Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η πιστολιά έσβησε τις φωτοβολίδες

Ο «πιστολέρο» Κώστας Μήτρογλου πάγωσε (με το γκολ του) τη Λεωφόρο στο τελευταίο λεπτό του «αιώνιου» ντέρμπι.


Ο,τι δεν μπορούν να κάνουν όλοι οι άλλοι μαζί, το κάνει ένας! Γιατί πολύ απλά αυτός ο ένας είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της «λευκής» ισοπαλίας, που ίσως ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, ήρθε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του φετινού πρωταθλήματος για να δείξει τη μεγάλη κλάση του και να βάλει «με το έτσι θέλω» τη δική του σφραγίδα. Πέτυχε το δέκατο τρίτο φετινό γκολ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (για το πρωτάθλημα) μέσα στη Λεωφόρο ύστερα από τριάντα χρόνια. Το χρονόμετρο σημάδευε το 90′ κι εκείνος λες και τον τσίμπησε μύγα Τσε τσε, άρχισε τη μετωπική προς την εστία του Καπίνο.


Αντεξε την πίεση του Τριανταφυλλόπουλου που τελικά τον έχασε, άλλαξε την μπάλα με τον Φούστερ και όταν έφτασε σε θέση βολής, όπλισε την κάννη και εκπυρσοκρότησε. Η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού και ο Ολυμπιακός έφυγε από την «καυτή» Λεωφόρο Αλεξάνδρας με μια σημαντική νίκη γοήτρου (1-0), αλλά και βαθμολογική, καθώς διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ τον οποίο περιμένει την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Το 1ο ημίχρονο πέρασε σαν να μην έγινε ποτέ. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μήτρογλου, αλλά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν μετά το 35′ και στο 41′ μάλιστα θα μπορούσαν να προηγηθούν με τον Μέντες που σούταρε χλιαρά απέναντι στον Ρομπέρτο. Το 2ο ημίχρονο που είχε τρεις διακοπές (λόγω ρίψης βεγγαλικών και φωτοβολίδων) έναντι μιας, ήταν καλύτερο και βοήθησε σε αυτό η άνοδος του Παναθηναϊκού που έπαιξε πολύ καλά την αντεπίθεση και δημιούργησε φάσεις για γκολ με τους Πράνιτς (55′), Τριανταφυλλόπουλο (58′), Φιγκερόα (70′). Δεν τα κατάφερε όμως και σαν να μην του έφτανε αυτό, δέχτηκε στην εκπνοή τη χαριστική βολή από τον Μήτρογλου.


Ο διαιτητής Μάνταλος είχε να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία των γηπεδούχων, αλλά κατάφερε να «κρατήσει» το ντέρμπι πετυχαίνοντας να μην είναι εκείνος που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Κίτρινη κάρτα πήραν οι Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Ρομπέρτο, Σαλίνο.


Η αφιέρωση


«Είναι μια φανταστική νίκη. Η καρδιά μου είναι πολύ ευχαριστημένη και πλέον σκέφτομαι το ματς με την Μπενφίκα. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον κόσμο του Πειραιά, γιατί ακούστηκαν πολλά άσχημα για την πόλη» δήλωσε περιχαρής ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε τα εξής: «Δεν έχω παράπονο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και περισσότερα συγχαρητήρια στον κόσμο για τη στήριξη, αλλά και γιατί παρά την ήττα, χειροκρότησε τα παιδιά. Είναι μια νέα ομάδα σε μια δύσκολη εποχή. Ο Παναθηναϊκός αξίζει και κέρδισε τον σεβασμό όσων φιλάθλων ξέρουν μπάλα».


ΣΚΟΡΕΡ: Μήτρογλου (90′).


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (72′ Αμπέιντ), Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (85′ Κλωναρίδης), Μπεργκ.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (61′ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (90’+2 Εντινγκά), Σαβιόλα (66′ Βάις), Μήτρογλου.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...