Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Πολεμίστρια πέντε μηνών

Η μικρή Μέγκαν γεννήθηκε πρόωρα, είχε βάρος 433 γραμμάρια, αλλά κατάφερε να ζήσει, αν και της έδιναν 10% πιθανότητες!


Οι γιατροί έδιναν μόνο 10% πιθανότητες να επιζήσει, αφού είχε γεννηθεί 17 εβδομάδες νωρίτερα. Η Μέγκαν Χόουπ Πασίνα όμως ανέτρεψε τα δυσοίωνα προγνωστικά και πέντε μήνες μετά τη γέννησή της θα πάει επιτέλους στο σπίτι της – και μάλιστα εγκαίρως για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές! Οταν γεννήθηκε, στις 9 Ιουλίου στο Σάουμπουργκ το Ιλινόις, είχε μήκος μόλις 20 εκατοστά και ζύγιζε μόλις 433 γραμμάρια. Οι γονείς της Ρενέ και Μαρκ ήταν τρομαγμένοι, αλλά δεν έπαψαν ποτέ να ελπίζουν.


Πριν από λίγες μέρες όμως η Μέγκαν Χόουπ πήρε το πράσινο φως για να φύγει από το νοσοκομείο από τους γιατρούς, που για πέντε μήνες φρόντιζαν εντατικά για κάθε λειτουργία της και δικαίως την αποκαλούν ιατρικό θαύμα. «Τελικά, πρέπει να πιστεύουμε ότι συμβαίνουν θαύματα» δήλωσε η μητέρα της μπροστά στους δημοσιογράφους έχοντας τη μικρή αγκαλιά και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι ένας λόγος που η κόρη της τελικά τα κατάφερε είναι ότι «ήταν σε λίστες για προσευχή σε πολλές εκκλησίες».


Η Ρενέ βρισκόταν στο πάρτι που της είχαν διοργανώσει οι φίλες της εν όψει της γέννησης της μικρής όταν ξαφνικά έσπασαν τα νερά σκορπώντας τον πανικό, αφού αυτό έγινε τέσσερις μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία τοκετού που της είχε δώσει ο γιατρός. «Δεν ήξερα τι να σκεφτώ» εξομολογείται περιγράφοντας τα αισθήματά της κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο και συνεχίζει:


«Το μόνο που άντεχα να σκέφτομαι ήταν ότι θα το σταματούσαν με κάποιον τρόπο! Είναι γιατροί, οπότε μπορούν να κάνουν θαύματα και να διορθώσουν όλη αυτήν την κατάσταση». Επειτα από δύο ημέρες πόνων, το μωρό της γεννήθηκε ζωντανό και αυτό ήταν το πρώτο από τα θαύματα! Η Μέγκαν είχε μήκος μόλις 20 εκατοστά, ενώ το μέσο μήκος ενός νεογέννητου μωρού είναι 50 εκατοστά. Οι γιατροί έλεγαν στους γονείς ότι δεν μπορούσαν να ξέρουν αν το μωρό θα ζούσε για εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και ώρες. Το μόνο λοιπόν που μπορούσαν να κάνουν η Ρενέ και ο Μαρκ ήταν να προσεύχονται και να ελπίζουν. Μάλιστα, ένας από τους γιατρούς που παρακολουθούσαν τη Μέγκαν σχολίασε για την αισιοδοξία των γονιών: «Σκεφτόμουν ότι αν δεν συνέβαινε κάποιο θαύμα σε αυτήν την οικογένεια, σε ποια οικογένεια θα μπορούσε να συμβεί;»


Τελικά και το θαύμα έγινε και η Μέγκαν αποδείχθηκε μεγάλη μαχήτρια, που βγήκε νικήτρια ακόμα και το φθινόπωρο, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε έναν σπάνιο και απειλητικό για τη ζωή της θρόμβο στην κοιλιά της. Αμέσως της χορηγήθηκε αγωγή, στην οποία ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Τώρα πια η Μέγκαν είναι απολύτως υγιής και σύντομα θα της αφαιρεθεί το σωληνάκι μέσω του οποίου τρέφεται, οπότε όλες οι λειτουργίες της θα γίνονται φυσιολογικά.


Σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής θα επιστρέψουν όμως και οι γονείς της, που επί πέντε μήνες ζούσαν βάσει του προγράμματος επισκέψεων της εντατικής. Κάθε μέρα η Ρενέ οδηγούσε στο νοσοκομείο και έμενε με τη Μέγκαν για ώρες, θέλοντας έτσι να τη στηρίζει στις πολλές μάχες που έδινε με ένα σωρό επιπλοκές, όπως αδύναμοι πνεύμονες κτλ. «Θα ανακτήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Η φροντίδα της θα συνεχίσει να είναι μια πρόκληση, οπότε δεν μπορώ να πω ότι έφυγε από πάνω μας ένα βάρος. Ωστόσο είναι φανταστικό που καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» σχολιάζει ο πατέρας της μικρής στην εφημερίδα «Daily Herald».


Η Μέγκαν είναι το πρώτο τέκνο του ζευγαριού, που είχε προσπαθήσει πολλές φορές να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και τελικά αποφάσισε ότι αυτή η προσπάθειά τους -που είχε τελικά ως αποτέλεσμα τη Μέγκαν- θα ήταν η τελευταία. Τώρα, όπως εξηγούν, έχουν αποφασίσει να ζουν την κάθε μέρα τους, προσπαθώντας να μη σκέφτονται το χθες και να μην ανησυχούν για το αύριο, έχοντας ως μόνο σχέδιο να περάσουν όμορφα τα πρώτα τους Χριστούγεννα.


Tips για να κοιμηθείτε σαν μωρό!


Βρείτε χρόνο για σωστό ύπνο. Πρέπει να τον θέσετε ως μία από τις προτεραιότητές σας, οπότε θα πρέπει να είναι εξίσου σημαντικός με τη σωστή διατροφή και την άσκηση, εφόσον όταν δεν είναι αρκετός, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία.


Το τελετουργικό: Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό τελετουργικό ύπνου, όπως  να απολαμβάνετε ένα χλιαρό μπάνιο πριν πέσετε στο κρεβάτι ή να διαβάζετε ένα περιοδικό. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε χαλαρώσει πριν πέσετε στο κρεβάτι.


Μην ασχολείστε με την τεχνολογία: Μία ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι χαμηλώστε τα φώτα και κλείστε όλες τις οθόνες. Το φως, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που παράγεται από τους υπολογιστές, τα iPad, τις τηλεοράσεις και τα «έξυπνα» τηλέφωνα, είναι το πιο ισχυρό ερέθισμα για τους νευροδιαβιβαστές μας.


Καθαρίστε το μυαλό σας. Αν δεν μπορείτε να σταματήσετε το μυαλό σας από το να «τρέχει» όταν πέφτετε στο κρεβάτι, σημαίνει ότι δεν δώσατε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να διευθετήσει τα διάφορα ζητήματα της ημέρας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο το βράδυ για να οργανώσετε στο μυαλό σας όσα έγιναν και να φτιάξετε λίστα με αυτά που έχετε να κάνετε την επόμενη μέρα.


Ασκηθείτε. Ακόμα και 10 με 15 λεπτά περπατήματος κάθε μέρα μπορεί να βελτιώσουν τον ύπνο σας!


Αποφύγετε καφεΐνη και αλκοόλ. Το πρώτο φαντάζει λογικό. Οσο για το δεύτερο, έχει διαπιστωθεί ότι ενώ διευκολύνει τη διαδικασία του να αποκοιμηθεί κανείς, δυσχεραίνει την εξέλιξη του ύπνου.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...