Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

SHOWBIZ

Παντελίδης: Καταδικάστηκε για ψευδομαρτυρία ο μάρτυρας για το τροχαίο

02/10/2026 - 18:44 | | 2 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Την ενοχή του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για ψευδομαρτυρία στην υπόθεση του μοιραίου τροχαίου που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη, αποφάσισε το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αντίθετα, ο δεύτερος κατηγορούμενος, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, κρίθηκε αθώος.

Η υπόθεση αφορούσε την κατάθεση που είχε δώσει ο καταδικασθείς το 2020, υποστηρίζοντας πως είχε συνοδεύσει τη Μίνα Αρναούτη, τη Φρόσω Κυριάκου και τον Παντελή Παντελίδη έξω από το σπίτι όπου έπαιζαν χαρτιά. Τότε, είχε ισχυριστεί πως είδε τη Φρόσω Κυριάκου να κάθεται στη θέση του οδηγού και τον γνωστό τραγουδιστή να σκοντάφτει.

Τι κατέθεσαν Κυριάκου και Αρναούτη

Στην κατάθεσή της, η Φρόσω Κυριάκου υποστήριξε πως ο συγκεκριμένος άνδρας βρισκόταν στο τραπέζι και έπαιζε χαρτιά, ωστόσο κατέθεσε εν γνώσει του ψευδή στοιχεία «για να μην κλείσει η υπόθεση». Σχετικά με την κατάσταση του Παντελίδη, ανέφερε ότι «ήμασταν όλοι στην ίδια κατάσταση. Κανείς δεν ήταν καλά για να οδηγήσει», τονίζοντας πως κανείς δεν τους συνόδευσε στο αυτοκίνητο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Μίνα Αρναούτη, η οποία δήλωσε πως δεν θυμάται τον κατηγορούμενο, ούτε ότι τους συνόδευσε. Ξεκαθάρισε πως ο Παντελής Παντελίδης δεν σκόνταψε και πως, παρότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, «ήταν μια χαρά». Κληθείσα να εξηγήσει πώς βρέθηκαν χαλίκια στα παπούτσια του αν δεν σκόνταψε, εξήγησε πως αυτό οφείλεται στο τροχαίο, σημειώνοντας ότι χαλίκια βρέθηκαν μέχρι και στον δικό της πνεύμονα.

Ο ρόλος του «Μαξ» και η παρέμβαση της υπεράσπισης

Ο αθωωθείς κατηγορούμενος και ένας ακόμη μάρτυρας ανέφεραν πως γνώριζαν τον καταδικασθέντα μόνο με το ψευδώνυμο «Μαξ», προσθέτοντας πως δεν είδαν κανέναν να συνοδεύει την παρέα στο όχημα.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του κατηγορουμένου ανέφερε ότι ο μάρτυρας δεν εμφανίστηκε αυτοβούλως. Υποστήριξε πως ο ίδιος του ζήτησε να καταθέσει (καθώς τότε εργαζόταν στο γραφείο του δικηγόρου της οικογένειας Παντελίδη), διότι «όλοι είχαν καταλάβει ότι ο Παντελίδης ήταν “γκολ” εκτός από τις δύο εγκαλούσες» και κανείς άλλος δεν ήθελε να εμπλακεί στην υπόθεση.

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.