Θα πληρώνει διατροφή για το παιδί της!

Μητέρα έχασε την επιμέλεια γιατί αντί να το φροντίζει ασχολιόταν όλη μέρα με το διαδίκτυο.

Ολη την ημέρα βρισκόταν μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή, αντί να φροντίζει να μεγαλώσει σωστά το παιδί της! Ετσι το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης αποφάσισε να αναθέσει προσωρινά την επιμέλεια στον πατέρα, ενώ η νεαρή μητέρα υποχρεούται τώρα να καταβάλλει κάθε μήνα μέρος της διατροφής για την κάλυψη βασικών αναγκών του παιδιού, το οποίο αντιμετωπίζει δυσκολίες στο σχολείο και χρειάζεται ειδική υποστήριξη για να βελτιωθεί.

Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο, «η μητέρα ασχολιόταν πάρα πολλές ώρες με το ίντερνετ βλέποντας ταινίες, ακούγοντας μουσική κ.λπ., χωρίς να γνωρίζει πού βρισκόταν το παιδί της», το οποίο τις περισσότερες ώρες ήταν μόνο του ή ακόμα και έξω από το σπίτι. Στα αρνητικά της συμπεριφοράς της περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι σταμάτησε για ένα διάστημα το παιδί από το σχολείο, με σκοπό να ταξιδέψει σε χώρα του εξωτερικού, όπου έμεινε για κάποιο διάστημα, δίχως να έχει ενημερώσει προηγουμένως τον πρώην σύζυγό της γι’ αυτό. Αφού είχε εγκατασταθεί σε πόλη της βόρειας Ευρώπης, του έστειλε ένα μήνυμα για να του πει πού βρισκόταν εκείνη και το παιδί τους.

Ο πατέρας του παιδιού δεν πίστευε στα μάτια του και αμέσως υπέβαλε μήνυση για αρπαγή ανηλίκου καταθέτοντας αίτηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης να κινηθούν διαδικασίες για την επιστροφή του παιδιού στην Ελλάδα, κατ’ εφαρμογή της σύμβασης της Χάγης. Τελικά με τη συνδρομή αστυνομικών το παιδί επέστρεψε στην Ελλάδα και στην αγκαλιά του πατέρα του.

Επίσης έγινε γνωστό ότι η μητέρα είχε προγραμματίσει να συναντήσει σε πόλη της Ελλάδας ένα πρόσωπο που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο, αλλά τα σχέδιά της χάλασε συγγενικό της πρόσωπο που ειδοποίησε τον πρώην άντρα της. Ο τελευταίος ταξίδεψε μέχρι εκεί έχοντας ενημερώσει προηγουμένως την Αστυνομία.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου εκτίμησε ότι η νεαρή γυναίκα δεν είναι ικανή σε αυτή τη φάση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για την επιμέλεια του παιδιού και θεώρησε ότι ο πατέρας είναι περισσότερο κατάλληλος.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ