Τριήμερο για πληρωμή των τεσσάρων φόρων

Τα… ρέστα τους οι πολίτες για τους φόρους που απέμειναν.

«Φοροκαταιγίδα» πλήττει τους πολίτες, αφού στην εκπνοή του 2013 και με ό,τι έχει απομείνει από μετρητά καλούνται σε διάστημα μόλις τριών ημερών να πληρώσουν συνολικά τέσσερις φόρους, συνολικού ύψους 1,5 δισ. Ευρώ.


Σήμερα, καθώς και την τελευταία Δευτέρα και Τρίτη του χρόνου, πρέπει να έχουν εξοφληθεί και οι τελευταίες φορολογικές υποχρεώσεις, δηλαδή: α) η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, β) τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, γ) η πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011, 2012, 2013 και δ) το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των οποίων η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.


Ολα αυτά υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ σε έσοδα για τα κρατικά ταμεία, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως θα πληρωθούν στην ώρα τους. Από την προηγούμενη Δευτέρα εξάλλου οι ουρές και η ταλαιπωρία στις τράπεζες είναι άνευ προηγουμένου, αφού, πέραν των πληρωμών φόρων των υπόχρεων, οι τράπεζες διεκπεραιώνουν το έργο της είσπραξης των τελών κυκλοφορίας, ενώ παραλλήλως πληρώνουν συντάξεις των ταμείων.


Ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων δείχνουν πως περίπου 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ. και μοτοσικλετών έχουν πληρώσει τα τέλη σε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ., γεγονός που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα πληρώσουν τον… λογαριασμό άλλοι 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες! Νούμερο που ενδεχομένως να μειωθεί κατά τι, αν συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό ένα άλλο «ρεύμα», αυτών που αδυνατώντας να πληρώσουν τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητά τους καταθέτουν τις πινακίδες τους. Ηδη μέχρι σήμερα περισσότερα από 70.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν καταθέσει πινακίδες στις ΔΟΥ.


Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. και μοτοσικλετών δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τότε θα έρθουν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών.


ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ