Στα ηλεκτρονικά μανταλάκια (του ΥΠΟΙΚ) οι πλειστηριασμοί!

Στα… μανταλάκια του διαδικτύου θα κρεμά το υπουργείο Οικονομικών τα κατασχεμένα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Στα… μανταλάκια του διαδικτύου θα κρεμά το υπουργείο Οικονομικών τα κατασχεμένα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύεται ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον για τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό και το υπουργείο Οικονομικών θα καταφέρει να βάλει «ζεστό χρήμα» στα ταμεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες (capital. gr), η διεύθυνση Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών προχωρά στη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα πληροφορούνται με λεπτομέρειες τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται.

Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στη σχετική ιστοσελίδα και θα πληροφορούνται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, θα βλέπουν φωτογραφίες του, ενώ θα μαθαίνουν και τις λεπτομέρειες του πλειστηριασμού, όπως την τιμή εκκίνησης και τον τόπο και τον χρόνο διενέργειάς του. Επίσης θα παίρνουν πληροφορίες και για τον τρόπο συμμετοχής τους στον πλειστηριασμό (κλειστή, έγγραφη προσφορά με τραπεζική επιταγή).

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν πως οι καιροί απαιτούν να «διαφημίζονται τα ακίνητα», καθώς έτσι θα αυξηθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ παράλληλα πιστεύουν ότι με την ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πλειστηριασμών που δεν θα βγαίνουν άγονοι. Το σημερινό σύστημα που ακολουθείται στους πλειστηριασμούς, όπως έχει φανεί στην πράξη, έχει αποτύχει πλήρως να προσελκύσει ενδιαφερόμενους για τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα.

Εξάλλου, ένας από τους λόγους που φαίνεται πως θα επισπευσθεί η διαδικασία είναι πως με το υπάρχον σύστημα δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την αγορά των ακινήτων. Ενας άλλος λόγος είναι και το γεγονός ότι η ελάχιστη τιμή -βάσει νόμου- είναι η αντικειμενική αξία, η οποία πλέον είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υψηλότερη από την πραγματική.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ