Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Αγριες μάχες στις φυλακές Κορυδαλλού

Βίαιες συμπλοκές (με πολλούς τραυματίες) σε όλες τις πτέρυγες του σωφρονιστικού ιδρύματος μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων.

Πόλεμος ξέσπασε χθες το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων σε τρεις τουλάχιστον πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος όπου κρατούνται βαρυποινίτες. Η μάχη που ξέσπασε αρχικά μεταξύ Αφγανών και Κούρδων στην 3η πτέρυγα, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, έληξε με συνολικά έντεκα τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αφγανοί κρατούμενοι αντέδρασαν στη μετακίνηση Κούρδων κρατουμένων στη δική τους πτέρυγα, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα και να ξεσπάσουν συμπλοκές. Αμέσως σήμανε συναγερμός στους σωφρονιστικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ομως, οι αντιμαχόμενες πλευρές συμπλέκονταν με αγριότητα σε ολόκληρη την πτέρυγα, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αντικείμενα. Γρήγορα η συμπλοκή επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέες συμπλοκές στην 4η πτέρυγα, επίσης μεταξύ Αφγανών κρατουμένων και Κούρδων, ενώ στο «παιχνίδι» μπήκαν και άλλοι Ασιάτες κρατούμενοι στο πλευρό των Αφγανών.

Τα ΜΑΤ

Η διεύθυνση των φυλακών και το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στο προαύλιο της φυλακής. Στη θέα των πάνοπλων αστυνομικών, οι αλλοδαποί κρατούμενοι άρχισαν να ηρεμούν και να μπαίνουν στα κελιά τους. Η άγρια μάχη άφησε πίσω της συνολικά έντεκα αλλοδαπούς τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση, με τραύματα από σκληρά και αιχμηρά αντικείμενα στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους. Κι εκεί που όλοι νόμισαν πως το επεισόδιο έληξε, μια νέα εστία έντασης ξέσπασε στις φυλακές Κορυδαλλού, μεταξύ Αφγανών με Κούρδων, αυτή τη φορά στη 2η πτέρυγα! Και αυτή έληξε λίγη ώρα αργότερα, έπειτα από δυναμική παρέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ήδη διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια και τις συμπλοκές.

Οπλοστάσιο στα κελιά του Δομοκού

Ο θανάσιμος τραυματισμός ενός 33χρονου Αλβανού κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού προκάλεσε καθυστερημένη έρευνα στα κελιά των συγκρατουμένων του, στα οποία οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν ένα μεγάλο οπλοστάσιο με πλήθος από αυτοσχέδια μαχαίρια, σουβλιά και ρόπαλα. Για τη δολοφονία συνελήφθησαν έξι ομοεθνείς του, ηλικίας από 27 έως και 35 χρόνων, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οπλοκατοχή. Ωστόσο, οι συνθήκες και τα ακριβή αίτια της συμπλοκής δεν έχουν εξακριβωθεί. Οι δράστες επιτέθηκαν αρχικά σε έναν 30χρονο ομοεθνή τους και τον τραυμάτισαν με αυτοσχέδια μαχαίρια και ξύλινο ρόπαλο, ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσαν και τον 33χρονο που μεταφέρθηκε νεκρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...