Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μοίρασαν «Ελπίδα» στη N.Y!

H συναυλία της Αναστασίας Ζαννή στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο.


Με μία συναυλία αφιερωμένη στον Αρχιεπίσκοπο της Βορείου Αμερικής Δημήτριο, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στα καρκινοπαθή Ελληνόπουλα μέσω του συλλόγου «Ελπίδα», ξεκίνησε το ταξίδι της η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο στη Νέα Υόρκη. Η παραμονή της Αναστασίας Ζαννή στο Big Apple παρατάθηκε όχι μόνο επειδή η αμερικανική πόλη είναι υπέροχη την περίοδο των γιορτών, αλλά γιατί η εμφάνισή της εντυπωσίασε τόσο, που η σοπράνο με την κρυστάλλινη φωνή συζητά προτάσεις για νέες εμφανίσεις στη Νέα Υόρκη το αμέσως επόμενο διάστημα.


Κεντρικό πρόσωπο της συναυλίας που οργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στο ιστορικό Κάρνεγκι Χολ,  η βραβευμένη σοπράνο (που φωτογραφήθηκε ειδικά για την «Espresso της Κυριακής» σε κεντρικά σημεία της Νέας Υόρκης) τονίζει:


«Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τα έσοδά της θα διατεθούν για τα καρκινοπαθή Ελληνόπουλα στον σύλλογο “Ελπίδα”. Στη βραδιά συμμετείχε και η Χορωδία των Νέων της Αρχιεπισκοπής με επιλεγμένο ρεπερτόριο από τη Μαρία Κολέβα. Ξεχωριστή νότα η στιγμή που με τη συμμετοχή όλου του κόσμου ερμηνεύσαμε στίχους από το “Αξιον Εστί” “Μη Λησμονάτε τη χώρα μου”.


Απίστευτη στιγμή που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην καρδιά μου»
Με το διεθνές ρεπερτόριό της, που περιλάμβανε κλασικές μελωδίες διασκευασμένες σε μοντέρνες ενορχηστρώσεις από Αμερικανούς μουσικούς και τη φωνή της να στέλνει μηνύματα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης, η Αναστασία Ζαννή καταχειροκροτήθηκε άλλη μία φορά από το κοινό.


«Είμαι υπερήφανη που κατάφερα να αποσπάσω τόσες πολλές και καλές κριτικές. Για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή, το χειροκρότημα του κόσμου που ενθουσιάζεται με τις μουσικές μου επιλογές και οι κριτικές σπουδαίων ανθρώπων που σέβομαι και αγαπώ». Η ερμηνεία της μάλιστα στο Κάρνεγκι Χολ στάθηκε η αφορμή να γίνουν και αφιερώματα στην παρουσία και την καριέρα της, ειδικά για την  ευελιξία της φωνής της και την ικανότητά της να προσαρμόζεται από την όπερα στην τζαζ μουσική. «Ηταν μια πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα μου γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία εκτός από το να σταθώ σε μια ιστορική σκηνή, να συνεργαστώ και με σπουδαίους μουσικούς.


Στη συναυλία συμμετείχε ο γνωστός σολίστ Michael Wolf στο πιάνο, ο οποίος διασκεύασε σε τζαζ τα τραγούδια των Beattles “Imagine” και “Let it be” για πιάνο και φωνή. Συμμετείχαν επίσης ο Dan Brantigan, (τρομπέτα), ο Mike Richmond (μπάσο), ο Κώστας Μπαλταζάνης (κιθάρα, ενορχηστρώσεις), ο Πάνος Χρυσοβέργης (ηλεκτρονικούς ήχους) και ο Γιώργος Μανιάτης (percussions)».


Κατά την παραμονή της στη Νέα Υόρκη η Αναστασία Ζαννή είχε τη χαρά να ξεναγηθεί στη μεγαλούπολη και συντροφιά με αγαπημένους της φίλους να απολαύσει τα χιόνια, αλλά και τις βιτρίνες των μεγαλύτερων μπουτίκ του κόσμου.


«Είναι πραγματικά μαγεία η Νέα Υόρκη ειδικά αυτή την εποχή. Μου δόθηκε η δυνατότητα να δω από κοντά τις στολισμένες βιτρίνες των διάσημων μπουτίκ, τα ξενοδοχεία και γενικά όλη αυτή τη χλιδή που υπάρχει διάχυτη. Μου φέρνει γούρι τελικά η πόλη αυτή (γελάει), την αγαπώ και με αγαπάει, όπως δείχνουν το πράγματα, αφού μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε δεχτεί ήδη κάποιες προτάσεις που πρέπει να μελετήσουμε σοβαρά. Οπως όλα δείχνουν, θα επιστρέψω στην Ελλάδα μετά τις γιορτές και ύστερα σύντομα -πρώτα ο Θεός- θα ξανάρθω και πάλι εδώ» λέει η σοπράνο με την κρυστάλλινη φωνή και καταλήγει στέλνοντας ευχές:


«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Ελληνες το  2014 να είναι γεμάτο με αγάπη και χαμόγελα. Οι δυσκολίες να πάψουν πια να υπάρχουν και κάθε καινούργιος μήνας της νέας χρονιάς να μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στην πραγματοποίηση των στόχων μας. Εύχομαι η χώρα να ξεπεράσει γρήγορα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και να μπει σε πιο υγιείς ρυθμούς, που τους έχουμε όλοι ανάγκη».


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...