Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Ο Νεϊμάρ στη δίνη (;) σκανδάλου

Οι ισπανικές Αρχές διερευνούν ύστερα από καταγγελίες τα συμβόλαια και το κόστος της μεταγραφής του Βραζιλιάνου άσου από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα.

Τα οικονομικά σκάνδαλα φαίνεται ότι κυνηγούν φέτος την Μπαρτσελόνα και τους παίκτες της. Μετά το καλοκαιρινό κάζο που έπαθε ο Λιονέλ Μέσι, όταν αναγκάστηκε να καταβάλει το ποσό των 5.000.000 ευρώ για φοροδιαφυγή, σειρά παίρνει η ομάδα της Καταλονίας και πιθανώς ο Νεϊμάρ.


Οι ισπανικές Αρχές έβαλαν στο στόχαστρο τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού από τη Σάντος στην πρωταθλήτρια Ισπανίας, αφού υπάρχουν πολλές καταγγελίες που δείχνουν ότι τα χρήματα της μετακίνησης ήταν πολλά περισσότερα απ’ όσα ανακοινώθηκαν. Ο δικαστής Πάμπλο Ρουίθ αποφάσισε μάλιστα να διερευνήσει τις φήμες που θέλουν να έχουν κατατεθεί διπλά συμβόλαια στο ισπανικό κράτος και ζήτησε από τη Σάντος και τη ΦΙΦΑ να του αποστείλουν αντίγραφα των συμβολαίων που έχουν στα χέρια τους προκειμένου να κάνει αντιπαραβολή!


Αν ο Ρουίθ τελικά βγάλει λαβράκι από αυτή την υπόθεση, πιθανώς να εντοπίσει διαφορές στο ύψος της μεταγραφής, που θα φτάνουν τα 20.000.000 ευρώ. Η Μπαρτσελόνα έχει ανακοινώσει ότι πλήρωσε 57.000.000 ευρώ για την απόκτηση του Νεϊμάρ, αλλά οι σχετικές καταγγελίες κάνουν λόγο για 74.000.000 ευρώ.
Η Μπαρτσελόνα εξέδωσε πάντως επίσημη ανακοίνωση μεσοβδόμαδα και έθεσε ερωτήματα για την απόφαση του δικαστή να ζητήσει τα συμβόλαια από δύο ξένους φορείς για να διαπιστώσει αν υπάρχουν διπλά συμβόλαια, αλλά επί της ουσίας δεν απάντησε: «Ενώ η ομάδα μας συνεργάζεται με τις Αρχές, ο εισαγγελέας προχώρησε σε αυτή την κίνηση και αμφισβητεί τα λεγόμενα μιας από τις κατηγορούμενες πλευρές.


Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχει γίνει κάτι το μεμπτό, αλλά το αντίθετο. Την ώρα που οι αντίπαλοί μας προσπαθούσαν με μεγαλύτερη προσφορά να κάνουν δικό τους τον ποδοσφαιριστή, η ομάδα μας κατάφερε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να είναι όλα διάφανα. Ισως η πολυπλοκότητα των συμβολαίων να είναι αφορμή για να χαρακτηρίζονται “διπλά” από τον εισαγγελέα, αλλά κάνει λανθασμένη εκτίμηση».


Ο Νεϊμάρ και η Μπαρτσελόνα ελέγχονται πάντως από τις βραζιλιάνικες Αρχές για άλλη φορολογική παράβαση, καθώς υπάρχει άλλη καταγγελία που αναφέρει ότι τα 40.000.000 ευρώ από τα 57.000.000 ευρώ που δαπανήθηκαν πήγαν στην εταιρεία Ν&Ν που ανήκει στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και στην οικογένειά του. Το ποσό δικαιολογήθηκε ως «μπόνους υπογραφής» κι έτσι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (συμπεριλαμβανομένης της Σάντος) γλίτωσαν πολλά λεφτά σε φόρους, αλλά και στην εταιρεία που είχε το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...