Οταν τα ρομπότ σερφάρουν!

Το RoboEarth θα είναι ο παγκόσμιος ιστός για ανταλλαγή πληροφοριών μόνο μεταξύ ανδροειδών.

Τον δικό τους παγκόσμιο ιστό απέκτησαν τα ρομπότ. Λέγεται RoboEarth, αναπτύχθηκε χάρη στη συνεργασία πέντε ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και της τεχνολογικής εταιρίας Philips και στόχο έχει τη διεύρυνση του… εγκεφάλου των ανθρωποειδών μηχανημάτων.


«Το πρόβλημα με τα σημερινά ρομπότ είναι ότι σχεδιάζονται για να φέρουν εις πέρας μονάχα μία συγκεκριμένη εργασία. Το RoboEarth θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα γιγάντιο δίκτυο και πλούσια βάση δεδομένων, όπου τα ρομπότ θα μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες και να μαθαίνουν το ένα από το άλλο» εξήγησε ο επικεφαλής σχεδιαστής του προγράμματος Ρενέ βαν ντε Μόλενγκραφτ.


Πλέον, όλα είναι έτοιμα για να τεθεί το RoboEarth σε εφαρμογή για πρώτη φορά. Το δοκιμαστικό θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του πανεπιστημίου της Αϊντχόφεν, που ήταν ένα από τα πέντε πανεπιστήμια τα οποία συμμετείχαν στην ανάπτυξή του προγράμματος. Στο πλαίσιο της δοκιμασίας, τέσσερα ρομπότ θα κληθούν να λειτουργήσουν μέσα σε έναν υποτιθέμενο θάλαμο νοσοκομείου.


Τα ρομπότ θα πρέπει να «τροφοδοτούν» με πληροφορίες μια κεντρική βάση δεδομένων, η οποία θα λειτουργεί ως «κοινός εγκέφαλος» για τα μηχανήματα. Τα ρομπότ θα συνεργάζονται μεταξύ τους ώστε να βοηθάνε τους ασθενείς. Το ένα από αυτά θα «φορτώνει» στο δίκτυο τον χάρτη του θαλάμου, ώστε τα υπόλοιπα τρία να μπορούν να προσανατολίζονται μέσα σε αυτόν, ενώ κάποιο άλλο θα αναλάβει να σερβίρει ποτά στους ασθενείς ή να τους δίνει τα φάρμακά τους.


«Μια εργασία, όπως το άνοιγμα μιας συσκευασίας φαρμάκου, θα μπορεί να μοιραστεί στο RoboEarth ώστε τα υπόλοιπα ρομπότ να μπορούν να τη διεκπεραιώσουν στο εξής χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως να προγραμματιστούν κατάλληλα» επισήμανε ο Μόλενγκραφτ.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ