Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Πρίγκιπας Χάρι: Ο δικηγόρος της «Daily Mirror» τον κόλλησε στον τοίχο στην...

Στον τοίχο «κόλλησε» τον Χάρι η υπεράσπιση της εφημερίδας...

Άκης Παυλόπουλος για το τροχαίο της Χριστίνας Σούζη: «Τρομάξαμε»

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ, Χριστίνα Σούζη, είχε ένα τροχαίο...

«Μαύρο Ρόδο»: Η Φιλαρέτη κρατάει στα χέρια της τα αποτελέσματα του DNA

Η Ελισάβετ μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αιμορραγία και...

Στη φυλακή ο λογιστής των μασόνων της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος

Σε επταετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην λογιστής των μασόνων...

«Παράσημο» ανδρείας για τον μικρό Τηλέμαχο

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε μετά θάνατον τον 15χρονο που όρμησε στις φλόγες για να σώσει τα δύο αδέρφια του.

Φόρο τιμής σε έναν πραγματικό ήρωα απέδωσε η Ακαδημία Αθηνών. Το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας βράβευσε μετά θάνατον τον 15χρονο Τηλέμαχο Τσιμηρίκα που πριν από έναν χρόνο συγκλόνισε το πανελλήνιο θυσιάζοντας τον εαυτό του στην προσπάθειά του να σώσει από τη φωτιά τα δύο μικρά αδερφάκια του.

Τα μέλη της Ακαδημίας χειροκροτούσαν όρθια την ώρα που η μαυροφορεμένη μάνα του Τηλέμαχου, Ειρήνη Αυγερινού, παραλάμβανε από τον πρόεδρο του ιδρύματος, Σπύρο Ευαγγελάτο, το βραβείο με το οποίο ο πνευματικός κόσμος της χώρας αναγνωρίζει το μεγαλείο της πράξης του νεαρού. Φυσικά, κανένα βραβείο δεν μπορεί να σβήσει τον πόνο από την ψυχή της χαροκαμένης μάνας που μέσα σε ένα βράδυ έχασε τρία βλαστάρια της. Ομως, το «παράσημο» της Ακαδημίας είναι το ελάχιστο που οφείλει η κοινωνία σε ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοθυσίας όπως εκείνο του 15χρονου παιδιού.

Ολα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου 2012. Ο Τηλέμαχος με τους γονείς του και πέντε ανήλικα αδέρφια του (η οικογένεια έχει άλλα τέσσερα παιδιά, που είναι φοιτητές) είχαν πάει για να περάσουν το Σαββατοκύριακο στο πατρικό σπίτι του πατέρα, στο ορεινό χωριό Μεσορόπη του δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, όμως, η φωτιά που σιγόκαιγε στην ξυλόσομπα έγινε η αιτία να ξεσπάσει πυρκαγιά, που γρήγορα μεταδόθηκε σε ολόκληρο το σπίτι. Μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, οι γονείς άρπαξαν τα παιδιά τους και βγήκαν στον δρόμο, όπου συνειδητοποίησαν με τρόμο πως μέσα στο λαμπαδιασμένο σπίτι εξακολουθούσαν να βρίσκονται τα δύο μικρά αγοράκια τους, ο 5χρονος Ανδρέας και ο 7χρονος Γεράσιμος. Τότε ο Τηλέμαχος όρμησε μέσα στις φλόγες για να σώσει τα αδερφάκια του. Ομως, η πυρακτωμένη σκεπή κατέρρευσε και σκότωσε τον ίδιο και τα δύο παιδάκια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους μαθητές της Γ’ Λυκείου Δεμενίκων Πατρών που διέθεσαν το λεφτά για την πενθήμερη εκδρομή τους στη νοσηλεία και εγχείρηση ενός συμμαθητή τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Στην κηδεία του Αλέξανδρου Ωνάση, πήγα ντυμένη ως υπηρέτρια της οικογένειας και συνάντησα τη Τζάκι»

Μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί έκανε Ελληνίδα δημοσιογράφος για...

Γιάννης Φλωρινιώτης πριν από 10 ημέρες: «Ο γιατρός είπε στην κόρη μου να με πάρουν να πεθάνω σπίτι»

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης δέκα περίπου ημέρες πριν φύγει από...

Ο νεαρός συνόδευσε τη γιαγιά του και γνωστή δημοσιογράφο στο Ηρώδειο

Ο νεαρός πήγε στο Ηρώδειο συνοδευόμενος από τη γιαγιά...

Τέλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος από την εκπομπή της Καινούργιου; Οι δηλώσεις του θα συζητηθούν

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποκάλυψε αν θα συνεχίσει τη νέα...

Συντετριμμένες οι κόρες της Νόνικας Γαληνέα στο τελευταίο αντίο της

Δύσκολες ώρες έζησαν οι κόρες και τα εγγόνια της...

Έλληνας παρουσιαστής απέκτησε δίδυμα και το ανακοίνωσε στο facebook

Σε «πελάγη» ευτυχίας «πλέει» ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής καθώς...

Γέννησε η Μαρκέλλα Γιαννάτου

Μανούλα έγινε η Μαρκέλλα Γιαννάτου.Η ηθοποιός έφερε στον κόσμο...

Ο γιος του Γιάννη Φλωρινιώτη λύγισε: «Είμαστε σε άθλια κατάσταση»

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης πέρα από σπουδαίος καλλιτέχνης ήταν και...