Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Η πρώην υπουργός πουλάει σκούπες

Η Ελένη Κούρκουλα άφησε την πολιτική και καταπιάνεται με τον κόσμο της νοικοκυράς.


Από τα βουλευτικά έδρανα και τον υπουργικό θώκο στις σκούπες, τους κουβάδες και την… καθαριότητα. Η Ελένη Κούρκουλα άφησε την πολιτική και καταπιάστηκε με τον κόσμο της νοικοκυράς και της πάστρας, αφού λειτουργεί πλέον κατάστημα που διαθέτει είδη καθαρισμού και σπιτιού. Μάλιστα η πρώην υπουργός άνοιξε τις πόρτες του «Oti», που βρίσκεται στην οδό Τσακάλωφ, στο Κολωνάκι, στην «Espresso» και έλυσε όλες μας τις απορίες.


«Ο,τι βρίσκουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη, μας αρέσει και είναι σε χαμηλή τιμή το φέρνουμε και το πουλάμε, γι’ αυτό και έχουμε εντελώς ανόμοια πράγματα: από τετράδια μέχρι ατμοσίδερα, από ανατομικά μαξιλάρια μέχρι πορτ-κλε, από ποδήλατο σπαστό μέχρι ό,τι βάζει ο νους σου. Οι τιμές ξεκινούν από τα 90 λεπτά, ενώ το πιο ακριβό μας προϊόν φτάνει τα 70 ευρώ» λέει η Ελένη Κούρκουλα, ενθουσιασμένη από αυτό το νέο επιχειρηματικό της βήμα και εξηγεί γιατί αποφάσισε να καταπιαστεί με το συγκεκριμένο -εντελώς άσχετο με το παρελθόν της- αντικείμενο.


«Δεν το έκανα για να ξαφνιάσω. Είναι ότι δεν μπορώ να κάθομαι, θέλω πάντα να είμαι παραγωγική. Πριν από ενάμιση χρόνο είχα φτιάξει και ζωγραφίσει κάποια πράγματα στο tablet, τις ζωγραφιές μου τις έκανα σουπλά, τετράδια και μπλοκ, και τα έδωσα σε φίλους. Στη συνέχεια όμως σκέφτηκα να τα έχω όλα αυτά σε ένα μαγαζί, μαζί με διάφορα άλλα πράγματα. Το ένα έφερε τ’ άλλο και τελικά άνοιξα το συγκεκριμένο κατάστημα στην Τσακάλωφ για να πουλάω την “τρέλα” μου» τονίζει η πρώην πολιτικός.


Μάλιστα μιλάει και για την οικονομική κρίση και το κατά πόσο την έχει επηρεάσει. «Ολον τον κόσμο έχει χτυπήσει η κρίση. Αυτό βέβαια το κάνω για την τρέλα μου, γιατί δεν έχω ανάγκη, θέλω όμως να πάει καλά το μαγαζί. Είναι το κέφι μου, δεν μου είναι υποχρέωση».


Τι απαντάει σε όσους μπορεί να σχολιάσουν το γεγονός ότι μια πρώην υπουργός ασχολείται με το νοικοκυριό; «Δεν έχω κόμπλεξ, θέλω να ζω ως κανονικός άνθρωπος και να κάνω ό,τι μ’ ευχαριστεί. Μπορώ να σου πω μάλιστα ότι αυτό το μαγαζί μού προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση κι απ’ το να είμαι υπουργός».
Η αγορά του Κολωνακίου δεν θυμίζει πλέον τις παλιές, καλές εποχές και η Ελένη Κούρκουλα το γνωρίζει αυτό. «Το κέντρο του Κολωνακίου δεν θεωρείται πλέον καλή αγορά. Το ενοίκιο δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, αν και πιστεύω ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια “μυρωδιά” του… τρελού παρελθόντος».


«Γι’ αυτό αποχώρησα από την πολιτική»


Μπορεί να έχει αποχωρήσει από τον πολιτικό στίβο, όμως η Ελένη Κούρκουλα ενημερώνεται και παρακολουθεί τις εξελίξεις, όπως και κάθε πολίτης της χώρας. «Στην πολιτική τα πράγματα τα βλέπω χάλια, αλλά και γενικά στην Ελλάδα. Είναι… τρελό κλισέ ότι οι πολιτικοί ευθύνονται για όλα. Εγώ, που το έζησα από μέσα, ξέρω πόσο πολύ φταίνε, αλλά γνωρίζω επίσης ότι εξίσου υπεύθυνοι είναι και οι γιατροί, και οι δικηγόροι, και οι δημοσιογράφοι… Οι πάντες που είχαμε μάθει να ζούμε εις βάρος της χώρας μας ουσιαστικά, θεωρώντας πως η Ελλάδα δεν ήμασταν εμείς. Κάπως έτσι έκαναν και οι πολιτικοί.


»Εγώ γι’ αυτό παραιτήθηκα. Δεν έφυγα από τον χώρο υπό κανονικές συνθήκες, δηλαδή όταν ήρθε η ώρα μου να μην εκλεγώ ή όταν σε νέες εκλογές αποφάσισα να μην κατεβώ. Παραιτήθηκα, γιατί δεν άντεχα αυτή την εικόνα. Ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που ζουν εις βάρος της χώρας, χωρίς να συνειδητοποιούν πως η χώρα είναι αυτοί».


Σκέφτεται ωστόσο το ενδεχόμενο να μπει και πάλι στην πολιτική; «Υπό αυτές τις συνθήκες ποτέ. Δεν νομίζω ότι θα προλάβω ηλικιακά. Θεωρώ ότι για να αλλάξουν τα πράγματα χρειάζεται χρόνος. Μια δεκαετία μες στο νερό».


Η επιστροφή στην ΤV με δική της εκπομπή


Εκτός από το κατάστημα με τα είδη σπιτιού η Ελένη Κούρκουλα ετοιμάζεται να επιστρέψει και στην τηλεόραση, όχι όμως ως ηθοποιός. Η πρώην πολιτικός θα κάνει εβδομαδιαία εκπομπή στο κανάλι Action24 (ιδιοκτησίας του συζύγου της Διονύση Παναγιωτάκη), με συνεντεύξεις και αφιερώματα σε πρόσωπα της επικαιρότητας.


Το τηλεοπτικό κοινό πρωτογνώρισε την Κούρκουλα μέσα από τη «Σελήνη» στη θρυλική σειρά του Νίκου Φώσκολου «Η Λάμψη», έναν ρόλο ο οποίος τη στιγμάτισε και τον ενσάρκωνε για έξι ολόκληρα χρόνια. Στο θέατρο ανέβασε έργα του κλασικού ρεπερτορίου, όπως «Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ» με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, το «Καληνύχτα Μαργαρίτα» με τον Κώστα Ρηγόπουλο, το «Ψηλά από τη γέφυρα» με τον Νίκο Κούρκουλο και πολλά άλλα. Στον κινηματογράφο είχε συμμετάσχει στη συγκλονιστική ταινία «Αγγελος» του Γιώργου Κατακουζηνού, στον ρόλο της αδερφής του ήρωα. Στο φιλμ, που πραγματευόταν μια αληθινή ιστορία, πρωταγωνιστούσαν ο Μιχάλης Μανιάτης (στον ρόλο του Αγγελου) και ο Διονύσης Ξάνθος.


ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ – Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...