Ο συνταξιούχος που ντύνεται πλαστική κούκλα με… αιδοίο και η «κρυφή περσόνα» του Τζοέλ!
Με μακριά ξανθά μαλλιά, πλούσιες καμπύλες και σέξι χαρακτηριστικά, η 40χρονη Σέρι ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που λίγοι άντρες θα απέρριπταν. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι ακριβώς αυτή που φαίνεται, καθώς η Σέρι δεν είναι καν γυναίκα, αλλά ένας συνταξιούχος μεσίτης από την Καλιφόρνια, ονόματι Ρόμπερτ.
Ο Ρόμπερτ είναι ένας από τους ολοένα και περισσότερους άντρες που περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μεταμφιεζόμενοι σε πλαστικές κούκλες, φορώντας ολόσωμες στολές που περιλαμβάνουν στήθος, ακόμα και κόλπο, σχεδιασμένες έτσι ώστε να τους κάνει να μοιάζουν με εντυπωσιακά θηλυκά. Σε αντίθεση με τους τραβεστί και τους τρανσέξουαλ, οι «rubber dollers» ή «maskers», όπως τους αποκαλούν, δεν αισθάνονται ότι έχουν γεννηθεί σε λάθος σώμα.
Για την ακρίβεια, δεν έλκονται καν από άλλους άντρες, επομένως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε γκέι. Για εκείνους η μεταμόρφωσή τους σε γυναίκες είναι απλώς ένας τρόπος διασκέδασης. «Δεν είναι παράξενοι, είναι σαν εσένα και σαν εμένα» εξηγεί η Μπάρμπι Ράμπος, ιδιοκτήτρια της εταιρίας Femskin που κατασκευάζει τα κουστούμια σιλικόνης που φοράνε οι maskers.
Ο 70χρονος Ρόμπερτ, για παράδειγμα, άρχισε να ντύνεται γυναίκα ύστερα από ένα οδυνηρό διαζύγιο που είχε πριν από 12 χρόνια. «Το κάνω επειδή θεωρώ ότι δείχνω υπέροχος έτσι. Κοιτώντας με στον καθρέφτη δεν μπορώ να πιστέψω ότι βλέπω έναν 70χρονο άντρα» δηλώνει στην κάμερα σχετικού ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο βρετανικό Chanel 4.
Η άντληση χαράς μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι ο λόγος για τον οποίο δηλώνει ότι το κάνει και ο Τζόελ, ένας νεαρός Βρετανός μπάρμαν, ο οποίος μάλιστα συζεί με την κοπέλα του. «Το κάνω για πλάκα. Είναι σαν να βγάζω προς τα έξω μία άλλη περσόνα που κρύβω μέσα μου» εξηγεί τονίζοντας ότι η σύντροφός του έχει αποδεχτεί πλήρως το alter ego του, την Τζέσι.
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ