Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«Ερυθρόλευκος» και ο… Πελέ!

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον άσο του Εργοτέλη και τον ανακοινώνει τις επόμενες ημέρες. Στα ανταλλάγματα και ο (δανεικός) Ντε Βινσέντι.


Μπορεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2013 να ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, ωστόσο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μετά την εμφατική (0-5) νίκη επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη άρχισαν τις προεργασίες για το δεύτερο μισό της σεζόν.


Η μετακίνηση του 26χρονου Πορτογάλου μέσου του Εργοτέλη Πελέ από την Κρήτη στον Πειραιά τον Ιανουάριο «έκλεισε» και σύντομα θα ανακοινωθεί η απόκτησή του. Πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Ντε Βινσέντι θα παραχωρηθεί, όπως φημολογείται, ως έμψυχο αντάλλαγμα στους Κρητικούς. Οπως και να έχει, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποκάλυψε ότι το αποψινό παιχνίδι με τον Αρη θα είναι το τελευταίο του με την ομάδα του ΠΑΣ, όπου αγωνίζεται ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.


Από κει και πέρα, ικανοποίηση υπάρχει στο λιμάνι για την προχθεσινή εμφάνιση κόντρα στον Απόλλωνα. Αλλωστε, οι παίκτες του Μίτσελ παρουσιάστηκαν ορεξάτοι, αν και ήταν το τελευταίο παιχνίδι πριν από τις γιορτές, και στο ημίχρονο προηγούνταν με 0-3 χάρη σε τέρματα των Φουστέρ (26′), Μανωλά (31′) και Σάμαρη (41′) που προήλθαν από στημένες φάσεις (κόρνερ, φάουλ, κόρνερ).


Επειτα ανέλαβε δράση ο Σαβιόλα και με δύο γκολ (63′, 80′) διαμόρφωσε το τελικό 0-5.
Με αυτή τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν το εκτός έδρας αήττητό τους σε συνολικά 30 ματς, ξεπερνώντας το (δικό τους) ρεκόρ που κρατούσε εδώ και 40 χρόνια, από την εποχή Γουλανδρή.


Οι 16 νίκες και μία ισοπαλία που μετρούν αποτελούν την καλύτερη επίδοση σε εκκίνηση πρωταθλήματος, ενώ κατέγραψαν και τη μεγαλύτερη διαφορά (+10) ανάμεσα στον πρωτοπόρο και τον δεύτερο της βαθμολογίας στο τέλος του πρώτου γύρου. Το +9 του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1994-1995 αποτελούσε μέχρι πρότινος την καλύτερη επίδοση εντός των συνόρων. Παράλληλα, ισοφάρισαν το ρεκόρ της ομάδας του 1973-1974, που είχε ολοκληρώσει αήττητη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όπως και την επίδοση της καλύτερης επίθεσής τους (53 γκολ ενεργητικό την περίοδο 1973-1974) στο τέλος του πρώτου γύρου.


Σκόρερ: Φουστέρ (26′), Μανωλάς (31′), Σάμαρης (41′), Σαβιόλα (63′, 80′)


ΑΠΟΛΛΩΝ (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Χατζησήζης, Δεληζήσης, Αλβαρεζ, Κανακούδης, Κόρμπος (84′ Τσεμπερίδης), Τσοκάνης, Αργυρόπουλος, Γκούελα (66′ Εγκον), Μπάρκογλου (57′ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης (58′ Μανιάτης), Μασάντο (65′ Ιμπαγάσα), Φουστέρ, Κάμπελ, Ντομίνγκες (46′ Σαβιόλα), Ολαϊτάν.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...