Βιβλίο Γυμνασίου κατά της Ελλάδας!

Αναφέρει για καταπίεση των μουσουλμάνων και Ιεχωβάδων.

Σχολικό βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της ελληνικής Πολιτείας. Δηλαδή, καθηγητές καλούνται να διαψεύσουν την ελληνική Πολιτεία και να υποστηρίξουν αυτά που γράφει το βιβλίο! Το σχολικό βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου καταγγέλλει (σελίδα 116) ότι η Ελλάδα καταπιέζει μουσουλμάνους, σλαβόφωνους και μάρτυρες του Ιεχωβά. Πρόκειται για απόσπασμα από κείμενο που περιέχεται στην 6η ενότητα του βιβλίου με θέμα:


 «Ενεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών άξιων». Το έγραψε ο Νίκος Δήμου και αναφέρεται στις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Και τι γράφει το βιβλίο; «Οταν η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι καταγγέλλουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, γράφουμε την είδηση στην πρώτη σελίδα.


Οταν οι ίδιες οργανώσεις διαμαρτύρονται για καταπίεση των μαρτύρων του Ιεχωβά, των σλαβόφωνων ή των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, είναι ανθελληνικές και πληρωμένες από ξένα κέντρα. Ουσιαστικά, μας ενοχλεί η ανεξαρτησία τους: θα τις θέλαμε με το μέρος μας (όπως και όλες τις άλλες εξουσίες) και ξεχνάμε ότι αυτό θα καταργούσε αυτόματα το διεθνές τους κύρος».


Η Ελλάδα δεν δέχεται βέβαια ότι υπάρχει καταπίεση των μειονοτήτων αυτών και ιδιαίτερα των μουσουλμάνων, που αποτελούν έναν ευαίσθητο τομέα… Οποτε: ή το βιβλίο κάνει λάθος ή το ελληνικό κράτος. Αν κάνει λάθος το βιβλίο, αναρωτιέται κανείς γιατί περιέχονται σφάλματα -και μάλιστα τέτοιου είδους- που δημιουργούν πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Αν πάλι κάνει λάθος το ελληνικό κράτος, πρέπει να επανορθώσει και το υπουργείο Εξωτερικών να παραδεχτεί αυτά που υποστηρίζει το βιβλίο, το οποίο διανέμεται από το υπουργείο Παιδείας. Το κείμενο αυτό καθίσταται επικίνδυνο, καθώς μάλιστα απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους και αρχίζουν να διαμορφώνουν τις απόψεις τους για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.


Στα βιβλία του Γυμνασίου υπάρχει προσπάθεια αποδυνάμωσης των εννοιών «ελληνισμός» και «Ορθοδοξία», ενώ είναι ολοφάνερη η προσπάθεια να σβηστεί μέσω των νέων βιβλίων η μνήμη των συμφορών που υπέστη ο ελληνισμός από τους Τούρκους.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ