Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Ορεινά «καταφύγια» με φόντο χιονισμένα τοπία

Τις γιορτές κάθε χρόνο -και ειδικά τελευταία, λόγω κρίσης- προτιμάμε να τις περνάμε στη θαλπωρή και τη ζεστασιά του σπιτιού μας, κοντά στα δικά μας αγαπημένα πρόσωπα. Μετά το πέρας των αργιών σε παραδοσιακά καταλύματα και ξενώνες σε όλη τη χώρα μπορείτε να αποδράσετε και να βιώσετε την απόλυτη ελληνική εξοχή σε πολύ μειωμένες τιμές, με καλύτερη εξυπηρέτηση, λιγότερο κόσμο και -αν είστε και τυχεροί- με λίγο χιόνι για να χαρείτε χειμερινά σπορ και λευκά τοπία.


Κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα μπορείτε να βρείτε από σαλέ ευεξίας, ρομαντικά ξενοδοχεία, παραδοσιακά χτισμένους ξενώνες έως και boutique hotels. Σας προτείνουμε τέσσερα ξενοδοχεία σε Παρνασσό και Καϊμακτσαλάν και το μόνο που μένει είναι να αποφασίσετε προς τα πού θα κατευθυνθείτε!


«Miramonte Chalet Hotel Spa», Καϊμακτσαλάν


Ενα πολυτελές art hotel σάς περιμένει 17 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν για μια πραγματικά ξεχωριστή απόδραση σε ένα από τα κορυφαία χιονοδρομικά resorts της Ελλάδας.


To «Miramonte Chalet Hotel Spa» βρίσκεται στον Αγιο Αθανάσιο και πρόκειται για έναν ξενώνα υψηλής αισθητικής, με καλές παροχές, άνετο και ζεστό περιβάλλον, και πάνω απ’ όλα εξαιρετικό σέρβις. Διαθέτει διάφορων τύπων δωμάτια: δίκλινα, τρίκλινα, σουίτες junior και exclusive, καθώς και chalet με τζάκι, τζακούζι, χειροποίητα έπιπλα και χαλιά. Υστερα από μια επίσκεψη στον πλούσιο πρωινό μπουφέ του η μέρα σας θα συνεχιστεί στις πίστες για σκι. Αν δεν είστε fans των χειμερινών σπορ, μπορείτε να χαλαρώσετε στο κέντρο ευεξίας με την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα απολαμβάνοντας διάφορες υπηρεσίες ομορφιάς.


Κομμωτήριο, μακιγιάζ, spa manicure, spa pedicure, massage, sauna, hamam, θερμαινόμενη πισίνα παιδική και ενηλίκων, γυμναστήριο και prive τουρκικό χαμάμ φιλοξενούνται σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που ακολουθεί διακοσμητικά το εσωτερικό του ξενοδοχείου. Αν, πάλι, θέλετε να συνδυάσετε business with pleasure, το ξενοδοχείο διαθέτει υψηλών προδιαγραφών υποδομή για την άψογη φιλοξενία εταιρικών συναντήσεων και συνεδρίων.


«Elafivolia Arahova Suites», Αράχοβα


Στην άλλη πλευρά της Ελλάδας, σε απόσταση αναπνοής από το πλέον κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο, τη διάσημη Αράχοβα, βρίσκεται ένα συγκρότημα που θα σας φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο στα σύγχρονα δωμάτιά του, απ’ όπου θα απολαύσετε μοναδική θέα.


Είναι πράγματι από τα λίγα καταλύματα που θυμίζουν ξενοδοχεία βουνού του εξωτερικού παντρεύοντας άψογα τη σύγχρονη αισθητική με το παραδοσιακό στοιχείο. Για τη διαμονή σας υπάρχουν έξι πολυτελή διαμερίσματα-σουίτες με king size κρεβάτια, επώνυμα έπιπλα και φωτιστικά, plasma τηλεοράσεις και τζακούζι στο μπάνιο.


Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί του χώροι είναι εντελώς αφαιρετικοί κάνοντας τη μαγεία του τοπίου να δεσπόζει και να επιβάλλεται σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο. Για όσους αποζητούν minimal αλλά ζεστούς χώρους και υπηρεσίες ραμμένες και κομμένες στα μέτρα τους είναι must αυτό το χειμώνα μια επίσκεψη στα «Elafivolia Suites».


«Argyriou Winery», Παρνασσός


Αλλος ένας ξενώνας άξιος επίσκεψης στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού είναι αυτός της οικογένειας Αργυρίου, ο οποίος αποτελεί και winery. Βρίσκεται στο Πολύδροσο και προσφέρει δωμάτια φτιαγμένα με σεβασμό στην οικιστική αισθητική του πανέμορφου αυτού χωριού, με όμορφη θέα σε όλο το Πολύδροσο και τα όρη Καλλίδρομο και Οίτη.


Ενα από τα ατού του είναι η δυνατότητα οι φιλοξενούμενοί του να μυηθούν στον κόσμο του κρασιού, καθώς περνούν ένα ξεκούραστο break στην εξοχή. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται ο ξενώνας κατασκευάστηκε το 1892 από ντόπιους λιθοξόους και αποτελούσε την κύρια οικία της οικογένειας Αργυρίου.


Το 2007 έγινε η αναπαλαίωσή του και σήμερα -αν και υπεραιωνόβιο- δεν στερείται καμία από τις σύγχρονες ανέσεις καταδεικνύοντας πως το καινούργιο μπορεί να εναρμονιστεί με το παλιό και να προσδώσει ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Τα ζεστά και άνετα δωμάτια έχουν πέτρινους τοίχους, όμορφα μπάνια και είναι κομψά διακοσμημένα, με παραδοσιακές, ξύλινες λεπτομέρειες.


Μερικά διαθέτουν και τζάκι. Στην κεντρική αίθουσα διατίθεται ασύρματη πρόσβαση στο internet και λειτουργική, άρτια οργανωμένη μικρή κουζίνα. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά σπιτικά κρασιά που παρασκευάζονται στο ιδιόκτητο οινοποιείο στο κέντρο του χωριού και να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης δίπλα στο τζάκι.


«Elatos Resort & Health Club», Παρνασσός


Στην καρδιά του χιονισμένου Παρνασσού, αλλά παρά την τοποθεσία του καλά απομονωμένο, βρίσκεται το ανανεωμένο «Elatos Resort & Health Club», το οποίο άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Στο ανακαινισμένο Club House οι επισκέπτες θα βρουν το νέο εστιατόριο, το μπαρ και το cigar room, το Health Club με την εντυπωσιακή εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και το Jacuzzi, το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, τον νέο χώρο ομορφιάς και περιποίησης, καθώς επίσης και τις σύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις.


Για τα νεότερα μέλη της οικογένειας προβλέπονται ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς, υπό την επίβλεψη έμπειρης παιδαγωγού, στο ειδικά διαμορφωμένο mini club. Η τοποθεσία είναι κομβική και το κάνει ιδανικό για κοντινές εκδρομές, ορειβασία, πεζοδρομία, ποδηλατάδα και απλούς περιπάτους στα μονοπάτια του.


Editor’s tips


Ο Παρνασσός ενδείκνυται για μικρές αποδράσεις, εφόσον στην κοντινή Αράχοβα και στο Λιβάδι υπάρχει έντονη νυχτερινή ζωή με αναρίθμητα μπαρ και εστιατόρια.
Η γραφική παραθαλάσσια πόλη του Γαλαξιδίου απέχει μόλις 45 λεπτά, ενώ οι Δελφοί, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι εύκολα προσβάσιμοι σε περίπου μισή ώρα.


O σχετικά μεγάλος αριθμός μοναστηριών στην περιοχή καθιστά επίσης τον Παρνασσό ελκυστικό σε όσους ενδιαφέρονται για θρησκευτικό τουρισμό. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται η μονή Οσίου Λουκά που χρονολογείται τον 11ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας.


Για ρομαντικά διήμερα ενδείκνυται το «Hotel Kaimak Inn Spa & Resort» στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, στις παρυφές του οικισμού του Παλιού Αγίου Αθανασίου. Τα ρομαντικά δωμάτιά του προσφέρουν τζάκι, ιδιωτικά μπαλκόνια με ανεμπόδιστη θέα στο βουνό ή τον κάμπο, κομψή επίπλωση, καθώς επίσης όλες τις σύγχρονες ανέσεις που θα θέλατε να έχετε στο βουνό. Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Rosa Canina με την ψηλή οροφή έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε κρασί και παραδοσιακά πιάτα. Το Wild Rose Cafe με τα μεγάλα παράθυρα, τους δερμάτινους καναπέδες και το τζάκι αποτελεί ιδανικό μέρος για ένα ποτό, ελαφρά γεύματα ή ζεστά ροφήματα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...