Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Greek Dream στο NBA

Πρωτόγνωρη τιμή για την Ελλάδα η μονομαχία Αντετοκούνμπο εναντίον Κουφού και Καλάθη στο παρκέ του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου.

Οι στιγμές ήταν μοναδικές, ξημερώματα Πέμπτης, στο BMO Harris Bradley Center του Μιλγουόκι. Περίπου 12.000 θεατές καμάρωναν τρία Ελληνόπουλα, το καθένα με τη δική του διαφορετική και ιδιαίτερη ιστορία, να κρατούν με περηφάνια μία ελληνική σημαία. Τρεις Ελληνες μπασκετμπολίστες ταυτόχρονα και ως αντίπαλοι στο ίδιο παρκέ στο ΝΒΑ δεν είχε ξαναγίνει. Και ας πέρασαν από τον «μαγικό πλανήτη» αρκετοί ακόμη. Αυτό που συνέβη ήταν η απόλυτη είδηση.


Ο οικοδεσπότης Γιάννης Αντετοκούνμπο υποδέχτηκε τους φίλους και συμπατριώτες του Νικ Καλάθη και Κώστα Κουφό. Οι δυο τους, ως μέλη των Μέμφις Γκρίζλις, χάρηκαν για τη νίκη της ομάδας τους στην έδρα των Μπακς (82-77). Δεν ήταν τόσο το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που αποτέλεσε το σημαντικό γεγονός της ημέρας. Τα «ελάφια», εξάλλου, έχοντας το χειρότερο ρεκόρ (7-31) στην ανατολική περιφέρεια, -και γενικότερα στο ΝΒΑ- βλέπουν τη σεζόν ως μεταβατικό στάδιο. Από την άλλη, οι «αρκούδες» του Μέμφις -με ισορροπημένο ρεκόρ 19-19 στη Δύση- μάλλον στοχεύουν σε κάτι καλύτερο, τουλάχιστον για φέτος. Περισσότερο οι τρεις Ελληνες χάρηκαν που τα είπαν από κοντά. Και ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Καλάθης και Κουφός, που συνάντησαν τον μελλοντικό συνοδοιπόρο τους στην Εθνική Ανδρών. Τα διαπιστευτήριά τους και στα «γαλανόλευκα» κλιμάκια τα έχουν δώσει με το παραπάνω και οι τρεις. Θεωρείται βέβαιο ότι όλοι τους θα αποτελέσουν σύντομα τη βάση της «επίσημης αγαπημένης».


Το κεφάλι παραμένει χαμηλά για τον 19χρονο Αντετοκούνμπο, όπως επανέλαβε μέσω του sport24.gr: «Είμαι ταπεινό παιδί. Εζησα στον Φιλαθλητικό. Υπήρχαν κάποια παιδιά που με έμαθαν πώς να είμαι έτσι σαν χαρακτήρας. Ηταν ο προπονητής μου, ο κόουτς Ζήβας, που δεν άφηνε ποτέ ώστε τα μυαλά μου να πάρουν αέρα. Ετσι είμαι. Και να πάω στο All Star Game, για παράδειγμα, και να βγω Rookie Of The Year, πάντα θα είμαι ο Γιαννάκης». Και ανέφερε τη σημαντικότερη συμβουλή από συμπαίκτη: «Πιστεύω ήταν από τον Καρόν Μπάτλερ. Μου είπε κάτι στο πρώτο παιχνίδι με τους Νικς. Ημουν λίγο αγχωμένος τότε και μου λέει “ό,τι και να γίνει εκεί έξω προσπάθησε να το διασκεδάσεις, γιατί ο χρόνος περνάει γρήγορα. Μετά δεν θα καταλάβεις τίποτα. Θα είσαι 35 χρόνων και θα τελειώνει η καριέρα σου σιγά σιγά».


Live ο εθνικός ύμνος μας


Πώς και πώς περίμεναν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού οι Ελληνες ομογενείς και όχι μόνο την ελληνική κόντρα, τον «εμφύλιο» με τους τρεις σπουδαίους πρωταγωνιστές. Και λίγο προτού ξεκινήσει το παιχνίδι στο Μιλγουόκι και ο Αντετοκούνμπο (σε αντίθεση με τους άλλους δύο) πάρει ξανά θέση βασικού στην ομάδα του, συνέβη κάτι συγκινητικό. Ο Ελληνοαμερικανός Tας Mελάς (φωτό), παρουσιαστής της μπασκετικής εκπομπής «The Starters», τραγούδησε τον ελληνικό εθνικό ύμνο ζωντανά, δυνατά, ξαφνιάζοντας το πάνελ. Στο φινάλε του ιστορικού (για το ελληνικό μπάσκετ) αγώνα, ο Αντετοκούνμπο μέτρησε 6 πόντους σε 22′. Ο Καλάθης σε 13′ είχε 3 πόντους και ο Κουφός σε 22′ 10 πόντους, μια και πλέον μοιράζεται τον χρόνο συμμετοχής στη φροντ λάιν της ομάδας του με τον επανακάμψαντα και διάσημο Μαρκ Γκασόλ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...