Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ....

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Το «φως» που… λύγισε τη Σκορδά

«Λύγισε» η Φαίη Σκορδά μπροστά στις κάμερες την ώρα...

Τσαγκρινού και dj Stephan αποκάλυψαν το φύλο του μωρού που περιμένουν

Γάμο και βάφτιση μαζί θέλουν να κάνουν η Ελενα...

Πυρά της ΠΟΣΠΕΡΤ προς τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα

Τι έφταιξε ή καλύτερα ποιος έφταιξε και ηλικιωμένοι άνθρωποι...

Ο αγώνας της Φιορίνας Κυρίτση σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης

Με το αγγελικό της πρόσωπο, τα μακριά ξανθά μαλλιά και το αφοπλιστικό χαμόγελο, η Φιορίνα Κυρίτση θα μπορούσε κάλλιστα να φιγουράρει ως μοντέλο σε διαφημιστικές καμπάνιες γνωστών οίκων μόδας.

Παρ’ όλα αυτά, επέλεξε να δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη και αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, παρέχοντας τη βοήθειά της στους κατοίκους της Νέας Υόρκης, της πλέον πληγείσας πολιτείας των ΗΠΑ!

Η εντυπωσιακή παθολόγος-ογκολόγος εργάζεται στο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία με παραρτήματα σε επτά διαφορετικές περιοχές της αμερικανικής μεγαλούπολης. Oταν ο φονικός ιός άρχισε να «σφυροκοπά» το «Μεγάλο Μήλο» αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς, κλήθηκε μαζί με τους συναδέλφους της να στελεχώσουν τα νοσοκομεία που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή του Κουίνς, η οποία χτυπήθηκε ανελέητα από την πανδημία.

«Σήμερα με βρίσκετε στο σπίτι έπειτα από σχεδόν δύο βδομάδες που είμαι συνεχόμενα στο νοσοκομείο, για να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες από την εισροή στις παθολογικές μονάδες ασθενών με Covid-19» ανέφερε στην ΕΡΤ1 η Φιορίνα Κυρίτση και στη συνέχεια περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

«Δυστυχώς, τις δύο τελευταίες εβδομάδες που έχω βρεθεί εκεί, τα πράγματα καθημερινά γίνονταν και λίγο χειρότερα. Νομίζω ότι φτάσαμε στην κορύφωση πριν από περίπου πέντε μέρες και έχουμε παραμείνει σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Η πληρότητά μας ήταν περίπου 70-80%»!

Oπως τόνισε στη συνέχεια η όμορφη Ελληνίδα γιατρός, τις πρώτες ημέρες της φονικής επέλασης του κορονοϊού, τόσο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όσο και οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης ήταν τρομοκρατημένοι.

«Στην αρχή υπήρχε η αίσθηση του σοκ, γιατί υπήρχε τρομερή εισροή στα Επείγοντα με ασθενείς που είχαν όλοι την ίδια διάγνωση και έπρεπε να απομονωθούν για να προστατευτούν και οι υπόλοιποι… Ο κόσμος δεν ήξερε πώς να αντιδράσει και ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία, αλλά τώρα πλέον έχουμε ένα πλάνο δράσης».

Το διάστημα που «πολεμάει» τον κορονοϊό έχει συναντήσει πολλούς Eλληνες που νόσησαν από τον Covid-19. Oπως λέει, οι περισσότεροι τα πήγαν καλά, ενώ εντύπωση της έχει προκαλέσει η ευλάβεια με την οποία τηρούν τα μέτρα προστασίας οι ομογενείς. «Ο κόσμος μέσα στην κοινότητα, στα μικρά μαγαζιά, στα σούπερ μάρκετ που είναι κυρίως ελληνικής διαχείρισης, ενήργησε πολύ γρήγορα, μοιράζοντας μάσκες και γάντια στους πελάτες» ανέφερε η Φιορίνα Κυρίτση.

Ακόμα πιο δύσκολο και από τα εξαντλητικά ωράρια στο νοσοκομείο ήταν για εκείνη να βρει baby-sitter για την ανήλικη κόρη της, όπως είπε στο τέλος της συνέντευξής της: «Oλες οι baby-sitters που με είχαν βοηθήσει στο παρελθόν φοβούνται, επειδή δουλεύω στο νοσοκομείο. Οπότε, είμαι ευγνώμων για τους φίλους που έχω, οι οποίοι τυχαίνει να είναι και Eλληνες. Αυτοί με βοηθούν και κρατούν καθημερινά την κόρη μου όσο εγώ βρίσκομαι στο νοσοκομείο»!

f2

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...