Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τζάμπολ στο ΟΑΚΑ

ΠΑΟ και Ολυμπιακός διεκδικούν μία θέση στον τελικό Κυπέλλου.


Ωρα «αιωνίων» στον σπουδαίο ημιτελικό. Η δεύτερη φετινή μάχη μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δίνεται απόψε (19.30, ΔΤ) στο ΟΑΚΑ, με τον νικητή να κλείνει θέση στον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ (9/2, Ηράκλειο). Την αναμέτρηση θα διευθύνουν οι Αναστόπουλος, Σχινάς, Τανατζής. Πάντως το ντέρμπι άρχισε νωρίς. Μόλις έγινε γνωστό ότι μέσα από τη διαδικασία του ορισμού επιλέγονται οι διαιτητές, ο Ολυμπιακός έκανε λόγο για «πραξικοπηματική επιλογή των διαιτητών για τον ημιτελικό που έγινε με άδηλα και αδιαφανή κριτήρια».


Ο Παναθηναϊκός απάντησε ότι «όσο προβλέψιμη κι αν είναι η προπαγάνδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός, άλλο τόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει». Φυσικά αυτή θα είναι απλώς μία από τις αρκετές μονομαχίες «αιωνίων» που θα υπάρξουν φέτος. Ακολουθεί, ως γνωστόν, η ρεβάνς (ΟΑΚΑ) για τον δεύτερο γύρο της Α1 και βέβαια (πολύ πριν από τα πλέι οφ) τα δύο ντέρμπι στην Ευρωλίγκα!


Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι θα κοντραριστούν στο ίδιο γκρουπ του ΤΟΡ16, έχοντας παρέα τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς, την Μπαρτσελόνα των Παπανικολάου – Ντόρσεϊ, την Εφες του Βασιλειάδη (και ίσως των Ιβκοβιτς – Αγγέλου, εφόσον αναλάβουν). Οπως επίσης στον ίδιο όμιλο είναι η Μάλαγα, η Λαμποράλ και το Μιλάνο.


«Κλειστό ματς»


Μιλώντας στην «Espresso» για το αποψινό ντέρμπι ο πρώην «ερυθρόλευκος» διεθνής Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι παίζοντας εντός έδρας, έχοντας το πάθος των οπαδών του, θα επιχειρήσει να κάνει δικό του το ματς. Θα υπάρχει πίεση, ένταση, θα διεξαχθεί λογικά κλειστό ντέρμπι, ξανά. Οποια ομάδα βρεθεί σε καλύτερη βραδιά, θα κερδίσει.


Μετρούν οι λεπτομέρειες, τα λιγότερα λάθη. Πολλοί παίκτες μπορούν να αναλάβουν ρόλο πρωταγωνιστή. Και συνήθως σε κάθε αγώνα προκύπτει άλλος πρωταγωνιστής. Ο Ολυμπιακός δείχνει χαρακτήρα νικητή και σε τέτοια ματς μπαίνεις πάντα, ανεξαρτήτως κατάστασης, για να κερδίσεις. Δεν υπολογίζεις από φωνές, έδρα, ψυχολογία, κλείνεις τα αυτιά σου, εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα, και κοιτάς να υπερασπιστείς το γόητρο της φανέλας που φοράς. Είτε αφορά Κύπελλο, πρωτάθλημα, Ευρωλίγκα, κάθε ντέρμπι είναι μοναδικό και διψάς για νίκη».


– Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο επικράτησαν των Σίξερς με 116-106 και ο Ελληνας άσος είχε 12 πόντους σε 35 λεπτά συμμετοχής. Παράλληλα, ο αδερφός του Θανάσης, με τη θυγατρική των Σίξερς, τους Ντέλαγουερ 87ers είχε 15 πόντους στην ήττα από τους Οστιν Τόρος (131-94).

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...