Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

Περιπλάνηση στο… λόμπι των απανταχού ταξιδευτών

Το «City Circus» που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας ανακηρύχθηκε το καλύτερο new hostel της Ευρώπης.


Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και πρόσφατα ανακηρύχθηκε το καλύτερο new hostel της Ευρώπης! Στα δωμάτια και στους φιλόξενους χώρους του «City Circus», όπως είναι το όνομα του, συγκεντρώνονται άτομα όλων των ηλικιών με κοινό στοιχείο επικοινωνίας μεταξύ τους τις εμπειρίες, τις οποίες συλλέγουν μέσα από τα ταξίδια που πραγματοποιούν για μεγάλα διαστήματα σε διάφορα σημεία του κόσμου.


Ακόμη και η φιλοξενία μέσα στο αθηναϊκό hostel μοιάζει με καταπληκτική εμπειρία, αφού ο τρόπος με τον οποίο το έχουν διαμορφώσει οι δύο νεαροί ιδιοκτήτες και πρώην άνεργοι, ο Νώντας Σπορπιδέας και ο Δημοσθένης Μισεντζής, είναι ιδιαίτερος και μοναδικός.


Στο επιβλητικό κτίριο του 1880, με τα περίτεχνα ταβάνια και τις γλάστρες με τους μυρωδάτους βασιλικούς, κυριαρχούν τα second hand έπιπλα, με το καθένα από αυτά να διαθέτει τη δική του ιστορία, αλλά και εξαρτήματα που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες του τσίρκου, από τα ξυλάκια του ταχυδακτυλουργού μέχρι το ποδήλατο και τα μπαλάκια του κλόουν.


«Ολα αυτά τα αντικείμενα συνδυάζονται με το είδος ταξιδιώτη που θέλει να προσελκύσει το hostel μας» λέει στην «Espresso» o Νώντας Σκορπιδέας και συνεχίζει: «Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες μας έχουν παρόμοιο πνεύμα με αυτό των μελών ενός πλανόδιου τσίρκου. Είναι ανήσυχοι, τολμηροί και περιπετειώδεις. Ταξιδεύουν και ζουν την κάθε στιγμή της ζωής τους, και πάνω απ’ όλα είναι αιώνια παιδιά».


Δεν είναι τυχαίο που οι δύο ιδιοκτήτες αποφάσισαν πριν από τρία χρόνια να επενδύσουν σε ένα τέτοιου τύπου hostel, αφού και οι ίδιοι ως πολυταξιδεμένα άτομα που είναι επιλέγουν να μένουν πάντα σε τέτοιους χώρους, όπου κι αν βρίσκονται.


«Το 2011, ύστερα από 15ετή εργασία σε πολυεθνικές εταιρίες, εγώ και ο συνέταιρός μου βρεθήκαμε ξαφνικά άνεργοι. Αγαπούσαμε πάρα πολύ τα ταξίδια, με αποτέλεσμα να επιλέγουμε να μένουμε πάντα σε hostel, αφού η παραμονή σε κάθε πόλη δεν κρατούσε περισσότερο από δύο με τέσσερις ημέρες. Μετά την απαραίτητη έρευνα που κάναμε ανακαλύψαμε πως κάτι τέτοιο έλειπε από την Αθήνα και ότι πραγματικά θα μας άρεσε να ασχοληθούμε. Ετσι έγινε η αρχή» αναφέρει ο Δημοσθένης Μισεντζής, ο οποίος ασχολείται και με τη φωτογραφία. Το «City Circus» διαθέτει 11 δωμάτια, από τα οποία κάποια είναι με κοιτώνες τριών και έξι ατόμων και κάποια δίκλινα, ενώ υπάρχει ένα διαμέρισμα με κουζινούλα και μπαλκόνι που «βλέπει» στην Ακρόπολη.


«Η Αθήνα πάσχει από οικονομική φιλοξενία που συνδυάζει καλή ποιότητα και καλό γούστο. Επίσης πολλοί ταξιδιώτες, άλλοτε ταξιδεύοντας μόνοι τους ή ακόμα και με παρέα, αναζητούν έναν χώρο που να σε προδιαθέτει να είσαι κοινωνικός, ενεργός και να σε βοηθάει να γνωρίσεις νέο κόσμο και να ζήσεις νέες εμπειρίες. Καθημερινά στο λόμπι συγκεντρώνονται όλοι οι ταξιδιώτες και συζητούν μεταξύ τους, ενώ όλοι μαζί ανταλλάσσουμε εμπειρίες από τα ταξίδια που έχουμε πραγματοποιήσει. Είναι πολύ ευχάριστο όλο αυτό, αφού κάπως έτσι επιλέγουμε τους επόμενους προορισμούς μας» εξηγεί ο Νώντας Σκορπιδέας.


Εκδρομές με ποδήλατα και μαθήματα μαγειρικής


Μία από τις παροχές του hostel είναι και τα ποδήλατα που προσφέρει στους ταξιδιώτες του που επιλέγουν μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. «Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες για να γνωρίζουν οι επισκέπτες καλύτερα την Αθήνα,τις περιοχές κοντά στο κέντρο, την ελληνική κουλτούρα και επιπλέον για να γνωρίζονται και να δημιουργούνται φιλίες μεταξύ τους.


Διοργανώνονται εκδρομές στην Πάρνηθα με ποδήλατα, στο Σούνιο και στον ναό του Ποσειδώνα, μαθήματα μαγειρικής, walking tours στην Αθήνα με θέματα αρχιτεκτονικής, γκραφίτι, φωτογραφίας, Ιστορίας κ.λπ. Γενικότερα έχουμε στήσει έτσι το hostel ώστε να καλύπτουμε όλα τα γούστα» καταλήγει ο Δημοσθένης Μισεντζής.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...