Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ποιος έστησε την «απαγωγή»

Η Αστυνομία «βλέπει» τον φαντομά Παλαιοκώστα πίσω από την επίθεση.

Τον πλέον καταζητούμενο Ελληνα κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα, αλλά και συνεργούς του που φέρεται να έχουν σχέση με ένοπλες οργανώσεις, «βλέπουν» η Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική πίσω από την κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου.


Η πρακτική και ο σχεδιασμός της απόπειρας, αλλά και πληροφορίες που είχαν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ. από το 2010, ότι μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας αποτελούσαν στόχο απαγωγέων, οδηγούν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής (έχουν αναλάβει από κοινού τις έρευνες) στο συμπέρασμα πως πίσω από αυτή την απόπειρα δεν κρύβονται άλλοι από τον Ελληνα φαντομά και τους συνεργάτες του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το 2009 οι δύο σούπερ κοριοί που διαθέτουν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική είχαν «πιάσει» συνομιλίες ατόμων που βρίσκονταν στη φυλακή για σοβαρά ποινικά αδικήματα, ανάμεσά τους και απαγωγές, με συνεργάτες τους εκτός φυλακής. Από τους διαλόγους φαινόταν ότι προετοίμαζαν απαγωγή μέλους της οικογένειας Μαρτίνου.


Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί με τη βοήθεια τεχνικών μέσων αλλά και από έγκυρη πληροφορία μέσα από τις φυλακές έδειχναν ότι εμπνευστής του σχεδίου ήταν ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας. Οι υποψίες ότι ο δραπέτης είχε ανάμιξη στην προχθεσινή απόπειρα -ενδεχομένως με τη συνεργασία μελών οργάνωσης του «αντάρτικου πόλης»- στηρίζονται στο γεγονός ότι και στην απαγωγή του βιομηχάνου Μυλωνά στη βόρεια Ελλάδα ο δραπέτης είχε συνεργαστεί με άτομα που προέρχονταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.


Οι πλαστές πινακίδες


Οι πλαστές πινακίδες που χρησιμοποίησαν οι δράστες στα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα με τα οποία προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο στον 33χρονο εφοπλιστή αντιστοιχούν σε παρόμοια αυτοκίνητα ίδιας μάρκας και χρώματος.


Το Citroen C1 είχε κλαπεί από τη Γλυφάδα και το κλειστό βαν Mitsubishi από το Χαλάνδρι πριν από είκοσι ημέρες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην επιχείρηση ενεπλάκη και τρίτο όχημα, τύπου τζιπ, η πινακίδα κυκλοφορίας του οποίου έχει κλαπεί από το 2008! Πρόκειται, όπως λένε έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας αλλά και της Αντιτρομοκρατικής, για μια πρακτική που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι ένοπλες οργανώσεις που έδρασαν και δρουν στη χώρα μας.


Χθες έγινε αναπαράσταση της απόπειρας απαγωγής, με αστυνομικούς της Ασφάλειας να ακολουθούν μαζί με τον εφοπλιστή τη διαδρομή που έκανε καθημερινά προκειμένου να φτάσει από τα γραφεία της εταιρίας στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη. Οι αστυνομικοί κάνοντας αυτή τη διαδρομή προσπαθούν να εντοπίσουν τα καταστήματα που έχουν κάμερες ασφαλείας ώστε να αξιοποιήσουν το οπτικό υλικό. Πιθανότατα σε προγενέστερο χρόνο και στο διάστημα παρακολούθησης του 33χρονου να έχουν καταγραφεί τα αυτοκίνητα των δραστών ή ακόμη και τα χαρακτηριστικά τους.


Ομοιότητες με Παναγόπουλο


Οσον αφορά τον σχεδιασμό της απαγωγής, οι ομοιότητες με την αντίστοιχη του εφοπλιστή Παναγόπουλου το 2009 είναι κάτι παραπάνω από κραυγαλέες.


Πρόκειται απλώς για μίμηση ή για άτομα που είχαν συμμετάσχει στη συγκεκριμένη απαγωγή και ακολούθησαν το ίδιο πλάνο; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο προσπαθούν να δώσουν απάντηση οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τους πρώτους μήνες του 2009 είχαν περιέλθει στη διάθεση των Υπηρεσιών Ασφαλείας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είχε τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο απαγωγής, μόλις τρεις μήνες μετά την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Μάλιστα, οι δύο οικογένειες είναι γείτονες στην οδό Ακταίων στη Βουλιαγμένη και δεν αποκλείεται οι απαγωγές να είχαν κοινό εμπνευστή, αλλά διαφορετικούς εκτελεστές.


Είχαν αποκαλυφθεί και προπαρασκευαστικές ενέργειες των δραστών, όπως, για παράδειγμα, η παρακολούθηση μελών της εφοπλιστικής οικογένειας σε υπαίθριο γήπεδο τένις στα νότια προάστια. Η Αστυνομία κατάφερε να αποτρέψει την απαγωγή αυτή, προστατεύοντας τα μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας, που είχε ενημερωθεί γι’ αυτές τις κινήσεις και είχε λάβει τα μέτρα της, μεταξύ των οποίων ήταν να εκπαιδευτούν τα μέλη της -και ο 33χρονος γιος του Ανδρέα Μαρτίνου, Κίκος- στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Και αυτό τελικά τον έσωσε προχθές στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.


Η κατάθεση του Κίκου για τον εφιάλτη που έζησε


Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο 33χρονος εφοπλιστής Ανδρέας-Ιωάννης Μαρτίνος αποτυπώνει με αποκαλυπτικό τρόπο στην κατάθεση δεκαπέντε σελίδων που έδωσε μετά την απόπειρα απαγωγής του στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Πέμπτης:


«Είδα τρία άτομα που κατέβηκαν από το βαν. Φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν όπλα με μακριές κάννες, πιθανότατα καλάσνικοφ. Οι δύο με απείλησαν με τα όπλα, ενώ ο τρίτος πλησίασε το παράθυρό μου και προσπάθησε να σπάσει με την κάννη το τζάμι. Το χτυπούσε με μανία, αλλά έκανα ελιγμό και δεν μπόρεσε να το σπάσει. Δεν κατάλαβα να μου μίλησε.


Είχα περάσει πρόσφατα σεμινάρια απαγωγής, ενώ μου είχε δώσει οδηγίες και ο υπεύθυνος ασφαλείας μου και έτσι αντέδρασα με ψυχραιμία. Εβαλα όπισθεν και χωρίς να αντιληφθώ πόσα άτομα ήταν στο πίσω αυτοκίνητο των δραστών, το εμβόλισα και κατάφερα να ξεφύγω» κατέθεσε ο 33χρονος εφοπλιστής.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΤΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...