Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σόφη Ζαννίνου: «Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την κόρη μου και με...

Η Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό...

Μαρία Σολωμού: «Υπήρχε πολύ βρίσιμο, ήταν προσβλητικό»

Η Μαρία Σολωμού φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α....

«Grand Hotel»: Η Κυβέλη είναι έξαλλη με τον Ρήγα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand...

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

Happy new year χωρίς αιθαλομίχλη!

Οι γιορτινές «αποδράσεις» της high society (που δεν αγγίζει η κρίση) σε σαλέ της Ελλάδας και της Ελβετίας.

Φτωχότερα από ποτέ ήταν κατά γενική ομολογία τα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν της αθηναϊκής high society. Παρ’ όλα αυτά δεν έλειψαν οι εξαιρέσεις, καθώς όλοι ελπίζουν στο καλύτερο και θέλησαν να το γιορτάσουν με «δόξα και τιμή», όπως άλλωστε επιβάλλουν οι λαμπερές νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα ρεβεγιόν των οποίων αποτελούν τα πιο μεγαλοπρεπή γεγονότα.

Στην έπαυλη της οικογένειας Βαρδή Βαρδινογιάννη, στην Εκάλη, δόθηκε αποκλειστικά για τα μέλη της οικογένειας το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο τραπέζι πριν αναχωρήσουν για το αγαπημένο τους St Moritz, όπου θα υποδεχθούν το νέο έτος.

Από την άλλη, σμόκιν, μακριές τουαλέτες, γούνες τσιντσιλά και κοσμήματα πολλών καρατίων (που βγήκαν μετά φόβου και πάθους από τις θυρίδες), έλαμψαν στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν του Ekali club,που συγκέντρωσε όλες τις μεγάλες και γνωστές οικογένειες των βορείων προαστίων, με guest την Ελενα Παπαρίζου, τη «Number 1» αοιδό να τραγουδά live (έναντι αμοιβής φυσικά) προς τέρψιν των καλεσμένων. Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικά χρόνια είχε τραγουδήσει με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ekali club η διεθνούς φήμης Gloria Gaynor.

Οσο για το ρεβεγιόν που συνήθιζε να κάνει η οικογένεια Θεόδωρου και Μανουέλλας Βασιλάκη στην έπαυλή της (κάποτε συγκέντρωνε όλη την Αθήνα), δεν πραγματοποιήθηκε, μιας και το ζεύγος επέλεξε φέτος να περάσει τις γιορτές στις ελβετικές Αλπεις. Ολη η παλιά, καλή Αθήνα όμως έδωσε το «παρών» στο ρεβεγιόν που παρέθεσαν στο Τατόι club o Τότης και η Μάρθα Βερνίκου, ενώ σε πιο νεανικούς και κεφάτους ρυθμούς κινήθηκε το χριστουγεννιάτικο πάρτι του Τζώρτζη και της Μαρίζας Κουτσολιούτσου σε γνωστό μαγαζί του Κολωνακίου.

Στην Αράχοβα τα πριβέ χριστουγεννιάτικα καλέσματα που έκαναν τη διαφορά τα οργάνωσαν στα σαλέ τους ο Δημήτρης και η Τζένη Μελισσανίδη με τον γιο τους Γιώργο Μελισσανίδη, και η οικογένεια Αποστολοπούλου, του «Ιατρικού Κέντρου», με τη Ρόη Αποστολοπούλου να κλέβει την παράσταση με τη χολιγουντιανή εμφάνισή της. Οσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο κτήμα τους στη Βαρυμπόμπη ετοιμάζουν το καθιερωμένο τους ρεβεγιόν ο Γιάννης και η Χάνα Μυτιληναίου, και στο διαμέρισμά του στην Ηρώδου Αττικού ο τραπεζίτης Γιάννης Κωστόπουλος.

Σκι στις Αλπεις

Πολλοί λιγότεροι σε σχέση με το παρελθόν είναι οι προνομιούχοι Ελληνες που θα βρεθούν στα χιονισμένα θέρετρα των Αλπεων για να υποδεχθούν ελπιδοφόρα το 2014 με χαβιάρι, τρούφα και σαμπάνια Crystal. Κλασικά στα ιδιόκτητα σαλέ τους στο Gstaad θα συναντηθούν οι οικογένειες Λάτση, Αγγελόπουλου, Τσάκου, Λιβανού, Τσαβλίρη, Πεταλά και Γουλανδρή γιορτάζοντας το νέο έτος με φιλέτα ταράνδου και φουά-γκρα στο ρεβεγιόν του μυθικού ξενοδοχείου «Gstaad Palace».

Πρώτοι στο Gstaad προσγειώθηκαν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με το ιδιωτικό τους liar jet ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου με τους γιους τους, ενώ με διαφορά ωρών προσγειώθηκε το ιδιωτικό αεροπλάνο της Μαριάννας Λάτση, με το οποίο πέταξε και ο Ηλίας Ψινάκης. Η Μαριάννα Λάτση με τη μητέρα της Εριέττα Λάτση και πολλά μέλη της οικογένειάς τους οργάνωσαν χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο σαλέ τους, ενώ glam ρεβεγιόν δόθηκε και στα σαλέ των Ντίνου Γουλανδρή, Νίκου και Μάιρας Τσαβλίρη, και Νίκου Τσάκου, όπου η σύζυγός του Σήλια Κριθαριώτη είχε επιμεληθεί και την παραμικρή λεπτομέρεια στο δείπνο της ονειρικής βραδιάς. Στο χιονισμένο Gstaad θα απολαύσουν το σκι τους και οι Γιώργος και Ηρώ Κόβα, Ζήσης Μπουκουβάλας και Αλκηστις Πρίνου, ενώ πολλές ελληνικές αφίξεις αναμένονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στο αριστοκρατικό St Moritz βρίσκεται η φρεσκοχωρισμένη από τον Χρήστο Οικονόμου Ευγενία Νιάρχου, η οποία μένει στο ξενοδοχείο «Kulm» που φημολογείται ότι ανήκει στην οικογένεια Νιάρχου και ξεσαλώνει για χορό στο Kings club του ιστορικού ξενοδοχείου «Badrutt’s Palace», ενώ ο μοναδικός Αθηναίος που βρίσκεται μέχρι στιγμής στο St Moritz είναι ο εφοπλιστής Κρίτων Λεντούδης με την οικογένειά του.

Λιγοστές πληροφορούμαι ότι είναι φέτος οι ελληνικές παρουσίες και στις χιονοδρομικές πίστες της Courchevel, του άλλου πανάκριβου θέρετρου των γαλλικών Αλπεων, όπου το χιόνι είναι απίστευτο και το έχουν «καταλάβει» Ρώσοι billionaires. Εκεί, μεταξύ άλλων, βρίσκονται τα εφοπλιστικά ζεύγη Νίκου και Νινέττας Βαφειά, Μάριου και Μαριάννας Σταφυλοπάτη, οι Λιβανέζοι Χασάν και Ράντα Γκαντούρ. Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας με τα παιδιά του φέτος απαρνήθηκε την Courchevel και επέλεξε για σκι τις πίστες του γαλλικού χωριού Meribel, που είναι και πιο οικονομικές, ενώ στη γραφική Megeve με τις 131 πίστες πέρασε τα Χριστούγεννα ο συλλέκτης Δημήτρης Μαυρομμάτης.

Οσο για το κοσμικό ζεύγος Θωμά και Νατάσας Λιακουνάκου, τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιλεάνα Μακρή, την Νταίζη Μανιατοπούλου και τον Νίκο Τσικλακίδη, θα υποδεχθούν το 2014 στη Νέα Υόρκη με ξεναγό την καλή τους φίλη Μάρα Καρέτσου. Κατά τα άλλα, τα ζεύγη Πόλυ και Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, Δημήτρη και Αρετής Δαλακούρα θα περάσουν τις γιορτές στο Λονδίνο, ενώ το δικηγορικό ζεύγος Αγαπηνού θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Happy new year με ηλιοθεραπεία και μακροβούτια

Υπάρχουν όμως και Ελληνες που σνομπάρουν όχι μόνο την Αθήνα της κρίσης και του ΔΝΤ, αλλά και την παγωμένη Courchevel, το «βαρετό» για εκείνους Gstaad και το Aspen του Κολοράντο για να υποδεχθούν το 2014 με βουτιές και ηλιοθεραπεία. Στην Εδέμ των Μαλδίβων γεμίζει τις μπαταρίες της και ανανεώνεται με κολύμπι και μασάζ η Ελένη Μενεγάκη, ενώ στο σπίτι του στο St Barth της Καραϊβικής ετοιμάζει μεγάλο πρωτοχρονιάτικο πάρτι ο «Mr easyJet» Στέλιος Χατζηιωάννου με καλεσμένους φίλους του από το Λονδίνο και την Αθήνα.

Να μαυρίσουν ακόμα περισσότερο και να χαρούν τη θάλασσα εύχονται στις διακοπές τους στο Μαϊάμι ο βιομήχανος Νέλλος Κανελλόπουλος και η σύζυγός του Λη, που είναι χειμερινοί κολυμβητές ,όπως και το ζεύγος Γιάννη και Αννας Γιώτη που επέλεξε τις παραλίες του Ινδικού ωκεανού. Οσο για το νιόπαντρο ζεύγος Αναστάση και Αλεξάνδρας Δαυίδ, θα αποχωριστεί φέτος τη σουίτα του στο χιονισμένο Gstaad Palace για διακοπές σε εξωτικό προορισμό.

ΑΛΙΚΗ ΛΙΒΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Γκαλά στο Λονδίνο με guests τη Φουρέιρα και την ανανεωμένη Τατιάνα Μπλάτνικ

Το Λονδίνο όπως κάθε Οκτώβριο έχει την τιμητική του,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...