Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Εστησαν στον τοίχο Στουρνάρα – Χατζηδάκη

Στα κάγκελα οι βουλευτές για κρυφές διατάξεις.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης λίγο έλειψε χθες να προκαλέσουν «ατύχημα», εξαιτίας της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς τους. Οι βουλευτές περίμεναν ένα μικρό νομοσχέδιο που θα περιορίζεται στις ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς και για τον ΦΠΑ εστίασης, γι’ αυτό και αρχικά είχαν δεχτεί με ήπιες αντιδράσεις τον κατεπείγοντα χαρακτήρα. Αντ’ αυτού όμως παρέλαβαν ένα πολυνομοσχέδιο-σκούπα, με αποτέλεσμα να… ανεβούν στα κάγκελα.


Στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς που ψηφίζεται σήμερα πέρασαν δεκάδες άσχετες τροπολογίες, που δεν αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις, ενώ κάποιες από αυτές χαρακτηρίστηκαν από βουλευτές «φωτογραφικές». Βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής και φυσικά και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ διέκοψαν τη συνεδρίαση της επιτροπής, αρνούμενοι να συζητήσουν διατάξεις άσχετες και κάλεσαν τους δύο υπουργούς, σε έντονο κλίμα, να τις αποσύρουν.


Οι υπουργοί  βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πυρά όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και όλων των βουλευτών της συμπολίτευσης (Ντόρα Μπακογιάννη, Φεβρωνία Πατριανάκου, Φωτεινή Πιπιλή, Γιάννης Ιωαννίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος) που έλαβαν τον λόγο, επισημαίνοντας ότι τα όριά τους έχουν εξαντληθεί και ο κ. Στουρνάρας δεν πρέπει να επιμείνει σε διατάξεις για τις οποίες δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να συζητηθούν με συνοπτικές διαδικασίες.


Μέλη των επιτροπών έκαναν λόγο για «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης», «ευτελισμό της δημοκρατίας», «έλλειψη σεβασμού προς τους βουλευτές». «Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή τη διαδικασία για τον απίθανο γραμματέα Δημοσίων Εσόδων», «έχει γίνει χωματερή νομοσχεδίων η Βουλή» ακούστηκαν χαρακτηριστικά.


Ο υπουργός Ανάπτυξης, ύστερα από διαβούλευση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,  δήλωσε ότι προτίθεται να αποσύρει διατάξεις για τις οποίες δεν υπάρχουν δεσμευτικές προθεσμίες (έως το τέλος του έτους) και μνημονιακές υποχρεώσεις, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο μη ψήφισης του νομοσχεδίου, καθώς θα μείνει χωρίς προστασία η πρώτη κατοικία.


Τελικά έπειτα από περίπου μία ώρα συνεχίστηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, αφού από το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς έφυγαν οι περιττές διατάξεις που δυναμίτισαν το κλίμα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...