Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Εδώλιο σήμερα για το «αμαρτωλό» τζιπ

Αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες ο Μιχάλης Λιάπης για την υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναμένεται να βρεθεί και πάλι σήμερα ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, καθώς εκδικάζεται στο Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο η υπόθεση που αφορά το «αμαρτωλό» τζιπ του.

Μετά την προθεσμία που έλαβε το βράδυ της Τρίτης, ο πρώην υπουργός κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης και ανασφάλιστου οχήματος. Και όλα αυτά, όπως φαίνεται, για να γλιτώσει τα 4.540 ευρώ των τελών κυκλοφορίας και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης… Επιπλέον, του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματός του και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Στο μεταξύ έξω από το Τμήμα Τροχαίας της Αγίας Παρασκευής παρέμεινε και χθες το πολυτελές τζιπ του VW Touareg, του οποίου -όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Λιάπης- ήθελε να… φορτίσει την μπαταρία. Για τις πλαστές πινακίδες πάντως ούτε φωνή ούτε ακρόαση!

Ο Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος έχει διατελέσει βουλευτής επί 24 χρόνια και υπουργός Μεταφορών, φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί «προβλήματα» με τη συμπεριφορά του στην παράταξη που τον ανέδειξε και τον «έκανε» υπουργό σε τρεις διαφορετικές τετραετίες. Η πρώτη επί των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και οι άλλες δύο επί των ημερών του εξαδέλφου του, Κώστα Καραμανλή.

Οι συνάδελφοί του ακόμη δεν μπορούν να ξεχάσουν το ταξίδι που έκανε με τον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens, Μ. Χριστοφοράκο, προκειμένου να παρακολουθήσει με τον γιο του τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με τη Βραζιλία! Η κατηγορία που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όχι μόνο ο ίδιος, αλλά ολόκληρη η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν ότι, αν και υπουργός Μεταφορών, δέχθηκε να συνταξιδέψει και να διαμείνει σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Γερμανία με έξοδα του επικεφαλής εταιρίας που συνεργαζόταν με το Ελληνικό Δημόσιο – συγκεκριμένα με το υπουργείο του κ. Λιάπη, κάτι που ο ίδιος διέψευσε παρουσιάζοντας εισιτήρια και τιμολόγια ξενοδοχείου στο όνομα του.

Παράλληλα, ο κ. Λιάπης φαίνεται ότι είχε κακές σχέσεις και με το «πόθεν έσχες», καθώς είχε δηλώσει «εκ παραδρομής» -όπως είχε πει ο ίδιος- το σκάφος του ως… φορτηγό, ενώ «από λάθος» -όπως ισχυρίστηκε- είχε διεκδικήσει και το ΕΚΑΣ!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι φεύγοντας από το πρώην υπουργείο Μεταφορών, το 2007, άφησε πίσω του συντρίμμια. Συγκεκριμένα άφησε ζημιές ύψους 950.000.000 ευρώ στον ΟΣΕ, δάνεια ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 8,4 δισεκατομμυρίων ευρώ!

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Είχε κάνει τη Β. Καγιά πρέσβειρα του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας

Τι μπορεί να συνέδεσε στο παρελθόν τον Μιχάλη Λιάπη με τη Βίκυ Καγιά; Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και… πρόσωπο των ημερών είχε συνεργαστεί με το top model, όταν την είχε χρίσει πρέσβειρα του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας, το 2007. Αυτό αποκάλυψε η ίδια προχθές το βράδυ στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη «Ολα τρέλα».

«Οταν ήταν στην κυβέρνηση, είχε καλέσει εμένα και τον κύριο Πύρρο Δήμα να είμαστε οι πρεσβευτές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» είπε η Βίκυ για τον Μιχάλη Λιάπη προκαλώντας ενθουσιασμό στο πλατό. Μάλιστα η ανάληψη των… καθηκόντων της είχε γίνει σε εκδήλωση τον Μάρτιο του 2007, παρουσία βέβαια του πρώην υπουργού αλλά και του χρυσού Ολυμπιονίκη μας στην άρση βαρών.

Βέβαια, όπως είπε το πρώην μοντέλο, που κάνει πια επιλεκτικές εμφανίσεις, η συνεργασία κράτησε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αφού τελικά τίποτα απ’ ό,τι είχε συζητηθεί δεν προχώρησε. «Το πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Κανονικά έπρεπε να πάμε με τον Πύρρο Δήμα στα σχολεία και να μιλήσουμε στα παιδιά, κάτι που τελικά δεν έγινε» κατέληξε η Βίκυ.

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ


Μαχαίρι Σαμαρά στα προνόμια των βουλευτών

Ψαλίδι, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στα προνόμια και τις ατέλειες των βουλευτών που συλλαμβάνονται να διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας. Με αφορμή τη σύλληψη του πρώην υπουργού Μεταφορών των κυβερνήσεων Καραμανλή Μιχάλη Λιάπη, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να επεξεργαστεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή σε σύνταξη) που θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας θα στερούνται όλες τις προβλεπόμενες ατέλειες και προνόμια που συνδέονται με τη βουλευτική τους ιδιότητα.


Εύσημα από Δένδια για τη σύλληψη

Τα συγχαρητήριά του στους αστυνομικούς που συνέλαβαν τον Μιχάλη Λιάπη με πλαστές πινακίδες και ανασφάλιστο αυτοκίνητο έδωσε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. «Αποδείξατε εσείς ότι ο νόμος είναι που σας δεσμεύει και τίποτα άλλο» είπε απευθυνόμενος στους αστυνομικούς ο κ. Δένδιας από το βήμα του συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ. Ανέφερε μάλιστα ότι παρόμοιο περιστατικό έχει σημειωθεί και σε άλλες χώρες, για παράδειγμα στην Ιρλανδία, όπου μια υπουργός τού είχε πει ότι είχε λάβει κλήση από αστυνομικούς επειδή μιλούσε στο τηλέφωνο ενώ οδηγούσε.

Η περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη δεν είναι η μοναδική που καταγράφηκε στη χώρα μας. Μέσα στο 2013 βεβαιώθηκαν 151 παραβάσεις σε βάρος οδηγών διπλωματικών οχημάτων και εν γένει ξένων αποστολών, όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Από αυτές, οι 148 ήταν για παράνομη στάθμευση, μία για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μία για παράβαση των άρθρων του ΚΟΚ 12 (έλλειψη προσοχής), 19 (υπερβολική ταχύτητα) και 33 (μεταφορά ανηλίκων χωρίς ασφάλεια) και μία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε βαθμό πλημμελήματος. Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...