Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο Χάρρυ Κλυνν στέλνει πακέτο!

Η πολύχρονη, άκαρπη προσπάθειά του να βρει έναν παλιό του φίλο τον οδήγησε στην εξπέρ και μόνη του ελπίδα Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Χάρρυ Κλυνν καλεί Βίκυ Χατζηβασιλείου. Ενα παράξενο tweet έλαβε προχθές η παρουσιάστρια της εκπομπή του Alpha «Πάμε πακέτο», με τον δημοφιλή κωμικό να της γράφει: «Καλησπέρα, Βίκυ, και χρόνια πολλά. Θέλω να βρω έναν φίλο στις ΗΠΑ, που έχω να τον εδώ και 25 χρόνια». Αμέσως εκείνη, που είναι εξπέρ των social media, του απάντησε ως εξής: «Χρόνια πολλά, αγαπημένε. Για εσένα ό,τι θέλεις. Κάλεσέ με αύριο στο τηλέφωνο…».

Επικοινωνήσαμε με τον καλλιτέχνη προκειμένου να μάθουμε ποιος είναι ο άνθρωπος τον οποίο ψάχνει να βρει κι από πού προέρχεται η μεγάλη του επιθυμία.

«Ψάχνω τον φίλο και συνεργάτη μου, τον ντράμερ Μιχάλη Κολίδα, καναδικής καταγωγής, όπως κι εγώ. Εκείνος μετανάστης στη Νέα Υόρκη από την Αθήνα, έμενε στην Καλλιθέα, εγώ από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Βρεθήκαμε το 1968 στη Νέα Υόρκη, κάναμε ένα γκρουπ μαζί. Ταξιδέψαμε και στον Καναδά και σε όλη την Αμερική. Τότε στο Ακροπόλ και στο Green room όπου εμφανιζόμασταν μας έβλεπαν πάνω από 400 άτομα. Η μάνα του στην Αμερική μού στάθηκε σαν δική μου. Τι καλή γυναίκα! Ούτε με ξεχώρισε από τα παιδιά της. Το 1974 όμως γύρισα στην Ελλάδα και χαθήκαμε. Ο χρόνος μάς διέλυσε. Πληροφορήθηκα ότι παντρεύτηκε και ότι μένει στο Σικάγο» μας λέει και η ερώτηση είναι εύλογη: Πώς και τόσα χρόνια δεν έψαξε ο… δαιμόνιος Χάρρυ Κλυνν να τον βρει;

Ο αξιόλογος ηθοποιός, με το γνωστό του χιούμορ, τονίζει στην «Espresso»: «Εχω κινήσει γη και ουρανό. Μα τον Θεό! Μέχρι και στο διαδίκτυο γι’ αυτό μπήκα.

Ταξίδεψα στην Αμερική και στον Καναδά για παραστάσεις, το βράδυ έπαιζα και την ημέρα τον έψαχνα σε συλλόγους, ρωτούσα ομογενείς. Αλλά αυτά τα ταξίδια ξέρετε πώς είναι. Τη μία μέρα παίζεις στη Βοστόνη, την άλλη στο Σικάγο. Θέλω να τον δω ξανά, περάσαμε ωραία χρόνια μαζί. Τραγουδούσαμε ελληνικά τραγούδια και ξένα, κάναμε σκετσάκια. Μα να χάσω τα ίχνη του;»

Αφού οι δικές του προσπάθειες έπεσαν στο κενό, «έπεσε» στο τραπέζι η ιδέα να αναλάβει την… αναζήτηση η Βίκυ Χατζηβασιλείου. «Είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Η Χαρίκλεια, η γυναίκα μου, μου είπε: “Χάρρυ, αν δεν μπορέσει η Βίκυ να σ’ τον βρει, δεν θα μπορέσει κανένας”. Είναι συντοπίτισσα η Βίκυ, χρυσό κορίτσι. Κάνει εξαιρετική δουλειά στην τηλεόραση εδώ και εννέα χρόνια. Ευελπιστώ ότι θα τον βρω».

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μας επιβεβαίωσε την επικοινωνία και όπως μας τόνισε, τις επόμενες μέρες θα βάλει μπρος την έρευνα ζητώντας παραπάνω πληροφορίες από τον Χάρρυ Κλυνν.

Θα απαγγείλει Αριστοφάνη στο BBC

H βρετανική εφημερίδα «Guardian» έκανε αφιέρωμα στον Λάκη Λαζόπουλο αποκαλώντας τον «αριστοφανικό ηθοποιό», όμως το BBC καλεί τον Χάρρυ Κλυνν για ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το πνεύμα του Αριστοφάνη». Το κανάλι ζήτησε από τον Ελληνα ηθοποιό να επιλέξει τέσσερις κωμωδίες του σατιρικού ποιητή του 5ου αιώνα π.Χ. και να τις απαγγείλει στα αγγλικά, στα πιο σπουδαία αρχαία θέατρα της χώρας μας.

Οπως μας είπε ο ίδιος, αυτή η περίοδος είναι πολύ δημιουργική, καθώς ψάχνει τους τόπους των γυρισμάτων και παράλληλα προσπαθεί να επιλέξει ποιες από τις έντεκα σωζόμενες κωμωδίες θα ενδιέφεραν το τηλεοπτικό κοινό. «Από πού ν’ αρχίσεις… Από τις “Νεφέλες”, τους “Σφήκες”, τη “Λυσιστράτη”, τους “Ορνιθες”, την “Ειρήνη”, τις “Εκκλησιάζουσες”, τους “Αχαρνείς”, τους “Ιππείς”, τον “Πλούτο”, τους “Βατράχους”, τις “Θεσμοφοριάζουσες”; Κείμενα-σταθμοί στην παγκόσμια θεατρική δραματουργία, με ουσιώδεις αλήθειες για την εξουσία και τον άνθρωπο».

Εκτός όμως από τη βρετανική συνεργασία, ο Χάρρυ Κλυνν ονειρεύεται να κάνει μια επιθεώρηση για την κρίση και να συγκροτήσει ένα θίασο από γνωστούς πρωταγωνιστές -πάνω από δέκα ονόματα- που με το πιο φτηνό εισιτήριο θα φέρουν τον κόσμο ξανά στο θέατρο και θα τον διασκεδάσουν θυμίζοντας τις λαμπρές εποχές του Αλσους. Μάλιστα έχει ήδη αρχίσει να κάνει τηλέφωνα στους συνάδελφους του.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....