Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Check in για το 2014

Βερολίνο, Aμστερνταμ, Θεσσαλονίκη και Εδιμβούργο ετοιμάζονται να υποδεχθούν με κάθε επισημότητα το 2014. Εσείς θα είστε εκεί;

Πρωτοχρονιά στην πόλη. Τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις όπου μπορείτε να περάσετε συναρπαστική Πρωτοχρονιά, όπως δεν την έχετε φανταστεί, λίγο πιο εναλλακτικά, μακριά από τα φώτα του Μανχάταν ή τα πριβέ κλαμπ του Λονδίνου ή έστω την ελληνική πεπατημένη. Γνωρίστε καινούργιους τόπους και νέα έθιμα και παραδόσεις που θα μετατρέψουν τη διαμονή σας σε μια πρωτόγνωρη και πλούσια εμπειρία.

1. Αρωμα Σκοτίας

Το Εδιμβούργο είναι μία πολύ ζεστή πόλη με ακόμα πιο ζεστούς ανθρώπους, παρά τη βόρεια τοποθεσία του. Οι εορτασμοί για τη σκοτσέζικη Πρωτοχρονιά, τη λεγόμενη Hogmanay, αρχίζουν στις 30 Δεκεμβρίου από την πλατεία του Κοινοβουλίου έως τον λόφο του Calton, όπου φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα καλύπτουν τον ουρανό δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για το τι θα επακολουθήσει. Φέτος την Πρωτοχρονιά 80.000 άτομα θα ξεχυθούν στους δρόμους με φακούς και δάδες στα χέρια για να διασκεδάσουν και να τραγουδήσουν όλοι με μια φωνή το «Auld Lang Syne», σκοτσέζικο φολκλορικό τραγούδι που συνηθίζεται να ακούγεται αυτές τις μέρες. Οπως κάθε χρόνο, τα πολιτισμικά και καλλιτεχνικά δρώμενα την παραμονή είναι ατελείωτα, με μπάντες και γνωστά τοπικά ποπ γκρουπ να εμφανίζονται τη συγκεκριμένη βραδιά. Στο μεταξύ, το διάσημο βρετανικό γκρουπ Pet Shop Boys θα δώσει συναυλία πριν ξεκινήσουν τα πυροτεχνήματα, ενώ οι εορτασμοί και το πάρτι συνεχίζονται και την επόμενη μέρα στην παλιά πόλη, με παραδοσιακά παιχνίδια, όπως το scotch hoppers, κάτι σαν το δικό μας κουτσό, και πολλά bazaar και δρώμενα στους δρόμους της παλιάς πόλης.

Πού θα μείνετε: Στο «Hotel Missoni», το οποίο για πρώτη φορά άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2008 στο Εδιμβούργο -και στη συνέχεια στο Κουβέιτ- με πολύ προσεγμένα interiors. Για όσους είναι οπαδοί της γνωστής και αναγνωρίσιμης ρίγας του οίκου Missoni, εδώ θα βρουν από ταπετσαρία Missoni έως και ριγωτά ψηφιδωτά στα μπάνια. Το μπαρ του ξενοδοχείου φημίζεται για τον στιλάτο κόσμο του και τα πολύ ωραία cocktails. Οι τιμές δωματίων αρχίζουν από 180 ευρώ.

2. Γερμανική κουλτούρα

Το Βερολίνο φημίζεται για το Berliner Silvesterlauf. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο μαραθώνιο με τηγανίτες, όπου οι διαγωνιζόμενοι τη διαδρομή που έχουν επιλέξει, των 2,5, 10 ή 15 χιλιομέτρων, τη διανύουν καθώς φτιάχνουν pancakes. Το βράδυ, εάν σας έχει μείνει κουράγιο από τον μαραθώνιο, το μεγαλύτερο πάρτι γίνεται στο Brandenburg Gate. Στα πάρκα Teufelsberg και Viktoria μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πυροτεχνήματα σε όλο το μεγαλείο τους.

Πού θα μείνετε: Εάν επιθυμείτε να καταλύσετε σε ένα από τα πιο cool ξενοδοχεία με καλές τιμές και άκρως ενδιαφέροντα κόσμο, τότε μη χάσετε την ευκαιρία να κλείσετε ένα δωμάτιο στο «Soho House Berlin». Οι τιμές συνήθως αρχίζουν από 100 ευρώ, όμως τις μέρες των γιορτών είναι πιο υψηλές. Το «Soho House Berlin» είναι μια ιδιωτική λέσχη με 65 δωμάτια, 20 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και τέσσερις άνετες σοφίτες. Στο ξενοδοχείο μπορούν να διαμείνουν και άτομα που δεν είναι μέλη της λέσχης και να απολαύσουν το Cowshed Spa και το γυμναστήριο, την πισίνα στον τελευταίο όροφο και τις ιδιωτικές αρτίστικες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρο στη λέσχη. Βρίσκεται στη συνοικία Mitte, σε ένα ανακαινισμένο Bauhaus κτίριο οκτώ ορόφων με μεγάλη ιστορία. Ξεκίνησε ως πολυκατάστημα το 1928, στη συνέχεια το 1956 χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει τα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος και μετά την επανένωση της Γερμανίας το κτίριο νόμιμα επέστρεψε στους απογόνους των αρχικών ιδιοκτητών του. Το ξενοδοχείο και λέσχη του προσελκύουν νέο κόσμο από όλη την Ευρώπη.

3. Πάρτι στα κανάλια

Και στο Αμστερνταμ οι εορτασμοί ξεκινούν με πυροτεχνήματα δυο – τρεις μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά. Η πόλη είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε να μπορείς να απολαύσεις τα πυροτεχνήματα και τη θέα από οποιαδήποτε γέφυρά της. Παραδοσιακά υπαίθρια πάρτι με άφθονο ποτό και Oliebollen, κάτι σαν μηλόπιτα, σε περιμένουν παντού. Οι πιο κεντρικές πλατείες όπου μαζεύεται ο κόσμος είναι οι Rembrandtplein, Nieuwmarkt, Museumplein και Dam. Εκεί το πάρτι φτάνει στο απόγειό του.
Πού θα μείνετε: Στο «The Grand», το οποίο έχει υπάρξει και μοναστήρι και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά κτίρια της πόλης, με εξαίσιους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους σχεδιασμένους από τη Sybille de Margerie, όπως και πολύ δημοφιλές εστιατόριο, όπου μπορείτε να γευθείτε πρώτης τάξης θαλασσινά από τον γνωστό chef Aurélien Poirot. Η διαμονή σας σε αυτό το ξενοδοχείο θα αποδειχθεί πραγματικά μοναδική, εφόσον είναι από τα λίγα τόσο όμορφα και ζεστά ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με πολύ φροντισμένους εσωτερικούς κήπους και spa.
Πρωτοχρονιά στο «Regency Hyatt»

Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για τη ζεστασιά που αποπνέει την περίοδο των γιορτών. Η πόλη είναι «μαζεμένη» και μπορείτε να επωφεληθείτε από την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί στα μπαράκια και τα εστιατόρια γύρω από την πλατεία Αριστοτέλους. Στο ξενοδοχείο «Hyatt» Θεσσαλονίκης το εορταστικό κλίμα κάθε χρονιά φτάνει στο απόγειό του με το πολυαναμενόμενο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου, όπου συγκεντρώνεται όλος ο όμορφος κόσμος της πόλης, αλλά και ένοικοι του ξενοδοχείου. Την τελευταία δεκαετία το πάρτι αυτό είναι θεσμός και φέτος τα νέα είναι ενθαρρυντικά, εφόσον στα decks θα παίξει μια ομάδα γνωστών dj της πόλης δίνοντάς του μια νότα ανανέωσης.

Τα φαγητά που θα σερβίρονται στο πάρτι ακούγονται ενδιαφέροντα, με ριζότο μαύρης τρούφας με μοτσαρέλα, γαρίδες butterfly με λαχανικά και τσίλι, ψητές πατάτες baby με κρέμα τυριού και χαβιάρι μέχρι και Maki sushi rolls. Στην τιμή ανά άτομο για το πρωτοχρονιάτικο πάρτι του «Hyatt» περιλαμβάνεται απεριόριστη κατανάλωση από τη λίστα ποτών. Στο τέλος της βραδιάς για το καλό μπορείτε να περάσετε μια βόλτα από το Hyatt Regency Casino και να δοκιμάσετε την τύχη σας.

Editor’s tips

– Το Αμστερνταμ ενδείκνυται για αντίκες, βιβλία και διαμάντια. Εφόσον η εποχή δεν μας επιτρέπει αγορές διαμαντιών, καταφύγετε στη διασταύρωση των ιστορικών καναλιών μεταξύ των περιοχών Leidsestraat και Jordaan, όπου θα βρείτε ζωντανά μπαρ, καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά vintage μπουτίκ και άλλα πολλά που θα κάνουν τις βόλτες σας ενδιαφέρουσες.

– Στο Βερολίνο επισκεφτείτε το διάσημο οκταώροφο εμπορικό κέντρο και βρείτε από είδη ρουχισμού έως και σπιτιού. Αξίζει απλώς να το δείτε, ακόμα και εάν δεν θέλετε να κάνετε shopping. Για μία ημέρα ξεκούρασης το απόλυτο σπα στην πόλη του Βερολίνου είναι το Spa de Rome στο «Hotel de Rome».

– Η ΔΕΘ-HELEXPO διοργανώνει φέτος το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο «Αστερόκοσμος», το οποίο έχει ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στις εγκαταστάσεις της από τις 7 Δεκεμβρίου 2013 και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2014. Εσείς και η οικογένειά σας μπορείτε να παίξετε στα πιο απίθανα παιχνίδια, να επισκεφτείτε το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, τη φάτνη και πολλά άλλα μόνο με 6 ευρώ είσοδο.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...