Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Η υλική αναβάθμιση στον επαγγελματικό και τον οικονομικό...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Ηθοποιοί «ξωτικά»

Οι ηθοποιοί Φανή Σπανού και Νίκος Ζώκας στον «Μύλο των ξωτικών».

Εκείνη μεταμορφώθηκε στην πανέμορφη νεράιδα των Χριστουγέννων, τη διάσημη Βιολάντα, ενώ εκείνος αποφάσισε για χάρη των παιδιών να φορέσει τη στολή του πιο γνωστού γκρινιάρη και τσιφούτη του κόσμου, του μυθικού Σκρουτζ. Δύο αγαπημένοι ηθοποιοί, η Φανή Σπανού και ο Νίκος Ζώκας, γίνονται οι πρωταγωνιστές του πιο ζωντανού παραμυθιού που για τρίτη συνεχή χρονιά έχει στηθεί στην πόλη των Τρικάλων, στους χώρους του Μύλου Ματσόπουλου. Μοιράζουν χαμόγελα και αισιοδοξία, αλλά μιλούν και στην «Espresso της Κυριακής» για την κρίση, τις δυσκολίες, τα «χρωστούμενα» και την ανεργία.

Στο πιο φαντασμαγορικό εορταστικό πάρκο της χώρας, στον «Μύλο των ξωτικών», το σκηνικό έχει ήδη στηθεί εδώ και μερικές ημέρες. Η «Espresso της Κυριακής» βρέθηκε στα παρασκήνια της φωτογράφισης, με τους δύο ηθοποιούς να φορούν τις εντυπωσιακές στολές τους και να ποζάρουν με ενθουσιασμό. Αλλωστε αυτό είναι και το moto τους την κρίσιμη αυτή περίοδο. «Χωρίς χαμόγελο και μια γλυκιά κουβέντα που θα ανταλλάξουμε με τον διπλανό μας δεν θα τα καταφέρουμε» αναφέρει η νεράιδα Βιολάντα, Φανή Σπανού. Μικροί και μεγάλοι που επισκέπτονται τον παραμυθένιο χώρο την πλησιάζουν, την αναγνωρίζουν και φωτογραφίζονται μαζί της.

«Φέτος πραγματικά αποτελώ μέλος ενός ζωντανού παραμυθιού και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Είμαι τυχερή που μου έγινε η πρόταση και βρίσκομαι καθημερινά εδώ βλέποντας τα παιδικά ματάκια να με κοιτούν με την αθωότητα της παιδικής τους ψυχής». Ακόμη ένας λόγος που την κάνει να αισθάνεται χαρούμενη για τον ρόλο της είναι ότι βρίσκεται στην πόλη όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια.

«Εχω μεγαλώσει εδώ, ενώ οι δικοί μου άνθρωποι εδώ μένουν. Μάλιστα κάθε φορά που βρίσκω χρόνο έρχομαι, γιατί αγαπώ αυτή την πόλη και θέλω και ο γιος μου να την αγαπήσει. Ετσι αισθάνομαι τυχερή, αφού υποδυόμενη τη Βιολάντα βρίσκομαι εδώ. Οι ευχές μάλιστα της Βιολάντας πιάνουν και αυτό το κατάλαβα όταν φόρεσα πρώτη φορά την στολή της, που με έκανε να αισθανθώ πιο δυνατή».

Η νεαρή ηθοποιός μάς συστήθηκε μέσα από το σίριαλ «Αθώος ή ένοχος», με την υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη, ενώ τη λατρέψαμε στον ρόλο της Λίλης, στο ξεκαρδιστικό «Λίφτινγκ» του Χάρη Ρώμα. «Ωραίες εποχές, που θα τις θυμάμαι με νοσταλγία. Είναι πολύ θλιβερό που φτάσαμε σε ένα σημείο που να μη γίνονται δουλειές ή αυτές που γίνονται να είναι λίγες. Μου έχει λείψει ένα σίριαλ. Θα ήθελα να βρεθώ και πάλι δίπλα σε αγαπημένους, καταξιωμένους συναδέλφους, να ζήσω πάλι το γλυκό άγχος του γυρίσματος και του ρόλου. Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα και να καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε ως χώρα. Πλέον δεν έχουμε τις επιλογές, γι’ αυτό κι εγώ τουλάχιστον πηγαίνω όπου με καλούν. Αλλωστε έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ κοντά στους ανθρώπους της επαρχίας. Διανύουμε δύσκολους καιρούς, δεν υπάρχουν δουλειές στην τηλεόραση, οι θεατρικές παραστάσεις είναι συγκεκριμένες, οι ηθοποιοί δεν πληρωνόμαστε πια όπως μέχρι πριν από λίγα χρόνια».

Αν η Βιολάντα υπήρξε ένας μύθος για αιώνες στη ζωή των αγροτών, που την έβλεπαν στον ύπνο τους ως σημάδι καλής σοδειάς, τότε ο Σκρουτζ τι να πει που, ειδικά για τους φίλους του «Μύλου των ξωτικών», έχει μεταμορφωθεί στον πιο γλυκό ηρώα; «Αισθάνομαι μοναδικά στον Μύλο. Βρισκόμαστε σε ένα εκπληκτικό εορταστικό σκηνικό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνα του εξωτερικού. Η αύρα είναι απίστευτη. Το πνεύμα των Χριστουγέννων επηρέασε μέχρι και τον Σκρουτζ, που δεν είναι κακόμοιρος πια, καθώς από μέσα του βγήκε ο καλός του εαυτός. Χαμογελάει, ενώ ταυτόχρονα έχει και το αυστηρό στιλ του. Είναι και συγκρατημένος, λόγω του χαρακτήρα του. Οπως και να ‘χει, προσπαθεί να καλύψει τον χαμένο χρόνο» λέει ο αγαπημένος ηθοποιός μικρών και μεγάλων Νίκος Ζώκας, γνωστός για το χιούμορ και τις ατάκες του, που το 2010 υποδύθηκε και στο θέατρο τον διάσημο ήρωα του Ντίκενς.

«Εχω την εντύπωση ότι κάτι παρόμοιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς τώρα, εδώ που έχουμε φτάσει. Να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο και να έρθουμε όλοι πιο κοντά, καθώς ζούμε μια ασφυκτική κατάσταση που μας καταπιέζει και κάτι πρέπει να κάνουμε».

Ο ηθοποιός κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, ενώ το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα Τρίκαλα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. «Παρουσιάσαμε ένα διαδραστικό θεατρικό έργο εδώ στα Τρίκαλα, το “Μαγικοί επιστήμονες”. Αυτό το διάστημα κάνουμε μια παύση και μετά τις γιορτές θα συνεχίσουμε στα σχολεία. Μια πολύ όμορφη παράσταση με πειράματα επί σκηνής, τραγούδι και χορό. Ετσι δέχτηκα και την πρόταση για τον “Μύλο των ξωτικών”. Για εμένα ήταν μια καλή ευκαιρία να αισθανθώ και πάλι παιδί, αλλά και να επικοινωνήσω περισσότερο με τον κόσμο» περιγράφει o ηθοποιός.

Η κρίση και τα… χρωστούμενα

Ο Νίκος Ζώκας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας δεν μιλά μόνο για τη «ζωή» του στον «Μύλο των ξωτικών», δίνει και τη δική του διάσταση για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν πολλοί ηθοποιοί, μιας και  θεωρεί ότι το επάγγελμα του ηθοποιού περνά κρίση αρκετά χρόνια πριν έρθει η οικονομική ύφεση.

«Δυστυχώς, πάντα υπήρχαν άτομα, ακόμα και στο θέατρο, που εκμεταλλεύονταν συναδέλφους, οπότε τώρα δεν μου κάνει εντύπωση. Ημουν στο Δ.Σ. του σωματείου των ηθοποιών και ήξερα πάρα πολλά. Ακόμα και σήμερα σε πολλούς ηθοποιούς, που περνάνε τώρα δύσκολα οικονομικά, χρωστούν λεφτά από δουλειές που έχουν κάνει πολλά χρόνια πριν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν πριν από χρόνια συνέβαιναν αυτά, σκεφτείτε τώρα, που οι αμοιβές έχουν πέσει απίστευτα πολύ, ενώ κάποιοι αναγκάζονται να δουλεύουν σχεδόν τζάμπα» καταλήγει ο Νίκος Ζώκας.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...