπίζουν ασθενείς με Covid-19».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...