Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Ηλίας Χατζούδης: Στις ΗΠΑ με pin-up girls που κολάζουν

Ο Ελληνας «μάγος» των κόμικς Ηλίας Χατζούδης μιλά στην «Espresso» και αποκαλύπτει ότι οι Αμερικανοί ξετρελάθηκαν με τα σκίτσα του

Το επάγγελμα του είναι άγνωστο στην Ελλάδα, όμως διαπρέπει στο εξωτερικό, όπου χιλιάδες fans του παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη δουλειά του. Η συνέντευξη με τον καρτουνίστα και πασίγνωστο εικονογράφο εξώφυλλων κόμικς Ηλία Χατζούδη έγινε μέσω Skype, αφού τα τελευταία τρία χρόνια ο 35χρονος Ελληνας ζει και εργάζεται στο New Hampshire των ΗΠΑ.

f3 3Ο Ηλίας μεγάλωσε στο Παγκράτι και από μικρός έδειξε την κλίση του στο σχέδιο. Σπούδασε γραφίστας, εργάστηκε στο αντικείμενο αυτό σε διάφορες εταιρίες και για αρκετά χρόνια ήταν το «χέρι» πίσω από τα σχέδια στα κουτιά του παιδικού γεύματος γνωστής ελληνικής αλυσίδας f2 5έτοιμου φαγητού. Τελικά, όμως, ξεχώρισε για κάτι τελείως διαφορετικό. Ηταν τα pin-up girls του που τον ανέδειξαν, οι σέξι μορφές κοριτσιών σε κόμικς, τα οποία συχνά κοσμούσαν εξώφυλλα στην Ελλάδα και την Αμερική.

Η απόφαση να φύγει

«Με ανακάλυψαν εντελώς τυχαία. Μπήκα, αυτό που λέμε… από το παράθυρο! Είχα ανεβάσει στο ίντερνετ κάποια από τα σχέδιά μου με τα pin-up girls και κάποιοι από την Αμερική που είναι στη βιομηχανία των κόμικς τα είδαν, τους άρεσαν και ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου» αναφέρει στην «Espresso» o Ηλίας Χατζούδης. Από τότε ως το 2015 συνεργαζόταν μόνο με εταιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας
όμως ως βάση του την Ελλάδα.

«Δεν είχα ποτέ μου όνειρο να φύγω από τη χώρα μου. Κάποια στιγμή, όμως, συνειδητοποίησα ότι εκεί η αγορά των comics είναι τεράστια και στην Ελλάδα ανύπαρκτη. Κάπως έτσι πήρα την απόφαση να φύγω, με τη σκέψη να παραμείνω στην Αμερική όσο αντέξω».

f1 0Ο Ηλίας έμεινε στην Αμερική και δεν σκέφτεται να επιστρέψει, όπως λέει. Η καριέρα του έχει εκτοξευθεί, ζει μια άνετη ζωή χωρίς υπερβολές, όντας ταπεινός στη συμπεριφορά του. Ο στόχος του πλέον είναι να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα. «Τελικά είναι πιο καλά εδώ! Κυρίως γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτό που κάνω πρέπει να το… πληρώνομαι κιόλας! Το μόνο που μου λείπει είναι, φυσικά, η οικογένειά μου και πράγματα που σε εσάς ίσως φανούν ανόητα, όμως για μένα έχουν νόημα, όπως το να μπορώ να βγω το πρωί, να πάω στον φούρνο και να πάρω μια τυρόπιτα! Οι αποστάσεις εδώ είναι τόσο μεγάλες, που αυτό είναι ανέφικτο» αναφέρει ο Ηλίας Χατζούδης.

Η αγαπημένη του περίοδος είναι το Halloween, οπότε το χέρι του παίρνει «φωτιά»! Εκτός από τις συνεργασίες του ως ελεύθερος επαγγελματίας με μεγάλες εταιρίες της βιομηχανίας των κόμικς, βγάζει και τα δικά του βιβλία, τα οποία περιλαμβάνουν pin-up girls βαμμένα στο χέρι, αλλά και άλμπουμ με άλλες προσωπικές δημιουργίες. Ο Ηλίας Χατζούδης θεωρεί απαραίτητο στη δουλειά αυτή η σκέψη να είναι «καθαρή», για να μπορεί να δημιουργήσει κάτι νέο και διαφορετικό. «Δεν έχω αγαπημένη μορφή pin-up girl και συνήθως μου αρέσουν τα σχέδια που θα κάνω… αύριο».

Εκείνο που τον γεμίζει πλέον είναι το γεγονός ότι μπορεί να επισκέπτεται ως καλεσμένος (ή και τιμώμενο πρόσωπο κάποιες φορές) μεγάλα συνέδρια κόμικς που διοργανώνονται παγκοσμίως, καθώς η δουλειά του έχει γίνει γνωστή αλλά και αγαπητή από τους χιλιάδες followers αυτού του είδους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...