Ο Ελληνας που «μάγεψε» την Apple!

Πούλησε στον τεχνολογικό κολοσσό εφαρμογή που μετατρέπει το iPhone σε πανίσχυρη φωτογραφική μηχανή.

Ελληνικό χρώμα έχει η πρώτη εξαγορά της Apple για το 2014! Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός απέκτησε την πρωτοποριακή εφαρμογή SnappyCam του ομογενούς Γιάννη Παπανδριόπουλου, η οποία μετατρέπει το iPhone σε πανίσχυρη φωτογραφική μηχανή, ικανή να τραβάει 60 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης το δευτερόλεπτο! Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε «πολλά εκατομμύρια δολάρια».

Ο 35χρονος ερευνητής και προγραμματιστής από τη Μελβούρνη έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τις επιτυχίες του στον χώρο της τεχνολογίας. Ωστόσο, με την τελευταία δουλειά του, την εφαρμογή SnappyCam, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον της Apple που διαπίστωσε ότι το λογισμικό του ομογενούς «κομπιουτερά» εκτοξεύει τις φωτογραφικές επιδόσεις του iPhone. Ετσι, προχώρησε στην εξαγορά της εταιρίας SnappyLabs, μέσω της οποίας ο δρ Παπανδριόπουλος διαχειριζόταν έως τώρα τη δημοφιλή εφαρμογή. Πλέον η SnappyCam δεν είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό κατάστημα AppStore, ενώ και οι ιστοσελίδες της SnappyLabs δεν είναι προσβάσιμες.

Το ποσό της εξαγοράς δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου εκτιμούν ότι πρόκειται για «πολλά πολλά εκατομμύρια δολάρια». Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι την εξαγορά της εταιρίας εξέταζαν και άλλοι κολοσσοί του χώρου, χωρίς όμως να γίνει κάποια πιο συγκεκριμένη αναφορά.

Αυτό που έκανε τη SnappyCam να ξεχωρίσει στον «ωκεανό» των εφαρμογών για iPhone ήταν το γεγονός ότι επιτρέπει στον χρήστη του να βγάζει συνεχόμενες φωτογραφίες σε υψηλή ή και πλήρη ανάλυση, πράγμα αδύνατο με το εργοστασιακό λογισμικό του τηλεφώνου. Με το SnappyCam, το iPhone 5 μπορεί να τραβήξει 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση 1 Megapixel ή 20 καρέ το δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση (full frame)!

«Είναι ταχύτερη από κάθε άλλη εφαρμογή σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, περιλαμβανομένου του Android, και τέσσερις φορές ταχύτερη από κάθε άλλη εφαρμογή σε περιβάλλον iOS» τονίζει ο 35χρονος Ελληνοαυστραλός. Για να πετύχει αυτή την ασύλληπτη ταχύτητα, ο δρ Παπανδριόπουλος χρειάστηκε ουσιαστικά να επανεφεύρει τον αλγόριθμο συμπίεσης εικόνων JPEG.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ