Χαριστική βολή για το ΠΑΣΟΚ!

Πάγκαλος και Καρχιμάκης «αποτελειώνουν» τον Βενιζέλο.

Σε νέες περιπέτειες βάζουν το κατακερματισμένο ΠΑΣΟΚ δύο πρώην υπουργοί του. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Μιχάλης Καρχιμάκης έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τη Χαριλάου Τρικούπη και οι αποστάσεις που προσπαθεί να κρατήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αποδεικνύονται μάταιες.


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δημοσιοποίησε σειρά ενεργειών της ΕΥΠ σε βάρος των Αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και Αγκυρα, ενώ ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου βρέθηκε να κατέχει σημαντικά έγγραφα της ΕΥΠ στο σπίτι του, που αφορούσαν τις τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Για τον Θεόδωρο Πάγκαλο κατατέθηκε από τον δικηγόρο Αγη Τάτση μήνυση και το θέμα των κοριών πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, προκαλώντας ανησυχία στο κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.


Επίσης, σε απολογία καλείται την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων πολιτικών και επιχειρηματιών. Ο τρίτος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας, ο οποίος διενεργεί την έρευνα, έχει ήδη αποστείλει στον κ. Καρχιμάκη κλήση σε απολογία, η οποία αφορά σκέλος της υπόθεσης και όχι τη βασική δικογραφία και σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου για μυστικά της Πολιτείας.


Με βάση το κατηγορητήριο, ως φυσικός αυτουργός της πράξης φέρεται μια υπάλληλος της ΕΥΠ, η οποία έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Η κλήση του Μ. Καρχιμάκη, που μιλά για σκευωρία, αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε βάσει αναφοράς υπαλλήλου της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία, από την οποία φαίνεται να προκύπτει ότι η κατηγορουμένη έδινε απόρρητα έγγραφα στον πρώην υπουργό.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ