Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Η εξαφάνιση του Λαέρτη από την Αθήνα, το ταξίδι στη Μύκονο και η θανάσιμη πτώση στη θάλασσα

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ

Τα νερά του Αιγαίου έκρυβαν την απάντηση στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του 36χρονου ντελιβερά Λαέρτη, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έπειτα από 17 μήνες αγωνίας της οικογένειάς του γράφτηκε ο τραγικός επίλογος ως προς την εξαφάνιση, άνοιξε όμως ένας κύκλος ερωτημάτων για τις συνθήκες θανάτου του, αλλά και για το γεγονός ότι η σορός του παλικαριού κατέληξε στα αζήτητα ώσπου η γραφειοκρατία να δώσει την επίσημη απάντηση στους συγγενείς μέσω του DNA.

Οι γονείς του Λαέρτη Μπεγιάι ενημερώθηκαν χθες επισήμως ότι η σορός που είχε ξεβραστεί σε βραχώδη ακτή της Άνδρου κοντά στην παραλία Χρυσή Άμμος τον μακρινό Ιούλιο του 2019 ανήκε στο παιδί τους! Η διαδικασία για την αναγνώριση και ταυτοποίηση της σορού την οποία είχε ξεκινήσει από τότε η τοπική λιμενική Αρχή κράτησε 14 ολόκληρους μήνες! Όμως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι κανείς δεν συνέδεσε την ύπαρξη της σορού με την εξαφάνιση του Λαέρτη, η οποία είχε πάρει τεράστια δημοσιότητα καθώς οι γονείς του τακτικά τον αναζητούσαν μέσω της εκπομπής «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, ενώ στο διαδίκτυο τα δημοσιεύματα έπεφταν βροχή.

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ 3

Παρά τον θόρυβο γύρω από την υπόθεση, ώσπου να βγουν οι εργαστηριακές απαντήσεις και να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, η σορός του Λαέρτη είχε καταλήξει στα αζήτητα του νεκροταφείου Σχιστού! Το μαύρο μαντάτο έμαθε η μητέρα του Λαέρτη, κυρία Ελεονόρα, την περασμένη εβδομάδα, όταν την κάλεσαν στη ΓΑΔΑ όπου πήγε συνοδευόμενη από τον ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη:

«Δυστυχώς, επαληθεύτηκε το κακό σενάριο για τον Λαέρτη. Υπάρχουν έρευνες που θα ήθελα να μην είχα αναλάβει! Από τον Απρίλιο του 2019 βρέθηκα κατόπιν εντολής τους δίπλα στην οικογένεια ερευνώντας για τον εντοπισμό του παιδιού τους και έζησα την αγωνία της κυρίας Ελεονόρας και του πατέρα της οικογένειας. Για το παιδί μόνο καλά λόγια έχω ακούσει. Ηταν ένας άνθρωπος που δούλευε δύο και τρεις δουλειές, ένα παιδί γεμάτο ευγένεια και καλοσύνη, ένα παιδί που έφυγε τόσο άδικα. Την προηγούμενη Πέμπτη βρέθηκα με την κυρία Ελεονόρα στη ΓΑΔΑ για ενημέρωση και πριν από λίγο (σ.σ.: χθες) μάθαμε από επίσημα χείλη για την ταυτοποίηση της σορού του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια» είπε στην «Espresso» ο Γιώργος Τσούκαλης αμέσως μετά την τραγική κατάληξη της υπόθεσης.

IMG 1175

Ο Λαέρτης είχε εξαφανιστεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 9 Απριλίου του 2019, όταν έφυγε από σπίτι φίλου του με κατεύθυνση το σπίτι του στα Ανω Πατήσια λέγοντας ότι θα πάει με τα πόδια. Όμως, τα ξημερώματα της 10ης Απριλίου 2019 επιβιβάστηκε στο πλοίο «Θεολόγος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα – Μύκονος! Ξαφνικά, άγνωστο πώς, μεταξύ Τήνου και Άνδρου βρέθηκε στη θάλασσα. Μια γυναίκα που αποβιβάστηκε στην Τήνο ανέφερε ότι είδε κάποιον να πέφτει από το πλοίο, όμως παρά τις έρευνες με πλωτά και ελικόπτερα δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Στα τέλη Ιουλίου η θάλασσα είχε ξεβράσει ένα πτώμα σε ιδιαίτερα προχωρημένη σήψη στα βράχια κοντά στην παραλία Χρυσή Αμμος και το μόνο που διακρινόταν ήταν ότι φορούσε μπλε αθλητικά παπούτσια και γκρι φόρμα. Η σορός μεταφέρθηκε αργότερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και μετά τη διενέργεια νεκροτομής και τη λήψη DNA ετάφη στα αζήτητα.

Τι συνέβη, όμως, και ο Λαέρτης που είχε πει το μοιραίο βράδυ πως θα πήγαινε στο σπίτι ενός φίλου του βρέθηκε να ταξιδεύει ξαφνικά, χωρίς να έχει πει τίποτα στους δικούς του όπως συνήθιζε;

Τίποτα δεν προέκυψε που να δικαιολογούσε δολοφονία ή αυτοχειρία, παρά τον χωρισμό του με μια κοπέλα η οποία κατέθεσε διεξοδικά στις Αρχές, χωρίς να μπορεί και η ίδια να εξηγήσει τι είχε συμβεί. Το παραμικρό δεν προέκυψε και από τον υπόλοιπο κύκλο του νεαρού άνδρα.

Ο ίδιος είχε κανονίσει να εργαστεί για σεζόν στη Μύκονο και το περίμενε πώς και πώς, όμως οι δικοί του ξέρουν ότι δεν θα έφευγε χωρίς να πει ούτε γεια! Το στίγμα της σειράς των κενών στην υπόθεση έδωσε η αδελφή του Μαρία Μπεγιάι στο anikolouli.gr:

«Δεν είχε λόγο ο Λαέρτης να δώσει τέλος στη ζωή του. Γνωρίζουμε τι χαρακτήρας ήταν. Είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στη Μύκονο μία εβδομάδα μετά. Δεν θα έφευγε για να πάει νωρίτερα χωρίς να μας το πει και χωρίς τα προσωπικά του έγγραφα» είπε, προσθέτοντας ότι η οικογένειά του θέλει να μάθει την αλήθεια.

Μοιραία οι απαντήσεις αναζητούνται στο βράδυ της εξαφάνισης. Αν ο Λαέρτης είχε τότε κάποια συνάντηση που τον έκανε να φύγει ξαφνικά για Ραφήνα και να μπει στο πλοίο της γραμμής, χωρίς να πάρει μαζί του το παραμικρό, αν και θα εργαζόταν για σεζόν. Από την άλλη, γεννώνται ερωτήματα και για το τι συνέβη εν πλω και πώς έγινε η πτώση θανάτου στη θάλασσα.

Φαίνεται απίθανο να αποφάσισε ο ίδιος να δώσει τέλος στη ζωή του ενώ ταξίδευε για να εργαστεί για το επόμενο διάστημα. Εξάλλου, κανείς από φίλους και συγγενείς δεν είχε διακρίνει σημάδια που να παραπέμπουν σε άνθρωπο ο οποίος ενδεχομένως να έφτανε στην αυτοχειρία.

Να είχε κάποια συνομιλία εν πλω -άγνωστο με ποιον- που τον αναστάτωσε και τον έκανε να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα θεωρητικά είναι ένα ενδεχόμενο, όπως και να είχε και άγνωστο συνταξιδιώτη που παραμένει ακόμα στο σκοτάδι για λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...